שאלה לי.. להחליף שרשרת של שימנו עם הפין הנשלף... ניתן לבצע את זה עם מולטי טול? זה לא נראה לי פעולה יותר מידיי מסובכת אבל אצל המכופן יש כלי עם מנוף יותר ארוך וגםםם... אם יש טיפים כלשהם גם סבבה תודה!!
ביצעתי זו כבר מס' פעמים עם הכלי של TOPEAK... טיפ מס ' 1 כאשר אתה שולף את הפין לפירוק השרשרת אל תגיע למצב בו הפין נשלף לגמרי! הפסק את השליפה כאשר קצה הפין הגיע לחוליה החיצונית טיפ מס' 2 לאחר הרכבת השרשרת, בדוק שהחוליה שחיברת אינה קשה מדי בד"כ לאחר החיבור החוליה החיצונית מתהדקת מדי מול הפנימית יש להכניס כלי חד (להב של סכין חיתוך למשל) ולפסק מעט את החוליה החיצונית.
עם פין חדש, אין שום סיבה שהחוליות יתהדקו יותר מידי. צריך פשוט לדעת מתי להפסיק ללחוץ. אם אתה רוצה לנסות לבד, ולא מצליח, עדיף שתפנה למישהו שיודע... שלא תקרע שרשרת באמצע רכיבה, ואז תצתרך את הכי לי topeak....
אם אתה מפרק שרשרת- עדיף שתחבר אותה חזרה עם פין חדש, יעודי, שמגיע עם שרשרת חדשה. (כמו של שימנו למשל- ששוברים בקצה, כמובן רק לשרשרת שימנו...) אלא אם כן אתה נמצא בשטח ואין לך אחד כזה אחרת כמעט אין סיכוי שתעשה את זה כמו שצריך והשרשרת תקרע לך שוב באותו מקום, במיוחד אם אתה עושה את זה עם כלי פשוט ולא מקצועי (של חנות)
התכוונתי למצב בו אתה צריך לתקן חוליה סוררת בשרשרת. יצא לי לתקן שרשרת של SRAM עם אותו הפין (נשלף בקלות ונכנס בקלות הרבה יותר מאשר פין בשרשרת של שימנו) איני מבין מדוע בשימנו אי אפשר להשתמש שוב עם אותו הפין...