בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo42.gif

מדוע יש לי תחושה של החמצה? אני כבר בת 41 החצי שלי בן 48 מאותגרי פוריות - בורכנו בשני ילדים מדהימים לאחר המון התלבטויות והתחבטויות החלטנו כי אנו לא חוזרים לטיפולים לילד שלישי ועדיין אני חשה החמצה - אני לא שלמה עם ההחלטה -- אם היינו מנסים ומגישים בקשה לקופת חולים והיינו מקבלים תשובה שלילית - התגובה שלי היתה טוב אז ניסינו אבל פה אפילו לא ניסינו ותחושת ההחמצה היא ממש גדולה יושבת לי על הלב

חוץ מזה אתמול היה שוק פורים

בית הספר - וגם ילדי הגן הוזמנו (הגן בשטח בית הספר) הפשוש שלי פרח השתולל עם החברים שלו על המתנפחים היה ממש קשה לגרור אותו הביתה בסוף הערב היו תחרויות והוא זכה בכמה פרסים מה שגרם לו המון נחת יום א' שניהם מתחפשים ואני בחופש...

pf26

New member
בוקר אור

מכירה את התחושה הזאת. אני קוראת לה "מה, לא יהיה לי עוד תינוקי?". אני נורא מקנאה בנשים שאומרות אחרי ילד אחד או שניים שמספיק להן והן סגרו את הנושא. את צריכה לחשוב על כך שיש לך שני ילדים מקסימים ושתחילת סאגה של טיפולים תגזול מהם ומכם הרבה כוחות. ההחלטה שלכם הכי נכונה במצב הקיים
.

מסכמה עם PF26

תסתכלי באהבה ושמחה על הילדים שלך- ותהני בהם- משפחה מושלמת אבא אמא בת ובן .... תני להם את מה שיש בך ואל תכנסי לתיסכולים וללחצים ולמתחים של טיפולי פוריות.... גם אני באתי ממשפחה של שתיים גם לי יש שניים... ולא מרגישה שחסר לי משהו....

טילי2

New member
אתן יודעות שיחסי להולדה מאוחרת הם

אמביולנטים: מצד אחד אני מודה לה' יום יום על שיש לי שתי מפלצות מקסימות ומתישות. אחרי האסון שלנו הם באמת יותר משני ילדים הם שורש הקיום של ישועתי ושלי. אני שמחה שהם בנים, אני חושבת שבנים יותר קלים מבנות ושמחה במה שיש לי משפחה קטנה. אבל ופה בא האבל הגדול שדרכו אני מתחברת לאמא של נתנאל. ההריון, הציפיה, הלידה ובעיקר גידול ילד קטן הם חוויה מיוחדת מאוד. לדעת שזהו לא עוד, זו חוויה מאוד קשה. אני בטוחה שגם אמא שמאמצת מרגישה את אותה הרגשה, של האין עוד. מה שהיה נראה לנו כדבר הכי פשוט בעולם. לפני שהרצון לאמהות החל לקנן בנו, נזהרנו, מנענו והאמנו כשנרצה הכל יהי קל ומהר ועכשיו חלק זה הולך להסגר בפנינו. אני רוצה להשוואת את זה לארוע אחר בחיי אישה השומרת על נידה, ההליכה למקווה. זה ארוע שמלווה כל אישה שמקפידה על מצווה זו(התברר לי שיש גם נשים חילוניות שהולכות למקווה)מיום נישואיה עד שהיא יוצאת ממעגל הפוריות. יש סביב זה המון מיתוסים, דעות קדומות ונאורות ואפילו עשו הצגה על כך. הרשו לי וידוי קטן, אני מאוד אוהבת את ההליכה למקווה. זה נותן לי זמן לעצמי נטו. אף אחד לא נכנס לי למקלחת, אני יכולה להתנגב לאט ולהתמרח בקרם גוף כמה שאני רוצה. אתמול בביקור החודשי שם חשבתי שהנה בגילי המופלג אני עוד שם. מתי תהיה ההרגשה שאני כבר לא יכולה לנסות, תאורטית כמובן, האם כשאפסיק להטהר אחרי נידת, זא שאני כבר לא פוריה או בהחלטה שהמפלצות הם הצאנס האחרון שקיבלתי ותודה לאל. וזה מביא אותי לנושא השלישי, גיל הלידות הארוך יותר מגיל הפוריות. פריצת הגבולות של הולדה בגיל שהטבע קבע היא פריצת דרך טכנולוגית עצומה שעומדת ותלויה על חיי? האם זה נכון? האם נכון להביא ילדים לעולם בגיל שהשאלה סבתא, אמא עולה. האם זה נכון לנו והאם זה נכון לילדים.ואין לי תשובה נחרצת. אני רק מתחלחלת מהמחשבה שילדי אם יצטרכו להתמודד עם מה שאני מתמודדת יעשו זאת בגיל 30 ולא בגילי עשרים שנה יותר מאוחר. אלוהים גדול נראה מה יהיה. ולך אמא של נתנאל, אל צער, תשמחי ביש ולא באין וחוצמזה אם בכל אופן קשה לך, תחסכי כסף והרבה, ברפואה פרטית אפשר הכל
ן

נועם@בת

New member
אני בהחלט יכולה להבין את תחושת

ההחמצה. זה לא שהחלטתם שלא מתאים לכם להביא עוד ילדים. החלטתם כי הנסיונות עד היום גבו מכם מחיר יקר מידי, ועכשיו את צריכה לעבד את ההחלטה הזאת. לעבד את הידיעה שנתנאל ונועה זה כל הילדים שיש לכם. לצמצם לשנים את החלומות על שולחן שבת עם כמה ילדים. לותר על התמונות שציירת לך בדמיונך על אירועים משפחתיים בהם את מוקפת בילדיך. סליחה, אני יודעת שאני פורטת על מיתרים רגישים מידי, אבל אלו המיתרים שצריך לחשוף בזהירות לאור השמש. שתייבש אותם ותתן להם מרפא. עכשיו את צריכה ללמוד להתרגל שהילדים שלך זה הרבה וזה מספיק (וכשהם בקריזה זה אפילו יותר מידי
). זה לא בא ביום אחד ומשהו מההחמצה הזאת ישאר בך עוד הרבה זמן. יחד עם זה את צריכה לזכור שאת כל האנרגיה שהיית מוציאה על נסיונות שאולי לא יצליחו, את יכולה להפנות לילדים שלך, לבעל שלך, למשפחה הקטנה וגם למשפחה המורחבת. תאירי את היתרונות בהחלטה שלך, תהני ממנה, תנצלי את הטוב שההחלטה הזאת נותנת לך. כך תוכלי לעכל אותה יותר טוב.
נועם

הטיפולים אכן גבו מחיר יקר מאוד

מהבחינה הנפשית ראיתי מה הטיפולים לנעה עשו לנתנאל ומדובר היה "רק" ב4 טיפולים ראיתי מה ההריון שלא צלח בטיפול השני לנעה מה שעבר עלי נפשית ומה שעבר על נתנאל ועכשיו יש לי שני ילדים שאחת הסיבות להחלטה היא הילדים אני לא רוצה להעביר אותם שבעה מדורי גהנום לילד שלישי שאולי לא יהיה גם פיזית זה לא קל לי אני נשואה 13 שנים (1.4.06 יום נישואין 13) הייתי בהריון 9 פעמים ויש לי שני ילדים טיפול נוסף או הפלה נוספת ממש לא יעשו לי טוב

טילי2

New member
פרומו לפורים, המפלצות והאמא העיפה

שלהם במסיבת הגן. שרשרו את הילדים שלכם מחופשים ואולי נפתח גלריה. פורים שמח. טילי

טילי הם ממש ענקיים!!!

וממש אבל ממש יפיופים ואת ניראית גמורה מחוסלת (בערך כמו שאני ניראית...) תמונות אני אעלה אחרי שאפרוק את המצלמה

נועם@בת

New member
שיוואווו, איזה ילדים גדולים יש לך

טילי, ללקק את האצבעות, איזה מפלצות חמד את מגדלת. איזה מבט תמים יש להם, מהתמונה אפשר לחשוב שהם כאלה ילדים ביישנים
. והאמא העייפה שמציצה מאחור נראית בדיוק כמו אמא במסיבת פורים אמא של נו-מתי-זה-יגמר-ואוכל-ללכת-הביתה-לישון- במשך-שנתיים.
נועם

מ../images/Emo23.gifק../images/Emo23.gifס../images/Emo23.gifי../images/Emo23.gifמ../images/Emo23.gifי../images/Emo23.gifם../images/Emo23.gif

אלהלי

New member
היה לי פרפר לעשרים שניות בערך

ואח"כ סרוב מוחלט לכנפיים הם עפו..

למעלה