הילה, כמי שעסקה בתחום הכוח אדם
למעלה מחמש עשרה שנים, כולל בעלות וניהול חברת כוח אדם עצמאית, אני מבקשת רגע שתתני לי לתקן כמה דברים. ראשית חברות כוח האדם תלויות במעסיק יותר מאשר בעובדים. עובדים ניתן למצוא כמעט מיידית וכמעט בכל רמות התעסוקה ובוודאי ובוודאי במצב אבטלה כמו שאנו חווים בשנה וחצי האחרונות. (מעסיק משלם עבור מציאת עובד, עובד לא משלם בעבור מציאת עבודה) מכון מילוא ודומים לו מתפרנסים בעיקר מהפניות לאיבחונים ומבחנים שמתבצעים ע"י מעסיקים. (מפעלים חברות וכו') מעט מאוד הם הפונים באופן עצמאי לבצע איבחון. (עלות אבחון פרטי בסביבות ה-1,000 ש"ח) חברות כוח אדם והמכונים האלו למיניהם נבחנים ברמת השירות והתאמת המועמד האולטימטיבי למשרה. בימים כגון אלו בהם על כל משרה קיימת, מתמודדים עשרות מועמדים הניפוי מתבצע לא תמיד רק על פי רמת המקצועיות של האדם בעיקר אם יש כמה מועמדים בעלי רמת מקצועיות דומה. הפסילות על על רקע בריאותי, מצגת נכונה, הופעה, בטחון עצמי, וניסוח. (יצירת הכימיה עם המראיין). מראיין/מראיינת טובים זוכרים קורות חיים, זוכרים פרצופים, וכו', כל שביב מידע על המועמד המתאים יסייע למראיינת מול החברות המתחרות. במקרה כמו של רוזמרין בו הוא מתמודד על משרה בכירה שנבחנת במילוא. על אחת כמה וכמה הדבר נכון ועליו להימנע מלהופיע להרצאה זו, כל כמה שהיא יכולה להיות מאלפת והיא אכן אמורה להיות כזו. עצות וטיפים למועמדים למשרות כולל שינויי מקצועי ואופן התאמת מקצוע והמבחנים שהם עורכים ממרצה ממכון כזה הם בעלי חשיבות רבה מאוד ויכולים לתרום המוןלקהל המאזינים. אני בהחלט לא פוסלת הגעה של שאר חברי הפורום להרצאה כזו. בעיקר כאלו שמתלבטים לגבי בחירת מקצוע, לא יודעים לערוך קורות חיים, לא יודעים לאן לפנות בכדי לבחון את התאמתם המקצועית וכו'. שוק התעסוקה הישראלי עובר ועבר מספר שינויים משמעותיים בשנים האחרונות - ראי את כל המגמות שנפתחות במכללות הפרטיות ובאוניברסיטאות. הכוונה וייעוץ היום היא בהחלט במקום גם אם את הפירות יקטפו רק בעוד כשנה. כשהמשק יצא מהמיתון. המון המון בהצלחה לכולכם!!