בוקר טוב

sivanlior

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

לכל החבר'ה המקסימים כאן בפורום... היום אני לבד במשרד של אי"ל בי-ם...אבל יש לי מלא מה לעשות. ולמי שמעוניין:
הערב, בשעה 18:30 יש הרצאה בנושא השתלבות בשוק העבודה ממישהי ממומחית להכוונה וייעוץ מקצועי.. זה משהו מעניין. ההרצאה תתקיים בסניף אי"ל בת"א, רח' קינג ג'ורג' 37, חדר 102. כדאי מאוד!!! תפגשו שם את שי מאיל ואת המנהלים של הסניפים..
טוב.. אז אחלה יום לכולם! אוהבת סיונוש.

rosmarin

New member
שאלה חשובה?- הבהרה

הבנתי שמנחה הרצאה הינה יועצת ב"מילא" שהוא אחד העסקיים הפרטיים החשובים בישום ואבחנת מתמודדים פוטינציאלים למשרות בשוק הפרטי והמוסדי ואני קשור איתו כרגע בתפקיד בכיר יכול להיות כאן ניגוד ענינים עם כל הכבוד והיוזמה הברוכה של מפגש זה כאשר אני מתמודד על משרה בכירה במילא למה אני צריך להחשף ולתת בידי מילא אינפורמציה שיכולה להיות לרעתי- מילא מתפקד כעסק עצמאי ותפקידו להביא את המתמודד הטוב ביותר לעסק הניבחר הרי הוא משלם לו ברור שמעסיק יעדיף מישהוא שאין לו בעיות רפאיות-"באו נהיה דוגרי"

S E M 151

New member
רוזמרין אתה צודק

אם אתה מתמודד כרגע על משרה שהמאבחנים למשרה הם מכון מילא - וכבר ניגשת נבחנת ורואיינת שם ובמהלך כל זה לא נשאלת לגבי בריאות או מחלות ספיצפיות אין שום צורך שהמנחה של מלא תראה אותך בכנס ותפסול אותך שלא על סמך המבחנים והראיונות שעברת או שאתה עתיד לעבור שם. בהצלחה בכל מקרה

sivanlior

New member
טוב... היו לנו כוונות טובות

אני לא כל כך מתעסקת בזה.. מה שהבנתי הוא שנושא התעסוקה מאוד אקטואלי. וקיבלנו כבר כמה וכמה טלפונים של אנשים שלא ידעו מה לעשות ואיך להתמודד עם עבודה, ואנשים שפוטרו וכאלה. חשבנו באי"ל שהכוונה מקצועית ממכון שמוסמך לכך ידעו לעשות את העבודה בצורה מקצועית יותר, ולכוון את הפונים והשואלים. (שלהם מן הסתם יש תשובות ועיצות מועילות יותר..) כמו שמילא שיתפו איתנו פעולה, כך גם מכון אחר או חברה אחרת יכלו לעשות זאת, במקרה יצא ש"מילא" הם אלו שיעבירו את ההרצאה. שלא תבינו לא נכון אני מסכימה איתכם, אבל לא התכוונו לפגוע באף אחד אלא בדיוק להפך. ויתרה מכך אני מקווה שיבוא יום שמעסיקים לא יפטרו חולי אפילפסיה
בכל אופן אני לא שוללת את מה שrosmarin אמר.. יום טובבב

rosmarin

New member
אני מברך אתכם על פעולתכם

להבא תחשבו קצת יותר על השלכות של פעולה זאת אם הייתם למשל לוקחים יועץ חיצוני שאין לו אינטרס או ניגוד ענינים המצב היה הרבה יותר טוב חבל על כל האנשים שאולי יש להם סיכוי טוב להשתלב בשוק העבודה לא "כולם חוטבי עצים ושואבי מים" עלולים להפסל או להדחות בפנייתם למכון מילא אני מקווה שההרצאה תהיה נהדרת ותפיקו את המירב מימנה ואני מקווה שיצאו מימנה הצאות עבודה לכן אני קורא לכולם להשתתף בה למרות בעיתי-יכול להיות שיש אנשים ממש ברמה אחרת וזקוקים להנחיה אז הסליחה שלי איתם לצערי אנו זקוקים לשיווק עצמי טוב וקשרים טובים חברה עבדו על עצמכם ותשיגו תוצאות

hashy

New member
תסלח לי אבל בתשובה הזו אתה בהחלט

מבלבל את השכל,,, הם עשו את הדבר הכי טוב שיכלו. לקחו את הטובים בתחום. ובגלל איזה חוסר נוחיות אישי אתה מוציא את זה עליהם. ועם כל הכבוד ההערכה שלך על היוזמה פה בטלה עם כל מילה אחרת שכתבת - לא סתם הבחורה מתפתלת. האם לא הבנת כבר שלפי דרך המחשבה שלך עם כל מרצה שלא תביא יש ניגוד עניינים ובכלל לכל אדם? ובכלל, אולי המרצה אפילפטי ו/או יש לו קשר לאפילפסיה? אולי זה אדם שחשיבות צינעת הפרט היא ראשונה במעלה אצלו? אולי יש הסדר לגבי הנושא על אי"ל? חלק מהמאבק שלך הוא בדעות קדומות?? הרי אתה מביע פה דעות קדומות על מעסיקים ועל המכון לאורך ולרוחב. ותגיד לי. אחרי כל מה שכתבת אתה באמת חושב שאנשים שיש להם פרנויה ברמה שלך או אפילו 3/4 משלך ילכו להרצאה אחרי מה שכתבת? אולי אם היית שואל כמה שאלות. אולי אם היית פשוט אומר שלך זה לא מתאים כי...אולי אם לא היית טורח כל כך להבליט את זה שמועדמים למשרות בכירות יכולים להתקל ביותר בעיות מכאלה שלא... ממש הצלחת לעצבן אותי בדרך הכתיבה שלך היום - ככה מחרבשים יוזמה מצוינת... אני רוצה רק לציין שאני כותבת את זה פה ולא במסר כי אני חושבת שכולנו צריכים לחשוב על הדברים האלה ועל איך ומה אנו עושים כשאנחנו כותבים פה... נשיקות הילה

hashy

New member
"בואו נהיה דוגרי" מכיוון אחר..

אתה לא צריך. זה לא אומר שלא כדאי לך. מן הדרך שבה כתבת את תגובתך ניתן להבין שאתה חושב שלכל חולה אפילפסיה לא כדאי ללכת להרצאה מן החשש שיזהו אותו. אם זו הייתה כוונתך ואם לאו, אתה לא חושב שהגיע זמן לגמור עם הפארנויה? הסיכוי שהמרצה יהיה מראיין ושזה יהיה דווקא המראיין האישי שלך ושהוא יזכור אותך מהראיון ו/או בכלל ישים לב אליך בהרצאה ושהוא יקח את הסיכון להפרת חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה וכו' וכו' הוא מאד מאד מאד קטן... והיתרונות של ההרצאה הזו מאד גדולים. ולידעתך - מכון מילא כמו המכונים הדומים לו מתפרנסים משני כיוונים שונים: 1. מעסיקיםששוכרים אותו למציאת עובדים, 2. ועובדים ששוכרים אותו לעזרה בהתאמה לעבודה, מציאת עבודה וליווי בבניית קריירה. יש להם אינטרס ממשי בעניין שהוא יתרון למי שמחפש עבודה. כך שלכל אלה שיש להם בעיה עם השתלבות בעבודה - זהו נושא מצוין ובהחלט יוזמה מבורכת. חוצמזה, הגיע לדעתי הזמן להעלות את רמת הבטחון העצמי. הגיע הזמן למקד את הבעיות ואיפה הן יושבות. לא בהכרח שהאפי היא הבעיה - מאד יכול להיות שחוסר איזון תרופתי, תחושת הנחיתות וחוסר הבטחון האישיים של חלקנו אשר באים איתם לראיון עבודה, התאמה אישית, מקצועית ובריאותית לתפקיד אליו אנו מתמודדים וכו' הן הבעיות האמיתיות. מאחר ואנחנו לא יכולים לקרוא את מחשבותיהם של מעסיקים ומאבחנים אנחנו לא יכולים לדעת האם לא מקבלים אותנו בגלל האפילפסיה, אבל אנחנו גם לא יכולים לדעת אם זה בגלל משהו אחר = לבדוק!!! אני משערת שההרצאה הזו תהיה מקום טוב לשאול שאלות על הנושא. מה הנסיון שלהם של חשיבות המקצועיות למול הבריאות...

rosmarin

New member
hasy את נורא תמימה../images/Emo24.gif

אני רואה ש"באמת העליתי לך את העצבים" אז אולי עשיתי משהוא בעניין הביטחון של האנשים יגיע ברגע שהם יאמינו לעצמם ולמעשיהם בהיגיון מה דעתך להגיע לעבודה חדשה ולאמר אני חולת אפילפסיה מישהוא ישים עליך משהוא?.................. ואל תגמגמי אני מכיר אנשים שסומנו Xלמרות שהם מעולים במקצועם שום תחנונים ובקשות לא עזרו אני לא רוצה לפרט כאן שמות למכביר הילה לא כולם עצמאים כמוך ויכולים לנהל קרירה עצמאית עליך להבין שמעסיק מעדיף לא להסתכן בהעסקת חולים נכים ביכלל מקטע בטיחותי ומקטע ביטוחי מעבר לכך את יכולה להיות גם במילא יום אחד ואז לנופף בסיסמאות חוק שיוויון ההזדמנויות שזאת קלישאה ממש גרועה מכירה *ויתור על סודיות רפואית- *בדיקה אצל רופא *תמערכות מידע זמינות לכל אחד* סיווג ביטחוני *רישיון נהיגה וההשלכות המישפטיות החמורות בעיקר על חולי אפילפסיה שום מכון השמה לא יפתור את הבעיות הנ"ל זאת מציאות אמיתית הבעיה היא של המערכת ולא של החולה ועלינו להבין זאת ולהיות יותר חכמים ולתחמן את המערכת אין לנו ברירה בגדול אני בעד העלת ביטחון מבלי שהדבר יפגע בסיכויי השמה של אף אחד אני רוצה לראות אותך למעלה שם הילה מבלי לפחד אבל לעשות זאת בחכמה את לא תמיד צריכה להיות צודקת זיכרי זאת היטב

hashy

New member
ברב מקומות עבודה מלבד אחד למעשה

אמרתי וקיבלו אותי. גם הסברתי לאלה שעבדו איתי ולמדו איתי כל חיי. אני בוחרת לעשות את זה בצורה שקולה ובזמן הנכון - לא יוצרת מזה עניין גדול מדי. ואני יכולה גם לספר לך על מראיינות בחברות כ"א שישבו איתי והסבירו לי איך להעביר את הנושא למעסיק ומה בדיוק להגיד לו כי שאלתי. אני לא רואה בעיה בזה שלא יעסיקו אותי לעבוד עם מכונות. אני לא חושבת שבמיקרה כזה זה שלא רוצים זה אי שיוויון. כבר למדתי שאין חוקים בהתקפים ואחרי שנים שהכל תקין מחר יכול להיות לי האמא של ההתקפים. ואני חייבת להיות עם המחט ביד? יחד עם זאת אני לא באה לאמר שאין בעיה. אלא שלפעמים לאחוז בבעיה הזו בא מתוך נוחות. לאמר לעצמך שלא מעסיקים אותך רק בגלל האפילפסיה זה רחמים עצמיים לשמם. יכול להיות שכמו לכל אדם אחר ישנם דברים אחרים בשבגללם האדם לא מוצא עבודה ואת זה צריך לבדוק. אם זה לא ברור, אז מה שהרגיז אותי זה לא שאמרת שיש בעיה. אלא זה שבמקום להבין שיש גם כאלה שהם לא לרעתך ניפחת את המימדים של זה ל"אסור לסמוך על אף אחד". יכול להיות שאני תמימה, אבל אני חושבת שבמקרה הזה לחשוב שאם אדם הוא עצמאי או עובד בחברה גדולה זה מה שמגדיר את הניגוד או אי ניגוד אינטרסים שלו זו עוולה... שנינו אמרנו את שלנו מתוך חיינו, נסיוננו והמסקנות שהסקנו מהם. אין פה צודק או טועה. בסה"כ בוא ננסה לאמר את הדברים ככה שלא נגרום לשום נציג של אי"ל להרגיש לא נעים על זה שהוא בא לעזור לנו...

sivanlior

New member
../images/Emo13.gifאז זהו שהיה נהדר

ההרצאה אתמול הייתה יפה ומועילה, אנשים באמת החכימו יותר ואני שמחה שיכלתי לעשות משהו שהועיל ל30 אנשים שיעבירו את זה הלאה ... רוזמרין, משום מה אתה כל כך שלילי. אם היית יודע (ולא בשביל להתגאות) איך ישבתי כאן יום שלם וניסיתי למצוא משהו מתאים, משהו מעניין ומשהו שבאמת יועיל לכולנו, היית קצת מתחשב. אבל לא נורא אני מבינה אותך ועד שלא אגיע למקומך לא אדע ולא אבין לגמרי את דעתך הכנה. בכל מקרה קצת קצת קצת פירגון. אני שמחה שהמון אנשים הפיקו את המירב של אמש. אחלה יום לכולם. סיון

חייםלוי

Member
מנהל
כל הכבוד ../images/Emo47.gif על המאמץ

אני מקווה שאכן אנשים ייעזרו וימצאו עבודה שתתאים להם.

rosmarin

New member
אני מפרגן באמת../images/Emo24.gif

באמת מנסה להיות אמיתי ומה שאני עם ניסיון חיים ובלי איצטלה

בעיני זאת לא תמימות אלא אמונה

אלא אמונה בצדקת הדרך. אני, כמדיניות אישית, אף פעם לא הסכמתי לחתום על טופסי וויתור על סודיות רפואית אבל כשהבן שלי חלה באפי' דיווחתי על זה בבי"ס בצורה הכי רשמית ומסודרת. אני מאמינה שבזכות זה הוא קיבל את התמיכה והיחס המאוד הוגן בבי"ס וזה כולל השתתפות בכל הפעילויות, בלי יוצא מן הכלל. לגבי זמינות המידע - אני במקרה עוסקת בתחום ובמיוחד במערכות לניהול מידע על עובדים. אין לך מושג כמה מחשבה ארגונים משקיעים כדי לא לחשוף נתונים אישיים רגישים. רוב הארגונים בכלל לא מחזיקים מידע ממוכן בנושאי בריאות. לגבי רשיון נהיגה - המגבלה היא הוגנת ונכונה - יש בהתקפים סכנה אמיתית בזמן נהיגה - שנה של איזון היא בעיני דרישה הוגנת, למרות הקושי והמגבלה שהיא מטילה על חולי האפי' ואין מה לעשות. צריך להפעיל את הראש ובכל מקום לעשות את מה שצריך ובזמן שצריך ולא להיות כל הזמן במגננה. זה לא מבטיח שלא יהיו כוויות, ולא יהיה מי שיפעיל סטיגמה. יש לא מעט אנשים בפורום שהוכיחו שזה אפשרי.

rosmarin

New member
הצחקת אותי../images/Emo6.gif

אני חי ומתפקד טוב בלי שום קשר למחלתי אבל ריאלי עם תוצאות ביד עם מישהוא שבאמת התמודד עם המערכת וניצח אותה לכן אינני במיגננה לגבי סודיות מידע הרשי לי פשוט לצחוק ישנם פרצות רבות לאיתור מידע חברות ממשלתיות מנצלות לרעה מידע חברות פרטיות מתקשרות דרך משרד הפנים כדי לדעת כל פרט על אודותייך ישנם הרבה פרצות שאני יכול למנות לי זה כבר לא מעניין במיוחד כי הגעתי להכרה בעניין ופעלתי בעצמי..... לפתור בעיות

Nayeli

New member
עצם זה שמילא בכלל הסכימו להגיע

מראה משהו חיובי. הרי הם יכלו להגיד לא, ולא לפרט למה.

sivanlior

New member
בדיוק להפך.......

אני לא מבינה אותך לפעמים רוזמרין.... רק שתדע... הם לא קיבלו מאיתנו כסף, הם הסכימו לעשות את זה בהתנדבות.

למעלה