בוקר טוב

m i c h a l y

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

היום מעקב זקיקים! מקווה לעדכן בהמשך היום עם הרבה מצב רוח טוב (ולא עם הרבה דמעות...) החזיקו לי אצבעות... ואני מחזיקה אצבעות לזו שבמסר אישי אמרה שגם היא במעקב היום - ב ה צ ל ח ה ! שיהיה שבוע פורה לכולנו,
מיכל

פּוֹנְג

New member
אני לא מהמסר, אבל אני גם במעקב.

היום אמורים לראות שהיה ביוץ. מצד אחד כבר בא לי שיהיה, מצד שני אני מרגישה שלא מיציתי את עניין 'הכנת השטח'
אז בא לי עוד יום אחד.
וגם לא בא לי להתחיל את השבועיים של המתחים. אבל כאבים קלים בשחלות מעידים על הביוץ (נראה לי). בהצלחה מיכלי, ומקווה שיהיה מפגש נעים עם הזקיקים שלך. בהצלחה גם לזו מהמסר של מיכל

שאלה לבוקר ובהצלחה מיכלי

היום ביקרתי אצל הרופא שמלבד הפניה למעקב זקיקים נתן לי גם 2 סוגי בדיקות... על ההפניה ה-1 כתוב ךעשות את הבדיקה 3/5 ימים מיום הדימום ועל השנימ כתוב 21 יום מיום הדימום ???? מה זה?

פּוֹנְג

New member
אני לא משוכנעת אבל אני חושבת שמדובר

בפרופיל הורמונלי (ביום ה 3) ולבדוק אם היה ביוץ ועוד כל מיני ערכים שאני לא זוכרת מה המשמעות שלהם (בבדיקה השנייה) אם לא תמצאי תשובות כאן אני אחפש לך תשובה מהיימנה יותר , אבל זה יהיה מאוחר יותר. תעשי חיפוש עם המילים 'פרופיל הורמונלי'.

m i c h a l y

New member
דארמה בוקר טוב../images/Emo66.gif

אני לא ממש יודעת יותר ממה שענו לך כאן. אני רק יודעת שלפני שאני יוצאת מהפגישה עם הרופא אני מוודאת שיש לי את כל התשובות.... אמנם זהו לקח שלמדתי רק בתקופה האחרונה (עד עכשיו לא היו לי בעיות עם כל כך הרבה סימני שאלה).... אז אחרי כמה ביקורים שאחריהם שברתי את הראש בבית (וכאן בפורום) החלטתי להערך מראש, ואפילו להכין פתק עם כל סימני השאלה שיש לי... אמנם עדיין יש מצבים בהם אני מגיעה הביתה ומתעוררות שאלות, אבל באופן עקרוני אני לא עוזבת את חדר הרופא לפני שאני מבינה את המשמעות של הדברים שנאמרו בביקור... אז בהצלחה בבדיקות, ושבוע נפלא, מיכל.

אם מדובר על בדיקות דם

אז הבדיקה ביום 3-5 מהוסת היא בדיקה לפרופיל הורמונלי. הוא אמר לך גם שאת צריכה לעשות אותה אחרי שאת ערה לפחות 3 שעות? (כי אם לא זה עשוי להטות את תוצאות הבדיקה). והבדיקה ביום ה-21 מהדימום אני מנחשת שהיא לבדיקת רמות פרוגסטרון (לוודא שבייצת ולוודא שהפרוגסטרון גבוה מספיק).

אפרסקה

New member
מיכלי ופונג, ../images/Emo50.gif עם הזקיקים!!

מאחלת לכם רופא נחמד שיעשה את הבדיקה, וזקיק בריון שיעשה את המלאכה... שיהיה לכן יום מקסים!! אגב גם אני אמורה ללכת שוב השבוע לזקיקים, עוד לא החלטתי מתי, מנסה לקחת את זה בקלות, אולי ביום שלישי (נראה לכן שבין יום חמישי ליום שלישי זה מרווח מידי? כי אין לי שום סימן פיזי לביוץ, לכן אני לא בלחץ). שבוע טוב לכולן!

פּוֹנְג

New member
המקובל הוא כל 3 ימים....

למה זה נתון לשיקולך מתי ללכת? (כמובן שזה נתון לשיקולך, אבל למה את צריכה להחליט מתי?) את לא מתיעצת אחרי כל בדיקה עם הרופא שלך? אין שום סיבה לחכות לסימן פיזי לביוץ כי את הרי רוצה לדעת מה מצב הזקיקים לפני הביוץ, כי אחרי הביוץ זה יהיה כבר מאוחר מדי...

אפרסקה

New member
תודה על התשובה. הסיבה שהתלבטתי היא

כי בזמנו, הרופאה אמרה לי ללכת לבדיקה ביום שערכת הביוץ מראה עליה בכמות האסטרוגן. זה היה ביום שני, הלכתי והבדיקה הראתה שלא דובים ולא יער, ושהביוץ עוד ממש לא בסביבה. הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה לי שאני יכולה לחזור ביום חמישי (אחרי שלושה ימים). ביום חמישי חזרתי, למרות שבדיקת הביוץ לא הראתה שום סימן לעליה, ואכן הביוץ לא נראה באופק. הרופאה שעשה לי את הבדיקה ביום חמישי, כזכור, היה אנטיפת ולא הסביר לי כלום, ובודאי שלא אמר לי מתי לחזור. אז חשבתי אולי לחזור ביום שני ואולי ביום שלישי, כי לפי מחזורים קודמים זה יותר קרוב לתאריך הביוץ (אם כי אצלי אף פעם אי אפשר לדעת)... אז נראה לי שאני אלך ביום שלישי ואקווה לטוב. יש לי תור אצל הרופאה בעוד שבוע. עד עכשיו לא היה לי מה להתייעץ איתה לגבי התוצאות, כי לפי ההיסטוריה שלי של ימי הביוץ, הן נורמאליות וסבירות. אחרי 3 בדיקות אלך אליה עם כלל התוצאות ונראה מה עושים.

פּוֹנְג

New member
אין ב US דרך לדעת את התקדמות הביוץ

אבל אפשר לדעת ולהעריך מתי הוא יהיה על פי גודל הזקיקים. לכן גם צריך לעקוב אחריהם צמוד יחסית, כי אחרי שהיה ביוץ כבר לא יראו זקיקים. ואולי הבעייה אצלך היא שהזקיקים לא מגיעים לגודלם הרצוי ? (זו כמובן רק השערה, אני ממש לא מתכוונת להלחיץ אותך ח"ח) ואולי בכלל הבעייה היא של תיזמון נכון. מעקב רצוף יאפשר לך לדעת את כל זה. לכי עם כל הנתונים שיאספו לך לפגישה עם הרופאה.

אפרסקה

New member
כבר שלוש פעמים שאני מנסה להודות לך

ובכל פעם זה לא מופיע. אז אני מנסה שוב. תודה.

אפרסקה

New member
היי פונג, ביררתי ויש אפשרות לעשות

גם אחה"צ בקופ"ח אליה אני הולכת, ולכן אלך כבר היום ולא אחכה עד יום שלישי. התשובה שלך דירבנה אותי לבר, אז תודה. בתקווה לא להתקל שוב ברופא האנטיפת מיום חמישי.

למעלה