בוקר טוב

נבט1

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

סלחו לי אם זה ארוך, אני מנסה להסביר... סוף סוף, ביום חמישי יש לי תור ראשון לרופא פוריות (ד"ר הדר אמנון בב"ש). יש לי אנדו' קל ואני בדיכוי עם גלולות. אני רוצה להכנס להריון אך להמנע ממחזור כמה שיותר! (מעורר את המחלה וכואב!) ורוצה לוודא שהדברים הבסיסיים תקינים לפני שאני מנסה (בדיקת זרע, פרופיל הור' ובדיקות ביוץ אולטרא+דם). לפני מס' חודשים נבדקתי ע"י סוריאנו שאמר לי לנסות 3 חודשים ספונטני לגמרי ואז לחזור אליו. לי זה נראה מיותר והחלטתי על דעת עצמי שאני רוצה את הבדיקות האלה קודם. אני מרגישה שהוא לא רגיש לכאבים שזה מביא ולהתעוררות המחלה. אני הולכת לרופא ביום חמישי ללא כל הפנייה ובעצם עם רעיון לבדיקות שהוא שלי בלבד. מנסיונכם, האם זה יעבוד? האם הוא יקבל את דברי או שאני חייבת להביא לו מכתב מרופא? האם זה הגיוני בכלל מה שאני רוצה לעשות? האם הבדיקות הן "פתרון" להגברת הסיכויים או שאני משלה את עצמי וכדאי ללכת על משהו אחר.. האם יש לכן רעיונות לבדיקות נוספות או רעיונות לפעול אחרת? מרוב חששות מהמחלה, חשבתי ללכת ישר ל"שלב הבא" (מה הוא?) כדי לא לעבור את המחזורים האלה שאני פוחדת מהם כ"כ! תודה!

זואילי

New member
הי נבט

הבדיקות חשובות מאוד, גם בנסיונות של ספונטני. את צריכה להיות שלמה עם החלטתך ולהסביר היטב את הרציונל שלך לרופא. זו בדיוק הסיבה מדוע פנית לרופא פוריות ולא לגניקולוג "רגיל". את עושה נכון כדי למקסם את הנסיונות הקרובים. אם יש לך מכתב המדבר על אנדו קל - תביאי איתך. גם אולטרסאונדים וכו' - כל מה שקשור תביאי. הבדיקות הן לא פיתרון ולא מגבירות סיכויים. הן בודקות מה מצבך ההורמונלי, ואם הכל תקין, וכמובן בודקות את הזרע של בן הזוג. מכאן מתחילים. אם לא יצליח ב 3 החודשים האלה (וקחי בחשבון שזוגות "רגילים" ע"פ גילם בד"כ מנסים להרות שנה עד שמתחילים בירור). אז יש שלב הבא. אבל עוד חזון למועד.

נבט1

New member
אני יודעת ש-3 ח' זה מעט גם לזוגות "בריאים"

לכן אני תוהה מה הטעם? מה הסיכוי שיצא משהו טוב ב 3 ח' האלה לעומת הנזק שזה יעשה, ואם אחריהם הוא רוצה שאחזור אליו ל"שלב הבא" (מה הוא?), אז למה לא להתחיל את זה כבר מעכשיו?? תודה

לילו 24

New member
נבט

אני גם הייתי אצל סוריאנו והמצב שלי נשמע דומה לשלך, גם לי הוא הציע לי לנסות בערך 3 חודשים ואז לראות, פחדתי מאוד מהכאבים והלכתי לרופא פוריות, גם הוא אמר לי שאם לכאורה הכל תקין לא כדאי להתחיל ישר עם הפריות ודברים נוספים.... אני התחלתי לנסות, וכרגע עוד לא הצלחתי גם לאחר 3 חודשים אבל קיבלתי את הדברים שהם אמרו לי, אני אחרי לוקרין ובינתיים הכאבים נסבלים יחסית... ואני בינתיים אמשיך לנסות עד שאני לא אוכל יותר... אז את לא צריכה ישר לפחד ולחשוש! אולי כדאי לך לקחת קודם דיכוי ואז לנסות? כי הדיכוי לפחות לי כן עזר קצת ועובדה כרגע המחזורים שלי הרבה פחות כואבים ואני לא מאמינה עדיין שזה מחזור... הדימום הוא יותר ארוך אצלי, אבל אני חושבת שהסבל הזה שווה את הניסיונות... גם אני חוששת בדיוק כמוך, אבל אולי עדיף לתת לזה צ'אנס... תמיד כדאי לדעתי לנסות בלי התערבות חיצונית... למרות שלפעמים זה נראה המצב הקל יותר... אבל לא תמיד זה נכון.... לפי תגובת הרופאים זה היה נשמע לי כמו הצעד הבא, לא הנוכחי.... ובכל מקרה שיהיה בהצלחה!

זואילי

New member
כי את אנדו קל, אולי כי אתם צעירים?

תזכירי לי בת כמה את? ו"נתנו" לך 3 מחזורים. אז נכון שהכאב והסבל לא שווים את זה (אלא אם יש הצלחה ואז לא אכפת לנו מכלום...) אבל זו הדרך לנסות. ללא אבחנה בניתוח, או בלי צילום רחם למשל - לא יתנו לך להתקדם רק ע"פ תחושת בטן או רצונך. כי לצערינו "לא שמים" על אנדואיות. אם חלילה לא תהרי ב 3 החודשים האלה - תעלי על דיכוי ותחזרי לייעוץ. השלב הבא אם לא עושים ניתוח הוא לעשות צילום רחם לשלול הפרעות מכאניות, ולעשות היסטרוסקופיה אבחנתית כדי להסתכל על הרחם, ואז עוברים להזרעות. נורא מעצבן אבל יש גישה של "לפי הספר"... ואם אין לנו "קייס" אז אנחנו חייבות ללכת בתלם
יכול מאוד להיות שרופא הפריון יחליט לוותר על "עבודת בית" ויתחיל איתכם בהזרעות, אחרי שתעשו את הבדיקות הבסיסיות. חכי לפגישה איתו ותראי לאן נושבת הרוח. קחי נשימה וזכרי - זו לא ריצה למרחקים קצרים. (אחד ממשפטי העידוד {?} של רופא הפוריות שלי...
)

נבט1

New member
שאלות של חוסר הבנה..

מה זה לוקרין? מה זה "להתחיל קודם בדיכוי ואז לנסות"? תודה בנות! לילו, ראיתי את ההודעה שלך מהיום וזה רק הלחיץ אותי עוד יותר :) ...

זואילי

New member
לוקרין זה דיכוי בזריקה

שאמור להחזיק 3 חודשים. אבל אם דיכוי אז נו הריון... אלא אם את מוכנה לעשות עכשיו "פוס" בנסיונות. לפעמים כשאיכות החיים נפגעת, אז כדי להרגיע קצת את הגוף, כדאי לקחת דיכוי ורק אחריו להתחיל בנסיונות להרות. (ולא לשכוח שכבר היו ספונטניים על דיכוי, כשתופעת ה FLARE של הזריקה פעלה. יש על כך המון מידע כאן. תעשי חיפוש).

לילו 24

New member
היי נבט!

כן אני יודעת... זה מלחיץ גם אותי... זה בהחלט שלב לא קל, אבל כרגע זה היה נשמע לי מהרופאים כאופציה הטובה ביותר, כי גם האופציות האחרות תהיינה לא קלות.... בנוגע ללוקרין- כפי שזואילי כתבה, וגם אני למדתי את רוב הדברים מהפורום, זו בעצם זריקה המדכאת את הגוף (דומה לגלולות) רק שזה נותן לגוף לחשוב שהגעת לגיל הבלות ובעצם לא מקבלת מחזור. אני לקחתי את הזריקה של 3 חודשים ואני אחרי ניתוח וגלולות ששניהם לא הפחיתו לי את הכאבים והזריקה לעומת זאת העלימה את הכאבים ולפי המחזורים האחרונים שלי גם הורידה מהבעיות של הכאבים והדימום הלא נורמלים במחזור... גם אצלי כמו אצלך לפי מה שאני שומעת האנדו' נחשב קל ולכן במקרים האלה הרופאים לא "קופצים" ישר להזרעות ולהפריות חוץ גופיות כי כידוע לכל דבר יש סיכון... לכן ההמלצה שאני יכולה לתת לך זה אולי לדכא את הגוף כמו שאמרתי עם הזריקה ואחרי זה לנסות. (גם הרופא פריון אמר לי שהזריקה לפעמים מעלה את הסיכויים להרות אחרי כן...) כמובן שזו החלטה שלך ושל רופאייך אבל זאת המלצתי אלייך כרגע... כמובן שיכול להיות ואני אגיד דברים אחרים מאוחר יותר....בהצלחה!!!!!! לילך

למעלה