בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo42.gif ../images/Emo96.gif

יש לי כמה שאלות............... 1. בגיל 11 ו... נכון שאפשר לקרא לו מתבגר צעיר?????????????(בצחוק בצחוק - לא לקחת ברצינות). 2. מה הייתם אומרים לאותו מתבגר צעיר לו חזר ממסיבת יומולדת בשעה 0400 (בלי להכין אותנו מראש)? 3. האם הייתם מגבילים את שעת החזרה הביתה (לאור גילו של המתבגר) ובמידה וכן - לאיזו שעה????????? בוקר מעולה שוב.......... אורית

חני ב

New member
בוקר אור לך גם פה

פה את מעדכנת בפרטים נוספים. עד 04:00 לפנות בוקר בלי להודיע לכם? הייתי שוחטת אותו. מה עשיתם?

vered4

New member
אני חושבת שבגלל הדאגה

לא הייתי כועסת, כי זה כבר היה עובר את זה. הייתי עושה לו שיחה רצינית, ולפני המסיבה הבאה קובעת דברים ברורים. דרך אגב, לא היה טלפון של המקום שהוא היה בו? הייתי מתקשרת הרבה קודם לבדוק מה קורה. ואם הייתי יודעת שזה התכנון, ובגלל שחופש, לא הייתי מתנגדת. הבעיה היחידה, מי מביא אותו הביתה, לא הייתי רוצה שיסתובב בחוץ לבד, אפילו עם עוד חבר.

גליה13

New member
ה"מתבגר" שלי בן העשר עשה לי תרגיל

דומה לפני כמה ימים אמנם לא ארבע בבוקר (שזה כבר ממש מוגזם) אבל- 2 שזה רע דיו. נאמתי לו נאום- הצמדתי אותו לפלאפון (משחרר דאגות מספר 1) אבל לא הענשתי אותו- כי לא אמרתי לו קודם מתי אליו לשוב- אני גם לא מאמינה גדולה- בקביעת שעה מוגדרת לשיבה- אבל - כן כמו שאמרה ורד- מוודאת היטב היטב עם מי הוא הולך ולאן. חזקי ואימצי עד גיל 18 יהיו לך לילות רבים כאלו. (ואחר כך יהיו לך לילות גרועים יותר)

bladimari

New member
תרגילים בהתבגרות

במערכת יחסי ההורות-מתבגרים למינהם יש מקום לשים גבולות. יש נסיון בלתי פוסקים של המתבגרים לחפש ולהרחיב את הגבולות הללו וחייבים (לדעתי) לשים קו. הנכון שלא אמרת לו מתי לשוב,אבל אני מניח שבעתיד לא תאמרי לו עוד הרבה מאוד דברים(שנראים לך טריביאלים)ובכל זאת נתפסים קצת שונה אצל המתבגרים.

AYELET1

New member
ברוכה הבאה bladimari ../images/Emo140.gif

נשמעת כבעלת נסיון עם מתבגרים

bladimari

New member
ב(ר)וכים הנמצאים

תודה תודה תודה השם קצת מטעה,אני זה הוא ולא שהצרות של הגיל הנ"ל פוסחות גם עלי. להיפך כיון שיש לי בארסנל מתבגרים מגילאים שונים וכולם אבל כולם קראו את אותם דפים בספרי גיל ההתבגרות נותר בי מעט כוח ונסיון שאני יכול לחלוק בכיף

AYELET1

New member
אז בשארית כוחותיך המדולדלים...

יכול לספר בני מה הם צאצאיך?

הי ורד ..........

לדאוג - לא דאגנו כי המסיבה היתה בבית השלישי מאיתנו. לכן גם אין את הענין של מי יביא אותו הביתה..... (היישוב שלנו כל כך קטן - שמקצה לקצה זה גג 20 דקות). אבל...... בגיל שלו - שעה 0400 לא ממש מתאימה לי בכלל (גם אם חופש). החלטתי שמכיוון שלא הגבלנו מראש - אני לא כועסת אבל ערכנו שיחת הבהרה בענין לגבי שעות יציאה מהבית בחופש. אורית

bladimari

New member
ארבע לפנות בוקר....

בוקר טוב ושבת שלום א.הנ"ל היה מקבל "ווחד" שטיפה,שהיתה יוצאת לו מכל החורים. ב.יום לאחר מכן לקחת אותולשיחת הבהרה ולתת לו להסביר,להסביר לו מה את בדיוק מבקשת ולמה.... 11 הוא מתבגר לכל דבר......ותאמיני לי

דליה.ד

New member
הבנות שלי בכלל הפכו לילה ליום

ויום ללילה, כך שהן ישנות במשך היום וערות כל הלילה. כל הזמן הן נוסעות מהקיבוץ לישובי הסביבה או שבאים אליהן. והחגיגה מתחילה רק אחרי חצות! בשבוע שעבר הן וחברותיהן נסעו למועדון בבאר שבע למסיבת גיל 17-18 בשעת חצות וחזרו ב6:00 בבוקר (אחד ההורים הסיע ואחד ההורים החזיר). בקיצור אני ערה לילות ארוכים מהרעש, אוכל, מוסיקה.

AYELET1

New member
ככה...

דליה- לפחות את יודעת היכן הן... למרות שגם מצב זה נשמע בלתי נסבל. ואורית, אני כנראה הייתי עושה מה שאמרו אחרים: בהתחלה נותנת שטיפה , מין קטרזיס לכל המתח , הלחץ , הדאגה
למחרת הייתי מדברת ומסבירה את הצורך בתיאום. אם "כולם" (המממ... הגוף הזה שנקרא "כולם"
היו נשארים עד שעה מאוחרת, לא הייתי מגבילה. זה דבר מפדח לעשות לו את זה. מה שכן, חייבים לדאוג להחזרה הביתה בלוויית מבוגר, בשעות כאלו (לא רק 4, גם יותר "מוקדם" ...). חוץ מזה , טוב לראותך אורית, לאחר זמן רב

איילת - גם אני ידעתי היכן הנער.....

גם ידעתי שהוא במסיבת יומולדת.......... לא שטפנו - כי באמת לא אמרנו משהו אחר. אבל למחרת - על חוף הים ובאוירה די טובה שוחחנו.............. אמרתי לו שאני חושבת שבסתם יום של חופש, כשאין פעילות מיוחדת בישוב - אנחנו מבקשים שיחזור הביתה עד 2130. בימים שיש דברים מיוחדים אנחנו מסכימים לו עד 2400. ואם יש חריגות - מכיוון שיש לו פלפון - שיקח אותו וישתמש בו. (גם אם זה בתוך הישוב). אבל........... נוצרה לי (לא לילד) בעיה חדשה........... יש לו חבר, שהאמא הינה חברה שלי (ואפילו טובה), שמצד אחד מבקשת שנלך "כולנו" (כל ההורים) "יד אחת" ונחליט על מעין "שעת גג" לארועים מיוחדים..................... אבל מצד שני - לא ממש עומדת בזה................ וביום שישי כשבן הגיע בחצות (ללא תזכורת וכפי שסוכם)......... הוא סיפר שהחבר הנ"ל עדיין נשאר............... (למזלי - זה לא היה קיטור) ו.....כן, אני יודעת שאני רק בתחילת הדרך ושאני צריכה לצפות לשינויים ולילות לבנים.............. והסעות למסיבות כיתתיות (בי"ס אזורי של הקיבוצים) ויציאות לאשקלון שצריך להסיע ולהחזיר............ אבל כשנגיע לגשר ההוא אני אנסה להשאר שפויה ולעבור אותו על הצד הטוב ביותר לכולנו. אורית

AYELET1

New member
אורית יקרה, מושג בסיסי ודמות ראשית

שעליך לעשות עמה הכרה, ובהקדם - "אמא של כולם" זו דמות מעצבנת, תמיד אני, ליברלית להגעיל, מרשה מה שאת בחיים לא חולמת להרשות
בקיצור- קשקוש בלבוש. וזה שהחבר נשאר שם- אין לך מושג לכמה זמן ומה עם אמא שלו. אולי היא שמעה דבר דומה למה שאתה שמעת ?
כוונתי לדיסאינפורמציה המיועד להשגת דברים שונים
ישנו ספר, שיצא בשנות ה-70, מיועד לנוער ומקסים: אמא עשרה(ואמא עשרה פלוס) של דבורה עומר, ובו מסופר על האמא הקולקטיבית של כולם
עליך להחליט מה ממש חשוב לך, מה פחות חשוב, ובהתאם לכך (עכשיו או בעתיד. כאשר רלוונטי) להדוף את מתקפת "אמא של כולם" או אמו של החבר. ואותה אמא בלתי עקבית , כנראה בעצמה לא עומדת בלחץ...

DizzyMissLizzy

New member
אז אצלי זה ככה...

עם הגדולה (כיום בת 19), זה היה הכי קשה. בעיקר כי היא היתה הראשונה, ועוד לא ידענו איך לאכול את זה. עם השני (היום בן 16) זה קל יותר בעיקר מהסיבה הפשוטה שהוא לא יוצא הרבה (כן, גם זו בהחלט בעיה, שאדון בה אולי בפעם אחרת) אבל במקרה בשבוע האחרון הוא יצא כמה פעמים והסיכום איתו הוא כזה: 1. הוא לוקח איתו את הסלולרי 2. אני מבקשת ממנו להודיע מראש מה שעת החזרה הצפויה (לא מגבילה אותו) 3. אם יש שינוי (לשעה יותר מאוחרת, כמובן): הוא דואג להתקשר ולהודיע קצת לפני. חשוב לי שיתקשר, בכל שעה שהיא (אפילו אם הוא מעיר אותי) הסברתי לו, שאם הוא רק מעיר אותי כדי להודיע שיאחר, אני ארדם חזרה מיד. אבל, אם במקרה אתעורר בלילה ואציץ לחדר, והוא לא יהיה שם בשעה שהיה אמור להיות, אני אחטוף התקף לב, שכבר לא אצליח להירדם אחריו (ואפילו אם אתקשר לסלולרי, והכל יהיה בסדר, השינה שלי כבר תהיה אבודה) עם השלישית (בת 11) והאחרונה (לשמחתי) זה (בינתיים) די פשוט: לרוב היא הולכת למסיבות פיג´מות, וחוזרת בשעות הבוקר המאוחרות. וכשהיו מסיבות רגילות, חזרה בשעה סבירה בהחלט (חצות). וכן, בגיל הזה, כשיש צורך, אני בהחלט מגבילה עדיין.

למעלה