בוקר טוב

שירלי18

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

היי, שאלה לי אליכם: ילד בן חמש וארבעה חודשים- האם נורמלי שיכתוב את כל המספרים הפוך, ואת כל האותיות הפוך? לא רק הכתיבה הפוכה, הוא אוהב לחתוך את הבייגלה שהוא אוכל בצורת אותיות ומספרים, הבעיה היא שהוא מניח את כולם הפוך. במקום פונה ימינה למשל- פונה שמאלה. אני חייבת לציין שהוא ילד בריא לחלוטין מכל הבחינות. אבל את האותיות והמספרים הוא פשוט כותב ומניח בכיוון ההפוך.. מצטערת על החזרה אחרי ה"הפוך".. אבל זו פשוט מילת המפתח.. אשמח מאוד אם תענו לי בעניין. תודה מראש, שירלי.

נעה גל

New member
גם אורן שמה את המספרים הפוך

והיא בת חמש ו-3 חודשים. והתופעה הולכת ונחלשת... כלומר, אני רואה יותר ויותר פעמים שהיא כותבת/שמה נכון את הספרות. כתיבת ראי היא שלב נורמלי בהתפתחות, וזה יחלוף מעצמו. יש כאלה שהשלב הזה מאוד קצר אצלם ויש אחרים (כמו הילדים שלנו...) שהשלב הזה מאוד ארוך אצלם. בכל מקרה, אני מציעה לך לקנות מגנטים למקרר למשחק - אותם אפשר תמיד לשים רק בכיוון אחד, וכך, אם יבוא לו הוא יוכל לשחק עם מספרים והוא תמיד יראה אותם בכיוון הנכון.

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם נעה ודסי. גם שירה

(בת 5 ו-4 חודשים) כותבת מדי פעם בכתב ראי. ואגב, שירה התחילה לכתוב בכתב ראי רק לאחרונה. קראתי פעם מאמר שהסביר, שהראיה היא למעשה "הפוך", אלא שהמח שלנו יודע לתרגם זאת. פשוט לוקח למנגנון הזה זמן להבשיל.

odeia

New member
שירלי, אומנם הילדה שלי עדיין קטנה

לעומת שלך, אבל אולי תוכלי להעזר בדרכי. אצלי זה קצת שונה, הילדה היום בת 4 ו-4 חודשים וכבר מגיל שנתיים וחצי היא התחילה לכתוב, בעיקר אותיות, לפני שנה גם מספרים. השנה פתאום היא התחילה לכתוב אותם בתכב ראי, מה שלא קרה קודם. וככה אני מטפלת בזה: כשהיא שואלת אותי איך זה אני משבחת את העבודה שלה ומה שצריך מראה לה מה נכון, ולפעמים כשהיא כותבת ומניחה בצד, אני לא מעירה לה כלום. אם אני מעירה לה והיא רוצה לנסות אנחנו מנסות יחד, אם היא לא רוצה לחזור על זה ומניחה בצד, זו זכותה. פשוט ללכת עם הילד ולעזור ולהדריך אותו כשהוא פנוי לזה.

למעלה