בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo24.gif

יש לי מין שאלה הצעה. אני למשל עובדת בערבים ולא יכולה להגיע לפגישות שמתקיימות בימי רביעי, האם יש איזשהו מצב, שנוכל לדבר על 12 הצעדים פה? רונייייייייייייייייייייייייייי מה דעתך?......??????????

רוני יי

New member
הי יולי

אני לא מן מומחה כזה, אבל ל12 הצעדים יש כלים שצריך להשתמש בהם,כמו פגישות (שזה חשוב), מאמן ומסירת תוכנית, התוכנית הזו עובדת ב3 המישורים נפשית פיזית ורוחנית, אבל אל דאגה אני רואה אותכם שם בצפון מקימים קבוצה כזו, בנתיים זה מה שאנחנו עושים בצורה אנונימית "מדברים" כאן בפורום, ומתחלקים בנסיוננו ותקוותנו יום מוצלח רוני

גלים1111

New member
שאלה על 12 הצעדים

ממה שהבנתי, תכנית 12 הצעדים מבוססת על אמונה באלוהים/כוח עליון. מה לגבי מי שלא מאמין- יש לו מקום בתכנית כזו?

גלים1111

New member
ליולי המתוקה

קראתי על המשבר שעברת לגבי העישון. רציתי לחזק אותך שלא תישברי. את מוזמנת לכתוב לי אם תרצי. תמשיכי להיות חזקה. אני מאמינה בך!

אוי נשמה שלי../images/Emo24.gif

המשבר עבר חלף, זה היה משבר משולב של לחתוך מערכת יחסים שלא עובדת ושל הקטע של הפינטוז הבלתי נסבל על הסיגריה. אז....האביב הגיע
והכל מתחיל מחדש בכיף.... ותודה על העידוד את פשוט נשמה טובה
ממה שאני יודעת על 12 הצעדים זה קודם כל להודות שאנו חסרי אונים מול הסיגריה. זה הצעד הראשון. אני מבינה מזה שהסיגריה חזקה ממני ואין לי שליטה עליה. (מה שנכון נכון). נדמה לי שהכח העליון שמדובר עליו זה לא בקטע הדתי אלא בקטע הרוחני. יש כח שחזק ממך וממני, דווקא נשמע מעניין גלים מה זה בא לי ללמוד את זה. הקיצר עכשו אני עסוקה עם פסטיבל רובינשטיין תל אביב אילת תל אביב, קטעים.....הרבה קלאסית... רוני טוען שתיפתח קבוצה בצפון שמעת משהו גלים? אולי את ואני ניפגש וזהו? חחחחחח

חני חן

New member
היי גלים מה שלומך

מנסיוני כבר 2.5 בתוכנית 12 הצעדים, הרבה הגיעו לתוכנית כלא מאמינים. יש מקום לכולם. אף אחד לא בא ואומר לך שאם לא תאמיני את לא תוכלי להשתלב בתוכנית. ממש לא. התוכנית הזאת מאוד מאוד לא כפייתית, את לא חייבת שום דבר. את יכולה לבוא פעם אחת וזהו ולהחליט שזה לא מתאים לך. את יכולה לבוא כל שבועיים, כל חודש אף אחד לא ישאל אותך כלום ואת לא חייבת כלום, רק מאוד ישמחו לראות שהגעת . אף אחד לא ייעץ לך מה לעשות כי אנחנו לא נותנים תשובות, רק מקשיבים באהבה והבנה. את התשובות לדברים שעולים, את מקבלת מתוכך. ממש ממש על קצה המזלג. חוץ מזה מה שלומך?

רוני יי

New member
גם נכון...אבל...

לא חייבים להאמין בכלום זה דבר שבא במשך הזמן ומדובר על כוח גדול מאיתנו, לא אלוהים, אותו הכוח שדוחף אותנו לסיגריות,אוכל, הימורים, אלכוהול, סמים ואילו סקס... אותו הכוח יכול גם למנוע מבעדנו לקחת את הסיגריה, ואת יכולה לכנות אותו באיזה שם שתרצי.. להרבה אנשים שלא יכולים להסביר את הכוח הזה יותר קל להם להגיד אלוהים, כוח עליון וכו" אני קורא לזה כוח גדול ממני, או חזק ממני. וזה לא קשור לדת ל ח ל ו ט י ן!!!!! אני אפיקורס גדול ומושלם(רק בנושא הזה!!חחחח) יום טוב רוני

גלים1111

New member
אבל...

הגישה שלי לחיים שונה ממה שאתה מתאר, ואני לא בטוחה שהיא מתיישבת עם האמונה ב"כוח גדול". אני לא מאמינה בשום כוח שחזק ממני, שמפעיל אותי וגורם לי לעשות דברים. אני מאמינה בכוח הפנימי של עצמי! כוח לבחור בדרך שלי, להילחם בחולשות, כוח למצוא את היופי בכל דבר, להיות אופטימית. אני מאמינה בבחירה אישית, לא מאמינה בכניעה לשום דבר חיצוני, לא לאנשים ולא לחומרים ממכרים. למה שאודה שההתמכרות לסיגריות חזקה ממני? (הבנתי שזה אחד המשפטים שצריך לשנן...). אני לא מסכימה! אני חזקה יותר מכל הניקוטין שבעולם, וכל ההרגלים המגונים שיש. אשמח לשמוע הסבר, אולי התפיסה שלי מוטעית.

רוני יי

New member
לגלים 1111 אבל... אבל...

אני אדם פשרן, נוטה לא להתווכח אם תפיסות ואמונות (ובטח לא עם נשים, תמיד אני מפסיד..
) אם האדם מולי עבר את גילאי המצווה שלו, מה? אני יכול לשנות? אני לא מחזיק מעצמי מישהו או משהו... ואני יכול לדבר רק על עצמי..... אני כן מאמין ברוב הדברים שהזכרת, וגם רוצה להאמין בכך. (וד"א לא צריך לשנן כלום, הדבר היחידי שצריך הוא להפסיק לעשן) אני יכול להיות מוצלח במיליון ואחד דברים העולם, להיות האיש המקסים והמושלם, (אין חיה כזו
) אבל שאני רואה את הסיגריות על השולחן, או מישהו מעשן לידי. הו.. הו...!! איך שזה משגע לי את המוח, אני כבר כמעט לא מרוכז בכלום.. מלבד הרצון לעשן!!! אני כבר לא מרוכז בשיחה או בעשייה, הדם מתחיל להשתולל לי בגוף אני מחכה לסיום המעשה שרק יעופו לי מהעניים ואוכל להדליק סיגריה, ולמרות שאת הסיגריה המזופתת הזו... ישנו איזה כוח שמוביל לי את היד לכוון אותה סיגריה ולמצית.. וכאן אני צריך להודות שאני חסר אונים אל מול הכוח בזה ש"דוחף "אותי לכוון הסיגריות ולהציתם, עדיין לא מצאתי את הכוח הזה, אחד מהדברים שאני עושה בכדי למצוא את הכוח, הוא בקבוצת התמיכה. אני מאמין שלרוב האנשים שיש את אותה הבעיה ורק הם יכולים להבין על מה אני מדבר ומרגיש, את הרצון לעשן, ואת הקושי בהתמודדות ואני לא חושב שלמישהו יש תפיסה מוטעית, או צודקת לכול אחד תפיסה שונה, ולכול אחד דברים אחרים עובדים, אני יודע ומרגיש שבקבוצת תמיכה לי זה יעזור, ואסיים את ה.... לא יודע מה שלי ... בכול פגישה של האנונימי יש דבר שנקרא תפילתה של רואזן (כך נידמה לי( ובכך מסיימים את הכינוס.. אלי.. תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאיני יכול לשנותם, האומץ לשנות את אשר ביכולתי והתבונה להבחין בין השניים, (והמהדרין מוסיפים...אם נתמיד ונחזור זה יפעל ויעזור) זהו

זולו60

New member
רוני, אני מבינה בהחלט

את הדחף החזק שלך לעשן כאשר אתה רואה חפיסת סיגריות לפניך, יודעת בדיוק מה עובר עליך ברגעים מסויימים אבל לא כל כך יכולה להבין איך הכוח הזה הוא כוח חיצוני ולא משהו שקורה בתוכך או בתוך כל מכור או חולה אפילו הפדופיל, האנס הסדרתי או הרוצח הסדרתי, הרי כל הדחפים האלה מתבשלים בתוכינו, לא? חוץ מזה אם אני אומר את תפילתה של רוזאן - את החלק הזה-"אלי תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאיני יכול לשנותם" אני חושבת שמהר מאוד אחזור לעשן כי היום אני מרגישה שאני כל העת במלחמה נגד הסיגריה אין לי מילים לתאר כמה קשה לי בשבועים האחרונים ואילו הייתי יכולה לקבל בשלווה את הדברים שאיני יכולה לשנות הייתי חוזרת לעישון, ובינתיים אני לא רוצה לחזור לעשן והסיבה היחידה שנותרה לי שלא לחזור לעשן זה האיסור לעשן בהרבה מאוד מקומות והמעשנים הפכו "למצורעים" אז כעת אינני יודעת באיזה צד קשה יותר. למרות מה שאמרתי למעלה רוצה לנסות לבוא לפגישה - השאלה היא אם שעה זה לא קצר מידי? יהיה טוב - אינשאלה

רוני יי

New member
זולו

בקשר לכוח החיצוני או הפנימי, אני לא יודע אני רק יודע שהכוח גדול וחזק ממני. ואצלך זה האיסור במקומות מסוימים של לא לעשן, ובקשר ל"תפילה" יש המשך..... את הכוח לשנות אשר יש ביכולתי, ו ה ת ב ו נ ה להבחין בין השניים. ובקשר לשעה... בואי תתחילי מזה, ונראה לאן זה מוביל, אני יכול להבטיח, שלפחות שעה תהיי משוחררת מהרצון לעשן... משתלם? שבת שלום רוני

חני חן

New member
בוקר טוב יולי

אני אנסה להעביר לך ולכל מי שמתעניין את רוח התוכנית. התוכנית מתקיימת פעם בשבוע במקום מסויים, (אפשר ללכת כל יום או פעמיים ביום תלוי), בזמן קבוע וכל השנה. אפילו ביום כיפור. מישהו סיפר לי שהיה צריך לפתוח, והוא הלך ברגל מרחק עצום כי... בתוכנית הזאת אין דת, וכשמדברים על אלוהים אומרים אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו. בשבילי זה כוח עליון, בשביל מישהו אחר זה אותו אחד, שהיהודים הולכים בשבילו לבית הכנסת, ובשביל אחר זה בודהה או עץ הכל מתקבל. למפגשים האלה יש המון כוח. עובדה שהקבוצות האלה הם פרושות בכל העולם. אפשר לדבר על 12 הצעדים כאן. אפשר לחזק, אבל זה לא בא במקום קבוצה. כי לקבוצה יש כוח עצום בזמן מסויים וביחד. אני אכתוב בשמחה על מה שאני יודעת. והכי חשוב צריך לדעת שהתוכנית הזאת היא דרך חיים. אנחנו צריכים ליישם אותה. ובשביל לישם צריך זמן כי מאוד קשה לשנות הרגלי חשיבה ועשיה של כל כך הרבה שנים.

היי חני

אשמח אם תכתבי לי איפה יש מפגשים כאלה משום שאני פנויה רק בבקרים יש סיכוי לפגישות בבקרים? ספרי לנו על מה שאת יודעת מאד אשמח ללמוד ולהחכים....תודה....

חני חן

New member
אם היינו חיות בניו יורק....

אז סביר להניח שהיית מוצאת קבוצה מתי שהוא ביום. נכון להיום במדינתנו הקטנה קצת הקבוצות שיש הן רק בערב וגם לא לכל הדברים. יש הרבה מאוד N.A ומעט, שאר הקבוצות כשכמובן רוב הקבוצות הן באיזור המרכז. בקשר למה שאני יודעת מהקבוצות בכייף.

רוני יי

New member
יולי הי

יש קבוצה שעובדת על אותם עקרונות אבל בנושא אכילה כפייתית, בדיק אותם עקרונות של NA, OA, AA, וכמובן נרקוטים אנונימים, הקבוצה מתכנסת ביום שלישי בר"ג 10 בבוקר, נדמה לי בבית קרניצי. אני יכול לברר יותר פרטים אם יעניין אותך יום נפלא רוני (וד"א אני בן)

היי רוני

אשמח לקבל פרטים, תודה
דע לך, שאני מאד מאד מעריכה את כל המאמצים שאתה עושה בשבילנו
נו....אז מה היה במפגש אתמול????

רוני יי

New member
ושוב הי יולי

איזה קטע... חשבתי שאת פונה אלי את ה-ח' קראתי כמו ר' את הפרטים אני צריך עוד לברר כנראה שביום שישי אעשה זאת, והמפגש היה קטן אך איכותי...חחחחחחחח, לא היינו הרבה בגלל המשחק בטח, אך ממשיכים להיפגש בשבוע הבא כמו בכול יום רביעי יום טוב רוני

רוני יי

New member
עדידיגו שלום

איזה פרטים את/ה רוצה לדעת מלבד מיקום,שעה ויום? והפרטים נמצאים באחד השירשורים. רק צריך להביא את עצמך וזהו.... יום טוב רוני

למעלה