בוקר טוב!

yanivnivos

New member
בוקר טוב!../images/Emo218.gif

תנו איזה תרגיל ככה בכמותי.. נמאס לי ללמוד לבד.. בלי קורס.. בלי עוד אנשים.. לבד.. כמו מניאק..

k xoxo

New member
אוקייי בעיית הספק

8 פועלים, העובדים בקצב זהה מסיימים יחד עבודה מסויימת ב-9 ימים. אם לאחר 4 ימי עבודה מצטרפים אליהם 2 פועלים נוספים, העובדים באותו קצב, בכמה ימים תתקצר העבודה? 1) 1 2) 2 3) 3 4) 4

ניסיון

1 ? אם כן, אני אסביר, עשיתי את זה בראש בדרך די מסורבלת, בטח יש משהו יותר נקי.

HawkEmpire

New member
לדעתי

זה נכון, אבל גם השיטה שלי ממש מטונפת, בטח יש יותר טובה.

נ ט ע 18

New member
ניסיון

אני עשיתי ככה : 8 פועלים מסיימים עבודה ב9 ימים כלומר הם צריכים בסה"כ 72 ימים (8 כפול 9) כי כל אחד מהם עובד 9 ימים.. ב 4 ימים הם עבדו בסה"כ 32 ימים (8 כפול 4) ונשארו להם עוד 40 יום לעבוד.. לאחר ההצטרפות של 2 הפועלים, יש 10 פועלים בעלי הפסק שווה והם צריכם לעבוד 40 יום, כלומר הם יסיימו את העבודה ביחד ב 4 ימים( 40 חלקי 10) .. סה"כ הם עבדו 8 ימים ( 8 הפועלים עבדו 4 ולאחר ההצטרפות של 2 הפועלים העבודה נמשכה עוד 4 ימים).. זמן העבודה המקורי שלהם היה 9 ועכשיו הוא 8 כלומר העבודה התקצרה ביום אחד.. יצא לי גם קצת מסורבל..

Ann2922

New member
תשובה עם הסבר

קצת מסורבל אבל זה הכי קצר שהצלחתי קודם תשובה 1 8 עובדים 9 ימים עבודה 1 סה"כ 72 ימי עבודה (כלומר אם אחד היה צריך לסיים את העבודה זה היה לוקח 72 יום) לאחר 4 ימים ( הם עבדו 4 * 8 = 32 ) 72-32=40 נשאר 40 ימי עבודה כעת יש 10 עובדים 40/10=4 כלומר סה"כ 8 ימי עבודה לכן זה מתקצר ביום

למעלה