בוקר טוב

מאי 31

New member
בוקר טוב../images/Emo20.gif

קודם כל אפתח ואומר שיש לכם פורום מדהים, כאמא לשני ADHD אני נעזרת המון בפורום. עכשיו בקשה לעזרה - בני בכיתה ג' וביום רביעי הקרוב אנחנו אמורים לארח בביתנו 5 ילדים מהכיתה במסגרת פרוייקט "בית פתוח". כמובן שהבן שלי ישר אמר שנראה לו שלא ירצו לבוא אלינו ושבטוח לא יהיה כיף ואף אחד מהילדים לא יהנה, התנהלות דיי אופינית לחוסר בטחון והלחץ של בני. בגלל שהוא כלכך חסר בטחון ובמיוחד בגלל שמצב החברתי שלו לא בשמיים אני רוצה לעשות לו "בית פתוח" מושלם , הרעיון הוא להפעיל את הילדים במשך שעתיים בפעילות יצירה (אומנות, הכנת עוגיות וכו'..). אז יש למישהו רעיון לפעילות יחודית? משהו שלא נעשה עדיין , בכל הבתים הפתוחים עשו עבודות של יציקת גבס , שלטים לדלת של החדר וכו'.. אני יודעת שזה לא ממש קשור לנושא הפורום , אבל בכל זאת אודה לכם על העזרה. מאיה.

miromiro

New member
בוקר-טוב מאי,

רעיון לפעילות נחמדה ולא קשה- קונים נורות 40 ואט. צצטיידים בארט ליין מזרקים ובאקדח סיליקון. צובעים את הנורות עם הטושים ויוצרים כתמים צבעוניים. בעזרת אקדח הסיליקון, ממלאים מזרקים בסיליקון ומהם יוצרים גבעות סיליקון קטנות על הנורה כשמושכים את המזרק מהנורה, הסיליקון מתנתק מהמזרק ויוצר שפיץ יפה, לאחר היבוש. אפשר לחבר לבית המנורה בבית ולהדליק. חוץ מזה יש בתפוז שני פורומים של אמנות שימושית למתחילים ולמתקדמים אני מניח שתמצאי שם שלל של רעיונות. ביי מאיר

מאי 31

New member
חן חן

נראה רעיון "מדליק"
אחפש גם בפורום אמנות שימושית תודה מאיה

Wednesday

New member
היה את זה ב"לאישה" של לפני שלושה

שבועות- שווה לחפש, יש שם גם תמונה.

רעיון לפעילות נחמדה

לבת שלי היה לפני שבוע יום הולדת 7 והיא רצתה מסיבת פיג'מות רק לחברות הטובות. היות והן עדין קטנות בשביל לשון עשינו מעין מסיבת פיגמות ל-7 בנות. את מוזמנת לקחת חלק מהרעיונות. היות ואני ממש לא יצירתית אז הכנתי בצק לפיצה ובצק לעוגיות , שמתי חומרים לפיצה(זיתים, פטריות וכו') הן הכינו פיצות אישיות ואח"כ עוגיות ואז לא היה צורך לכיבוד נוסף. אחרי שאכלו קצת השתוללו ורקדו צפו יחד בסרט ב-DVD היה להן אחלה כף ולא יותר מידי בלגן. התחלנו ביום שישי ב-19:00 ושימנו בסיבות 22 אפשר להקדים עם זה באמצע השבוע ולדעתי זה גם מתאים לבנים אבל במקום עוגיות הייתי נותנת להם להכין אולי כדורי שוקולד. תהנו מכל פעילות שתבחרו.

שרה16

New member
פעילות סביב אוכל היא תמיד מרתקת..

קר,אז מדורה,או מנגל עם כל הפעילות סביב... תפוחי אדמה על גחלים,הכנת סלט...ואחר כך אכילה מסביב לאש.. הם יהנו בטוח!

I am ADiDi

New member
אולי פעילות לט"ו בשבט?

פעילויות מוצלחות שעשיתי עם ילדים: 1. ראש דשא: יש בד צבעוני כמו של גרביונים בחנויות יצירה במחיר של 5 שקלים לחבילה (יש 8 או 10 "גרביים" בחבילה). ממלאים באדמה ומפזרים מעט זרעים של דשא מלמעלה וקושרים בצד התחתון (מניחים את ראש הדשא מעל לקשר כדיי להסתיר אותו).. קונים גומיות קטנטנות (אביזר לשיער של ילדות) ותופסים בעזרתן חלק מהראש להיות אף ואוזניים בולטות, מדביקים עיניים , גוזרים סול אדום בצורה של פה ומדביקים. אפשר להוסיף כובעים קטנים מפלסטיק (כנ"ל, בחנויות יצירה). הילדים משקים את ראש הדשא ותוך יומיים שלושה הוא מתמלא ב"שיער". 2. צביעת עציצי חימר ושתילת צמח בתוכם. אם את מוכנה ללכלך את הביית או שיש לך גינה - אפשר בצבעי גואש. אפשר גם לקנות מפיות עם ציורים של ספיידרמנים או מה שמעניין אותם ולהדביק עם דבק מפיות (אפשר גם עם דבק פלסטי רגיל מהול במיים). דבק מפיות משמש גם כלכה להגנה על הציור. אם השתמתשת בדבק פלסטי כדאי למרוח גם לכה. פתרון פשוט יותר - יש היום טושים ומרקרים שלא נמחקים ומציירים על כל דבר אז אפשר לצבוע איתם בלי ללכלך כלום והתוצאה גם מאד יפה. 3. מחרוזות למטבח: קונים פסטה חלולה, פלפלים מיובשים, עלי דפנה, מקלות קינמון, מייבשים פרוסות תפוזים בתנור. כשהילדים מדיעים כל ילד מקבל חוט ניילון שקוף (אפשר חוט דייגים) ומחט לא דוקרת (של ריקמה) וכל ילד מייצר מחרוזת ריחנית להביא לאמא שתתלה במטבח. 4. שקיות ריחניות לארונות: משתמשים ב"גרביים" שנשארו לך מראשי הדשא או בפיסת בד קטנה אחרת - ממלאים בפרחי לוונדר יבשים (לי בגינה יש הרבה, בטח יש לך גם בסביבה) קושרים בסרט סאטן ואפשר גם בסרט רגיל של מתנות ומקשטים. 5. הכנת סלט פירות. 6. בניית דמויות מפירות + פירות יבשים + קיסמים. בהצלחה!

למעלה