בוקר טוב

ניתן לההתחיל להצביע

לניק הזה ולא לשכוח להמשיך לשלוח סיפורים.. לכל אחד מהסיפורים ניתן לתת 1-3 נקודות לדוג מי שאהב את הסיפור של לילי יכול לשלוח לניק הזה לילי נמר- 3 נק'

barbara777

New member
שלום

אני לי,בת 20,חדשה פה. אני עוקבת אחרי התוכנית ואני חושבת שהיא פשוט מקסימה. סוכות הגיע. שוב זה לא חג שמח בשביל אוסנת,היא בת 21 והיא מרגישה מאוד בודדה בעולם. "אני חושבת שמאז שאני הייתי ילדה קטנה הייתי בבועה של עצמי" סיפרה אוסנת לעופר,הפסיכולוג שלה מזה חודש "תמיד הרגשתי בודדה,לא מתחברת לאף אחד,ילדה מלאה כזאת,שקטה.וזה לא שלא רציתי להתחבר עם אנשים,ממש לא,כל כך רציתי שיהיו לי חברות,ושסוף סוף לא יהיה לי משעמם,אבל כאילו לא מצאתי את המילים הנכונות להוציא מהפה,לא ידעתי איך להתחיל לדבר עם אנשים ועל מה". "למה את חושבת שלא ידעת איך לדבר עם אנשים?זה מעניין,כל ילד,כל נער,כל איש מוצאים להם מישהו אחר לדבר איתו על נושא משותף,למה את לא יכולת גם,לדעתך?" שאל עופר בעניין רב. "לא יודעת,אולי הרגשתי שאני לא מעניינת אף אחד" מילמלה אוסנת בשקט,כאילו לא רצתה שעופר ישמע אותה. "לא הבנתי,את יכולה לחזור שנית?" התעקש עופר להבין את מה שאמרה. "לא חשוב" אמרה אוסנת "זה כן חשוב,אם תגידי על כל דבר 'לא חשוב,לא חשוב' לא נתקדם לאף מקום" אמר עופר בקול ברור וצלול,כמי שרוצה להראות לה איך לדבר בצורה נכונה. "אמרתי,שאולי הרגשתי שאני לא מעניינת אף אחד" צעקה אוסנת ודמעות ירדו מעינייה "מרוצה?". "למה עליי להיות מרוצה?" שאל עופר. "אויש,לא חשוב" אמרה אוסנת והחלה לצחקק לה בין הדמעות. "במילא,לא תבין אותי,אף אחד לא יבין אותי" לאט לאט היא הפסיקה לצחוק "נכון זה מוזר שבחורה כמוני רוצה להיות עם אנשים,לדבר,להכיר,לצחוק וזה פשוט לא מצליח לה? כל פעם שאני צריכה לענות לשאלה או כל פעם שאני לבד עם מישהו או עם קבוצת אנשים ואני אמורה לנהל שיחה מרתקת ומעניינת אני פשוט לא מוצאת את המילים" "את לא חייבת לרתק אף אחד,פשוט תדברי על נושאים שמעניינים אותך" אמר עופר. "אבל אם זה לא יעניין אף אחד?אם יחשבו שאני טיפשה ולא מעניינת או משהו?" שאלה אוסנת. "ככה זה היה גם ביסודי,גם בחטיבה,גם בתיכון וגם בצבא,אני לבד כל הזמן,מפחדת שאם אני אוציא הגה מהפה מישהו ישנא אותי". "איך זכורים לך תקופות החגים..בתיכון למשל?" שאל עופר. "הייתי עם המשפחה המקסימה שלי,הם ניסו לעודד אותי,שיום אחד אני אמצא את החברה הטובה שלי,שזה לא יתכן שאני אהיה לבד כל הזמן. אבל הייתי בדיכאון כל הזמן,קראתי ספרים,כל עיסוקיי היו ללכת מהמחשב לטלוויזיה,מהטלוויזיה למחשב.נכון אחלה של עיסוק?" אמרה אוסנת וגיחכה לעצמה. "ידעתי ששאר הילדים בכיתה יוצאים למסיבות,יושבים להם על איזה ספסל וצוחקים,ונהנים,ורק אני תקועה בבית". "באחת מהפגישות שלנו סיפרת שהורייך היו נוקשים איתך בנושא בית הספר והלימודים" אמר עופר וסידר את משקפיו על אפו. "כן,לאמא שלי היה חשוב שאני אצליח בכוחות עצמי בעתיד,היא כל הזמן אמרה לי 'את לא רוצה להיות כמו דוד יצחק,נכון?את לא רוצה להסתובב שיכורה כל היום ברחובות בלי עבודה,בלי משפחה ובלי כלום,נכון?' ואני כל פעם נכשלתי במבחנים,לא יודעת למה,לא היה לי כוח ללמוד,לא היה לי כוח להגיע לבית ספר,ניסיתי להחביא ממנה את הציונים כדי שהיא לא תנעץ בי את מבטה המאוכזב שוב,אבל בימי הורים ובשיחות עם המחנכות לא יכולתי לעשות כלום,ואז שוב היא תקעה בי את מבטה שכאילו אומר 'את תהיי כמו דוד יצחק,אני מתביישת בך'. מזלי שלקחתי את עצמי בידיים,ובעזרת הוריי ובעזרת המחנכות שלי הצלחתי לעבור את התיכון בשלום,יש לי אפילו ממוצע 70,אני ממש הייתי גאה בעצמי,ואני לא צוחקת,אמא שלי עדיין עשתה פרצופים לפעמים אבל נראה שהיא מרוצה שלפחות לא נכשלתי,כמו שקרה עד עכשיו''. "אולי מזה נובע חוסר הביטחון שלך גם בחיי החברה? את מפחדת לאכזב אנשים כמו שאכזבת את אימך?" שאל עופר. "כנראה,אבל לצערי אין פיתרון קסם לכך שלא אהיה בודדה יותר" אמרה אוסנת בעצב. "לדעתי, את בחורה מאוד נבונה" אמר עופר בחיוך "יש לך המון מה להציע,אומנם קיבלת עזרה אבל תראי שהצלחת לשפר את ציונייך בתיכון. למה שזה לא יקרה גם מבחינה חברתית? כמו שאת מדברת כאן איתי,בשיחות שלנו,למה לא תוכלי לדבר על מה שמעניין אותך עם אנשים? אני מציע לך להתחיל בקטן, אולי לגשת לפורומים באינטרנט למשל,בנושאים המעניינים אותך ולאט לאט לדבר עם אנשים. את יכולה גם ליצור קשר עם אנשים במכללה שבה את לומדת,לאט לאט להכנס לשיחות עם חבריך לכיתה". "אתה חושב שזה יהיה קל?" שאלה אוסנת בחשדנות. "לא אמרתי שזה יהיה קל,אבל זה אפשרי,אני מאמין בך,אוסנת" אמר עופר. "תודה עופר,אתה יודע? אולי בכל זאת זה אפשרי,אני אתמול בלילה חלמתי שסיפרתי לך בטיפול שסוף סוף מצאתי לי חברה טובה,ושסוף סוף אני לא לבד ושיש לי עם מי לדבר" אמרה אוסנת. "כמו שאמר פעם חכם,'אם תרצו אין זו אגדה',זיכרי את המשפט הזה ותקחי אותו איתך בהמשך דרכך" אמר עופר. "תודה" אמרה אוסנת "אני באמת אשתדל לזכור את המשפט הזה,כדאי שאני ארשום אותו איפשהו כדי שלא אשכח אותו,יש לך עט?"

ארגמן*

New member
התחדשות

"היי ראובן. אני ממש שמחה שקיבלת אותי בהתראה כל כך קצרה. הייתי חייבת לדבר אתך" "כן, שמעתי את הדחיפות בקולך. אני מקווה שההתקפים לא חזרו שוב, את עדיין במעקב אצל הדיאטנית?" "כן, לא (מחייכת במבוכה) זאת אומרת כן, אני עדיין במעקב אבל לא על זה רציתי לדבר אתך". "על מה רצית לדבר איתי?" "על אימא. אתה זוכר שסיפרתי לך אז כשדיברנו בטלפון, שהיא שוב הייתה באשפוז?". "כן, אני זוכר". "אז זהו , בניגוד לפעמים האחרונות היא.. היא לא חוזרת לעצמה. למרות הכדורים. למרות השיחות. היא ממשיכה לדמיין דברים שונים ומשונים. נראה לי שהיא הרימה ידיים. היא פשוט יושבת ומחכה למוות.(ראובן מהנהן בהבנה) אני, אני.. לא יודעת מה לעשות. אני לא מסוגלת לשבת ולראות אותה ככה מהצד, ואיזה סרט היא עשתה לנו בערב ראש השנה. היא לא הסכימה לגעת בכלום, כי אולי מנסים להרעיל אותה. היא העיפה את הצלחת ופשוט ישבה ובהתה בנו". " מה עשיתם?" "הנחנו לה. אין , אין עם מי לדבר". "הנה, את מדברת איתי.(רוצה לחייך ועוצרת את עצמה) ושנינו זוכרים כמה קשה היה לך להתחיל לדבר, לא על העובדה שצבע תכלת יעשה כאן נפלאות ולא על הספרים הרבים שאספתי במהלך חיי אלא על מה שכואב ומציק". "כן, אבל.. זה פשוט אוכל אותי". "זה אוכל אותך". "כן, אני יודעת שוב פעם השורש הזה." "ואם תקריבי את עצמך, זה יעזור לה? זה ישפר את מצבה?" "לא. אני יודעת שלא. אבל הרגש וההיגיון מנהלים דו-קרב. בימים האחרונים חשבתי שאולי פשוט צריך להשלים עם זה, ומה שיהיה יהיה." "וזה הקל עליך? להבין שזה לא בשליטתך?" "לא יודעת. אולי קצת, ובאותה נשימה גם הפחיד אותי." "כי תצטרכי להתפנות לחייך שלך?" (דמעות מבצבצות ושתיקה מחלחלת) "כי.. כן, יכול להיות שכן. שוב אני נוגעת בנקודה הזו שאני לא ראויה. עד היום כשהיא נפלה גם אני נפלתי." "היא"? "לפעמים קשה לי לקרוא לה אימא" "כשזה כואב "(ספק שאלה ספק אמירה) "כשזה כואב". "אז אולי בפתחה של שנה חדשה תאחלי לעצמך דברים אחרים? מה היית רוצה?" (שותקת. העיניים משוטטות על הרצפה) "אהבה, לאהוב את עצמי כפי שאני ,לקבל את עצמי על כל כולי" "אני חושב שהיום עשית את הצעד הראשון. חשבתי שתבטלי כמו שקרה לא פעם. אני מאוד גאה בך שבאת לדבר איתי. (מחייכת ומוחה דמעה) אני חושב שזו התקדמות נפלאה. במקום לפנות לבור השחור ששאב אותך בעבר, החלטת לנסות למצוא פתרון אחר." "אתה חושב שזה לא עבר לי בראש? בשבועות האחרונים הרגשתי את הצורך הזה לדחוף אצבעות ולהקיא יותר מתמיד. כמו אז ,לפני שנתיים כשרק הגעתי אליך." "ועשית את זה?" "לא". "אז זה מה שחשוב. את זוכרת שדיברנו על כך שהמחשבות, והעיסוק באוכל תמיד יהיו שם? (עיניים שחורות מלאות הבנה) אבל לא בקדמת הבמה. לא ברמה של דחף . אל תפחדי מהמחשבות . אני חושב שבמשך הזמן הם יתפסו הרבה פחות מקום. "ואני יותר?" (קורצת בחצי חיוך) "אני מקווה, יש לאן לשאוף". (מחייך גם הוא).

'לבד על הגג,שבתות וחגים' ../images/Emo63.gif

לבד,על הגג,שבתות וחגים -"אני לא יכולה יותר...אחרי היומיים האלה של סוכות,שכולם מבלים יחד ורק אני זרוקה כמו כלבה,לבד בדירה שלי,החלטתי שאני מציבה בפניו אולטימטום.כבר שנתיים.שנתיים!!-הוא מבטיח לי שהוא מספר לה ומתגרש.אם הוא לא עושה את זה עד שמחת תורה,אני מספרת לה .אני אצלצל ואגיד לה- 'גבירתי,בעלך מתחלק בנינו...ידעת?. זה מה שאני הולכת לעשות... מה דעתך?" -"רגע רגע.החלטה כזו צריכה להתבשל.זה יפה מאוד שסוף סוף את מספיק חזקה להתעמת איתו,אבל את חייבת לישון על זה כמה לילות.ובטח שלא לפעול על רקע המלנכוליות של בדידות החגים.אנחנו נדבר על זה בפגישה הבאה.צר לי,זמננו תם" אמרתי את המשפט האהוב עליי.כשיצאה,הרשדתי לפלוט אנחה.הזעתי קשה על המקרה שלה.כשהגיעה אליי לפני חצי שנה,וסיפרה שהיא 'האשה האחרת' של גבר נשוי,עמדתי למכור לה את הבלה – בלה הרגיל של 'אם הוא כבר שנה וחצי סוחב אותך בהבטחות שייתגרש והוא לא,אז תשכחי ממנו זה כבר לא ייקרה,ומגיע לך מישהו שלא מחלק את תשומת הלב שלו בינך לבין אשה אחרת'. אבל אז,היא סיפרה ככה כדרך אגב,שמדובר במליארד ידוע.ולא רק זה-האשמאי הזקן מליארדר בזכות אישתו.כלומר-פרידה בין שניהם,פירושה ויתור מכאיב על רמה כלכלית מפנקת שהורגל בה... הגיע הזמן לפרק ב'-לא שלו,שלי... הרמתי טלפון אל המשרדים שלו.כצפוי,המזכירה שלו הגנה עליו כמו כלבת שמירה טובה(מי יודע,אולי גם היא זרוקה כמו כלבה לבד בחגים,מחכה לו...) אבל כשציינתי את שמה של המטופלת שלי,כמו במטה קסמים,השיחה הועברה.הוא לא שמח לדבר איתי,זה היה ברור כבר מייד. "אני יודע הכל." כדי לשכנע אותו שאני יודע מעל ומעבר ממה שרצוי היה שמישהו יידע,הזכרתי פרט מחדר המיטות שלהם.יכולתי לראות את החוורון שלו מבעד לשפורפרת... הוא השתעל. "מה אתה רוצה?" "שלושה מליון דולר,או שאני נותן לה הוראה לעשות שיחה מעניינת מאוד עם אישתך..ואז תהיה לך יופי של 'שימחת תורה'...-אתה מבין בעצמך,שאם היא סיפרה לי פרט כזה אישי עליך,יש לי איזו השפעה עליה..." הוא קילל.לא בעיברית,אני חושב,אבל זה ממש כבר לא עניין אותי. כשנעלתי את הדלת מאחורי בפעם האחרונה בקליניקה,לא הרגשתי שום צביטה בלב-נמאסו עליי הצרות המצוצות מהאצבע של מתוסבכים למינהם.הפגישה האחרונה הייתה עם אותה מטופלת שלא יודעת אפילו כמה כסף הכניסה לכיסי... הצלחתי לשכנע אותה שלא לדבר עם החוקית,ולעזוב אותו לאלתר.הסברתי לה ש 'הכי בריא יהיה פשוט לשכוח שהוא היה קיים,לא להזכיר באף מילה לאף אדם את הקשר האומלל הזה'. אני עדיין לא יודע מה אעשה במקום המגורים החדש שלי,הרחק הרחק המקליניקה.ובכל מקרה,יש לי די כסף להתלבט,ולהנות מהחיים בנתיים. מה שבטוח-זו לא תהיה עבודה עם קהל... הגיע לי 'עד כאן' שיחות נפש,איכפתיות מעושה,ומילות נחמה מול פרצופים בוכים. 'לבד,על הגג, שבתות וחגים. לבד,לבד....'

בוקר טוב ../images/Emo140.gif

לצערי לא הייתי כאן ביומיים האחרונים :) אחהצ אהיה כאו שוב ואענה על שאלות לגבי התחרות.. בשל העניין שאולי לא הספיקו להצביע/לרשום סיפורים ניתן לשלוח להצביע עד יום ה.. ביום א יתפרסמו התוצאות מזכירה ניתן להצביע לכל סיפור מ1 נק' ועד 3 נק' לשלוח את ההצבעות לניק האדום שיהיה יום כתום:)

גKיה

New member
לדעתי

אם ממסמרים שרשורית כל כך ארוכה בראש הדף, כדאי להפוך אותו לשרשורון דחוס, כמו בשרשורונים ארוכים מאוד שמתקצרים להוצעה יחידה ובתוכה כך וכך תגובות.

למעלה