בוקר טוב

EstiG

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

היי כולם, קיבלתי את הקישור לפורום מאחי (הוא לא כאן הוא מצא אותו במקרה).. ראיתי שמישהי כאן מכנה חמוסים בתור "ידידינו הפרוותיים", ובכן הייתי מאוד רוצה שכך יהיה המצב ביני לבין החמוס שלי, אבל לצערי אין בינינו שום ידידות.. אני כמובן מאוד אוהבת אותו, וגם הוא אותי בדרכו שלו אבל אני די נמנעת מקשר איתו.. הוא מתעלל בי
בעיקרון אמא שלי מטפלת בו. יש לנו איזה משבר ביחסים שלנו, כל פעם שהוא מטייל בבית הוא נושך אותי בקרסול, הוא שהוא מטפס על הספות, קופץ עליי ונושך אותי.. מה שגורם לי להעיף אותו מעליי ולברוח הרחק ממנו. יש לכם אולי עצות איך לשפר את היחסים בינינו? הוא עושה את זה רק לי, הוא חביב עם כל השאר.. אני חושבת שהתגובות שלי מצחיקות אותו או משהו. תודה לעוזרים.. :)

תלוי..

על איזה נשיכות את מדברת , זה נשמע לי כמו נשיכות של משחק.
כשהחמוסה שלי נושכת אותי בקרסול , או שאני יושבת והיא קופצת עלי ואולי נושכת טיפה אז זה לא נשיכות כואבות בכלל. פשוט זו הדרך שלהם לשחק. אולי הוא פשוט רוצה שתשחקי איתו.
ואם נראה לך שהתגובות שלך מצחיקות אותו , אז באמת אני חושבת שהוא בא במטרה "ליצחוק" איתך , ז"א לשחק חחח. ואם אלה נשיכות באמת כואבות , שהוא ממש תופס אותך עם השיניים ולא עוזב , ואפילו מגיע למצב של דם , זה כבר לא משחק כנראה .
את צריכה לחנך אותו . ליצעוק לו "לא!"
שיבין שזה לא נעים לך. לשים אותו בכלוב לכמה דקות, שיבין שהוא עשה טעות.
אם זה לא עוזר אז פשוט כשהו נושך ליתפוס אותו מהעורף ולתת לו מכה קטנה על האף( לא מכות רצח כמובן..
) אצלי זה עזר בכל מיקרה , פונץ' לא נושכת אותי אף פעם. לא משנה מה ולמה , היא בחיים לא נושכת אותי.רק מתוך משחק.זה עניין של חינוך. זה הכל.
בהצלחה!

WTR

New member
חינוך

אם מדובר בנשיכות קטנות ובלתי מזיקות סימן שהוא משחק. אם מדובר בנשיכות כואבות עלייך להראות לו את הגבולות שלך, על מנת שיידע מהי רמת הכאב שלך ושלא ינשך אותך חזק. את זה עושים על ידי הכרות וחינוך. כמו כל אחד שמקבל חמוס, זה כרוך בהמון נשיכות כואבות והרבה חורים בגוף. כל מה שאת צריכה לעשות זה ללמד אותו לקח כל פעם שהוא נושך חזק מדי. בין אם זה לצעוק "לא!", להביא לו משחק לפרצוף כדי שינשך אותו, להחזיק אותו בעורף ולצעוק "לא", או לשים אותו בכלוב ל10 דקות - הוא צריך להבין שמה שהוא עושה זה רע. כפי שאמרתי, זה יהיה מתסכל וכואב, אבל בסוף הוא יבין ויהיה חמוס נפלא גם אלייך. בן כמה הוא? התייחסת אליו כשרק קיבלתם אותו?

Lovable Stray

New member
שאלה חשובה-

הוא מסורס? התופעה שאת מתארת דיי נפוצה אצל חמוסים זכרים לא מסורסים שבוחרים אחד מבני הבית כבן זוגם וכתוצאה מכך מנסים לזווג אותו והופכים להיות מאוד תוקפניים כלפי אותו בן אדם. אם הוא אכן מסורס אז הייתי יותר חושבת בכיוון של חינוך, אולי בני משפחה אחרים יותר סמכותיים איתו ולכן הוא מרגיש חופשי לנשוך רק אותך. בהצלחה ותעדכני

מצטרפת לעצות של האחרים ומוסיפה רק

וולקאם!!! מקווה שתמשיכי לבקר אצלנו בפורום... ופרטים עלייך ועל החמוס תמיד יכולים להועיל...

EstiG

New member
פרטים עליי ועל החמוס, ותודות ..

נעים מאוד, אסתי בת 17 (בקרוב) מנס ציונה.. חולת חיות וטבע :) חוץ מהחמוס, עוגי שמו, אני מגדלת את קליאו הכלבה (רועה גרמני), קייסי החתולה (פרסית מעורבת כנראה - נמצאה ברחוב..) ולוקה התוכית (אמזונה צהובת מצח). החמוס השמנמן שלי עונה לשם עוגי, הוא אכן מסורס מה שמחזק את הטענה שזה מתוך משחק.. מה שהגיוני כי רואים שהוא משועשע מהעניין. הוא בן שנה וחודשיים בערך, והוא אצלנו מגיל שלושה חודשים. אני אנסה ליישם את העצות שקיבלתי כאן ולחנך אותו... נראה בעוד שבוע-שבועיים איך זה יתקדם.. ותודה רבה לכל העוזרים :)

Twinsen2005

New member
אסתי...

מניסיוני הקצר, חמוסים הם בעלי תפיסה ומודעות סביבתית גבוהה. מה זה אומר? 1. זה אומר שהוא באמת מבדיל אותך מבין שאר בני הבית. 2. זה אומר שההגדרה שלו לאיזה "שימוש" הוא עושה בך, דינמית וניתנת לשינוי והשפעה. בפועל מה שאת צריכה לעשות זה ללמד אותו מחדש מי את ומה אתה מרשה ומה לא. בכל פעם שהוא עושה משהו שלדעתך נוגד את מה שהיית רוצה שהוא יעשה בעתיד, תגיבי לו בהתאם... אם זה על ידי צעקת "לא", אם זה דחיפה קטנה עם הרגל שתזיז אותו ממך (כשאת הולכת), שוב לא באלימות אבל בצורה שאכן "תאושש" אותו ממה שהוא עושה. ואם צריך אז גם מכה קטנה על האף, שוב לא חזקה מדי אבל "קולעת". זאת לא חייה טיפשה, היא צריכה להבין מצויין שזה לא באינטרס שלה לנשוך אותך ובמידה ותגיבי לה בצורה שלא מזיזה לה, אז את לא מזיזה לה נקודה.

למעלה