בוקר טוב

AYELET1

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

ערב ראש השנה מחר איך אתם חוגגים? בבית? מחותץ לבית? לא חוגגים (קיבלתם פטור? איך?! למדו אותנו
) למה תמיד מקטרים ובכל זאת חוגגים?... האם הסבתא הזקנה שלכם או של הוריכם, עומדת ומאיימת עם פטיש מקצה הרקיע?
מומנים לספר.

גליה12

New member
בוקר טוב -

אני מכינה ארוחה נטולת גפילטע פיש (איכססס) או כל סממן חג אחר- בעצם רימונים יהיו כי יש לי בגינה ... ישתתפו בה משפחתי המצומצמם והסבים משני הצדדים יצאתי בזול כל הזמנה אחרת קטעתי באיבה- אני שונאת שונאת שונאת- מפגשים משפחתיים צפופים עם הדודה רוחמה ונחמה והדוד ירחמיאל- לא בעצם כאלה אין לי אני שונאת מפגשים עם הגיסות שלי "החביבות" שעושות טובה שאומרות שלום- ושעסוקות בהעברת ביקורת על המרק-העוף-הסלט שמתכננות ארוחה לשמונה- ומגישות אותה בעשר ושהשיחה צריכה להתנהל על פרחים ופרפרים כי כל דבר אחר מביא לידי ויכוחים (בעיקר פוליטיקה כמובן) זהו אז חג שמח בשנה הבאה ברודוס הבנויה (מוכנה לשינויים קלים בנוסח-כרתים-קפריסין-תורכיה)

gitcat

New member
בוקר נהדר אפוף ריחות אפיה ובישול

לא שלי, שלא יהיו טעויות, אבל כשירדתי במעלית בבוקר בכל קומה היו ריחות אחרים וזה עשה לי טוב בנשמה וגם יסורי מצפון שכן ריחות אפיה כבר לא עלו מהבית שלי המון זמן (מחר.... מחר....). אז ככה, אנחנו כבר מאתיים שנה בערך מתארחים אצל קרובי משפחה עם ההורים שלי ואחותי, בגן פורח מקסים עם שולחנות עגולים מפוזרים ועליהם נרות דולקים. הארוחה מאד לא מסורתית וכל פעם יש גיוונים (סיני, איטלקי וכו´) מגיעים בערך 40 איש ואנחנו מאד שמחים לראות אחד את השני. אז אתם רואים שקיטורים מהצד שלי אין כל כך. מה שקצת צובט לי זה שהבן הגדול עובד במשמרת ערב ולא יגיע להיות איתנו אבל אני מאד מבינה אותו (300% לא הולך ברגל). אני רק אדווח לכם אחרי החג בכמה ק"ג עלתה לי החגיגה הזאת. שתהיה לכולם שנה מתוקה מדבש והעיקר המון המון אהבה וחיוכים זהר

גליה12

New member
והחיל שלי יבוא הביתה אחרי חודש

כבר סיבה לומר חג שמח.... אגב- לא חוכמה לשמוח כשהולכים לצד של ההורים שלך- נראה שהבעיה מתעוררת בדרך כלל (בלי הכללות כמובן) בצד של ההורים שלו.

והחייל(ים) שלי לא.

השנה שולחן החג יהיה קטן יותר. נהיינו זוג צעיר עם ילדים קטנים. אין צורך בכמויות מזון אדירות, שניהם נשארים את החג, כל אחד במקומו. אחד-נבקר, אחד- טירון,אסור לנו. וקצת עצוב לראות גן סגור או שולחן חג מינוס כמה. אבל אלו הם החיים. ובטח בפסח הם יהיו בבית. אז נמתין בסבלנות. ושנה טובה לכולם כמובן עם כל האייקונים הנילווים.

gitcat

New member
אש"ש יקרה

זה לא קל , אני יודעת , לשבת בשולחן חג חסר. הנחמה שלנו היא שעוד כמה שנים נפתח שולחן ענקיייי לכל הילדים עם בני/בנות זוגם ומלא מלא נכדים . מאחלת לך כל הטוב שבעולם ושתדעי לך שאני מאד מאד נהנית לקרוא את הדברים שאת כותבת. שנה נהדרת (גם לחתולה הג´ינג´ית) זהר

אני רק מקווה שהנכדים שלי

לא יבואו מהר ממה שאני מתכננת. כי יש לי ילד עם תוכניות אופרטיביות להיות אבא בגיל 21. ולי-אין שום כוונה לכך. הבעיה- שעד היום,כל מה שהוא אמר לעצמו, הצליח לו. אז ברכה של נכדים- כן. אבל אני שמה אותה בקופת חיסכון ל10 שנים קדימה. אוקי?

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif

כמה שנים נותרו לבדוק אם יעמוד בהחלטה או לא, או במילים אחרות, בן כמה הוא?....

לפי מספר דוחו"ת התנועה ששילמתי2100

שקל. במשך 3 חודשי רשיון "עצמאי " שלו... אבל לפי תעודת הזהות היה במאי בן 18. יש לי עוד שנתיים כדי לגלות. כי תשעה חודשים אח"כ אני אמורה כבר לדעת את שם הרך הילוד.

AYELET1

New member
הוא איננסיבי הבן שלך...

זה אותו אחד שלא רק עושה עכשיו טירונות, אלא עושה לך כל הזמן טירונות
, לא?

gitcat

New member
נשבעת לך בחמותי ש....

הייתי שמחה ללכת אליה לארוחת חג אילו היא היתה טורחת להזמין אותנו. כמו כל פולניה טובה חמותי היתה חולה חולה עד שבסוף התאלמנה ומאז היא חוגגת את חגי ישראל בבתי מלון בארץ ובחו"ל (מסכנה היא צריכה להתאושש כבר איזה עשר שנים מהמכה שנפלה עליה). בכל אופן אני שמחה בשבילך שהחייל שלך יהיה בחג בבית ואינשללה בשנה החדשה כל החיילים יחגגו את כל החגים בבית. זהר

AYELET1

New member
שנה טובה לכל המבשלים והמסניפים ../images/Emo13.gif

גליה- שמחה שהבן מסיים את השהות הארוכהההה עליה סיפרת בפורום. אש"ש - באסה... מצטערת לשמוע זוהר- החגיגה נשמעת מיוחדת מאד
ואצלי , כל 3 הצאצאים , הורים (שלי) ועוד 2 קרובי משפחה. אני בהחלט מתביישת להודות , שבני משפחתה חובבי קציצות בטון, אופסססס התכוונתי גפילטע פיש
נו, לכל אחד יש את השלדים המשפחתיים בארון שלו, לא?
וכמובן גם שאר מאכלי חג מסורתיים בעד שלנו (פולניה, למי שלא הבין...) אם אכחן ארוחה איטלקית/סינית/צרפתית/לא-פולנית יטרפו אותי מין הסתם... אז אצלינו עוף, בשר בקר, מרק עוף עם כיסנים (קרפלעך בלשון העדה...) וגפילטע פיש. שום דבר שלא יחרוג חלילה

למעלה