בוקר טוב!

נהורית1

New member
בוקר טוב! ../images/Emo13.gif

האם המילה גבעה זכר או נקבה? האם אומרים גבעות רמים או גבעות רמות אני יודעת שאומרים גבעה נישאה. תודה למשיבים
יהודית.

נהורית1

New member
אני יודעת שזה שם של מקום

וזה מה שמצאתי בויקיפדיה על מקור השם 'גבעת רם' מקור השם במלחמת העצמאות. באזור שכן בסיס האימונים של הגדנ"ע, ועל הגבעה היה "ריכוז מפקדים". במפות זה הופיע כ 'ר"מ', והפך ל"רם" בהמשך.[1] גרסה אחרת טוענת כי במלחמה רוכזו בגבעה זו המתגייסים הטריים של צה"ל, וראשי התיבות הם של "רמת מגויסים"‏‏[2].

יאקים

New member
יהודית, צהריים טובים.

אכן, צודק לשונאי שמדובר בצורה נקבית שקופה וברורה, ולוּ בשל סיומת ָה בסופה (גבעה). ואשר לגבעת רם, קשה לי להאמין שהיא נקראת על שם אדם מסוים, אם כי גם זה ייתכן. אולי הכוונה לגבעה של האל הרם והנישא (אבל זה הימור פרוע שלי). ובשולי הגבעה, מצויה גם צורה זכרית (גֶּבַע), שבמקרא נפוצה מאוד ומציינת מקום. במשמעות רמת בנימין או, אם תרצי גבעת בנימין), ובמקרא בדרך כלל גבע בנימין. וישנו עוד מקום שמזכיר את גבע, והוא העיר גבעון, ובערבית גַ'בַּע.זוכרת את הגבעונים במקרא בתקופת יהושע והשופטים? שבת שלום לך.

נהורית1

New member
שלום ליאקים../images/Emo13.gif

בתגובה אחרת הבאתי ציטוט מויקיפדיה בה מסבירים כי גבעת רם נקראת כך כי על גבעה זו הייתה מפקדה של חיילים והיא נקראה 'רמת מגויסים' או בראשי תיבות ר"מ ובמשך הזמן היא נקראה בקיצור גבעת רם. ותודה על ההסבר.
יהודית.

יאקים

New member
תודה לך על המידע ועל שטרחת לבדוק אצל

ויקי ירום הודה ושבת שלום לך.

למעלה