בוקר טוב!!! שמעתם על רנטגן

לנה 3

New member
בוקר טוב!!! שמעתם על רנטגן

של העובר לנשים בהריון? התקשרתי לקבוע תור לייעוץ עם אורולוג ואמרו לי שאני צריכה לעשות את הרנטגן הזה בבלינסון וא.ס. ורק אחר כך אוכל להתייעץ עם אורולוג. לא בא לי לעשות רנטגן, גם ככה יש מספיק בעיות עם הקטנטן שלנו. או שזה באמת רנטגן מיוחד ואין מה לפחד?

טאש

New member
אין לי מושג, אבל אולי את יכולה

להתקשר לרופא/ת הנשים שלך ולבדוק את העיניין.

לנה 3

New member
היא מקבלת רק מחר

דיברתי עם בעלי עכשיו. ממש לא בא לי לעשות רנטגן עכשיו. זה לא ישנה כלום, רק נקבל הסבר על המחלה, אז אולי עדיף לחכות עד הלידה ולדעת ב100% מה יש לו, גם עם צריך ניתוחים אז זה בגיל חצי שנה או יותר.

פעם ראשונה שאני שומעת על זה

אבל אל תשכחי שמדובר אצלכם במצב מיוחד. אני חושבת שלפני רנטגן אפשר לנסות תלת מימד ורק אם תהיה בעיית הדמיה, להתייעץ עם יועץ גנטי (שירגיע או לפחות יפרט את אחוז הסיכון (שאני חושבת שהוא מזערי). לעוברים, ניתן גם לבצע MRI, השאלה אם זה יעזור במקרה שלכם. ניסית אולי לשאול בפורום מקצועי? אני בטוחה שיש נפרולוגים באתר דוקטורס, למשל www.doctors.co.il אולי יש שם גם רדיולוגים (שמומחים בכל תחום הדימות). בהצלחה.

לנה 3

New member
עשינו תלת מימד

וביוק שם קבוע לו את המחלה. לא רוצה לעשות רנטגן, במיוחד שאי אפשר לעשות כלום לפני לידה. נראה לי התערבות מיותרת. מה דעתכם?

האמת שאני במקרה כזה

הייתי הולכת להתייעץ עם מומחה בתחום. מקבלת הסבר מפורט על האופציות העומדות בפני, הבדיקות והטיפולים - מה הכרחי ומה לא. המושלם יחזיר לך חצי מהסכום. גם לי רנטגן נראה לא הגיוני, אבל מצד שני אני גם לא מבינה כלום. לאמא של בעלי עשו רנטגן כשהיא היתה בהריון איתו ועם אחיו התאום כי חשבו שיש לה הריון מרובה עוברים והיא לא הסכימה לדילול, ובינתיים טפו טפו טפו הכל בסדר.

לנה 3

New member
רציתי ללכת לייעוץ

התקשרתי לשם ואמרו לי שבלי רנטגן אי אפשר. אדבר מחר עם הרופאה שלי, מה היא תגיד, כי היא לא אמרה לי כלום על הרנטגן, ואני גם צריכה הפנייה ממנה

הכי טוב לדבר עם הרופאה ../images/Emo45.gif

ודרך אגב, גם הבן הבכור של בת דודתי נולד עם המחלה הזאת (גם לה בכל הסקירות אמרו שזאת בת), ובגיל צעיר עשו לו ניתוח אחד והיום הוא כבר בן 8 והכל בסדר גמור. ילד מדהים. זה מדאיג לגלות דברים כאלה אצל הילד שלך אבל לפחות זה משהו שאפשר להתמודד איתו וזה לא מפריע לכל החיים.

לנה 3

New member
עידכון.

דיברתי עם הרופאה שלי, היא אמרה לי שרק רנטגן חסר לי עכשיו. בקיצור היא דיברה איתם והתקשרה אלי עכשיו. לא צריך לעשות שום רנטגן, פקידה התבלבלה פשוט. אני צריכה לעשות א.ס. בבלינסון, כדי שרופאים שם יוכלו לראות בעצמם, אחרי זה יקבעו לי וועדה רפואית ויסבירו בדיוק מה יהיה אחרי הלידה, למה לצפות. נראה לי טיפה מסובך.

ממולדה

New member
איזו הקלה

הפקידה הזאת נשמעת ממש גאונה

למעלה