בטח;; אני משרה גרגירי חומוס במים למשך יומיים 24 שעות,
מסננת אותם אחרי 12 שעות, ושוטפת אותם במים מתחת לברז, ממלאה את הקערה שוב במים נקיים ומשרה את הגרגירים שוב עוד 12 שעות, לאחר מכן שוטפת אותם מתחת לברז, ושמה אותם במסננת לשעתיים בערך, כדי שפחות או יותר יתיבשו, אני מכינה כמות גדולה ומאפסנת אותם במקפיא,בתוך שקיות ניילון, מחלקת למנות, ולפי הצורך יש לי את הגרגירים כשהם כבר מוכנים להכנה.
הרכיבים של תערובת הפלאפל הם אלה: הפשרתי את גרגירי החומוס, והוצאתי מהם 3 כוסות גרגירים בתכולה של 250 מל' לכוס, סיננתי את הנוזלים והעברתי את גרגירי החומוס למעבד מזון, , הוספתי למעבד מזון חצי צרור פטרוזילייה, היסרתי את הגבעולים והוספתי עוד צרור של עלי סלרי, ומעט שמיר טריים, נקיים, זה מה שהיה לי בבית, אפשר לשים כוסברה במקום כל ירק אחר שבא לך ממשפחת העלים הירוקים, הוספתי 8 שיני שום קלופים, 1 בצל די גדול קלוף וחתוך לקוביות, הוספתי תפוח אדמה מבושל בקליפה, קילפתי הקליפה, חתכתי לריבועים והעברתי גם אותם למעבד המזון, הכנתי טוסטים מ- 3.5 פרוסות לחם לבן פרוס ופוררתי את הפירורים לתוך מעבד המזון, עכשיו ריסקתי לסירוגין את כל התערובת,אם התערובת הייתה יבשה מדי, הוספתי כל פעם מעט מים, והמשכתי לטחון את התערובת, עד שראיתי שהמירקם בסדר ואפשר להכין מהתערובת כדורים, אם התערובת דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד חומר ממצק כמו קמח חומוס קלוי, וכדומה, בדרך כלל זה לא קורה מאחר והכמויות די מדויקות.
רוקנתי את התערובת לקערה, ערבבתי והוספתי תבלינים, 2 כפיות תבלין יבש לקציצות, שיש בו תבלינים מזרחיים, התבלינים זה ענין של טעם, הוספתי זנגביל יבש, פפריקה מעושנת, מעט מלח פלפל לא הוספתי, מאחר והוא מצוי כבר בתערובת תבלינים לקציצות.
ערבבתי היטב ואת כל התערובת העברתי למקרר לשעה .
דרך אגב, אפשר גם להוסיף קמח חומוס קלוי, במקום חלק מהרכיבים המדביקים.
לאחר שעה, ריפדתי 2 תבניות מלבניות גדולות למדי בנייר אפייה, התזתי על הנייר מעט שמן והברשתי את כולו, הרטבתי מעט את הידיים והכנתי כדוריים בגודל כדורי פלאפל, הנחתי אותם במירווחים לא גדולים זה מזה, הם לא התנפחו מעבר לגודלם המקורי, והברשתי את החלק העליון שלהם במעט שמן, הכנסתי לתנור חם בחום 180 מעלות ואפיתי כ- 25 דקות, עד שרואים צבע שחמחם קל למעלה, הוצאתי התבניות,על רשתות צינון, ובעדינות הפכתי את הכדורים מתחתון העלתי לעליון והמשכתי לאפות עוד 10 דקות עד שראיתי שהם קיבלו צבע יפה, לא שרוף ולא שחום מדי, העמדתי את ההתבנית על רשתות צינון וזהו.
בכמות שציינתי עשיתי שתי תבניות גדולות למדי של כדורי פלאפל.