בוקר טוב,שאלה?

בוקר טוב,שאלה?

אריאל שלי בן 1.5 שנים, האבא לא בקשר, מתי מספרים ? מתי מתחילים להתיחס לנושא ? אני מרגישה שהוא בהחלט מסתובב בפארקים בשכונה ומחפש דמות אב, הוא כל הזמן ניגש רק לגברים ומחפש את חיבתם

m i c h a l i

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

אני מאמינה כי החיפוש אחרי דמות האב לעולם לא עוברת... לפי גילו הצעיר אני מתארת לעצמי שאריאל ( אגב אני אוהבת את השם הזה) עדיין לא יודע לדבר... השאלות עד כמה שזכור לי מגיעות בערך בגיל 3 וחצי ( תלוי בילד). אני ממליצה לענות ע"פ רמת ההבנה של הילד ולהשתדל לדבוק באמת. לא לשקר לו כי לשקרים יש נטייה להתגלות ( ולא כדאי שהוא ישמע את האמת ממישהו אחר..) היתה פה מישהי שהתלבטה לא מזמן באותה השאלה ... היכנסי וקיראי את שלל התגובות לכך... כדאי שתהיה דמות גברית בחייו של אריאל ( סבא ,דוד, גיס) שאליו יוכל לנתב את תשומת ליבו ואהבתו הכי חשוב להרבות באהבה ללא תנאים...חיבוקים...נשיקות... להגיד לו כמה הוא חשוב לך ולשאר בני המשפחה המורחבת

א ל ו ל י

New member
לא תמיד צריך לחכות לשאלות...

אני ניצלתי את יום המשפחה כשהיורשת היתה בת שנתיים וחצי והבאתי את הנושא אליה. לא רציתי סיטואציה שידברו בגן על המשפחה הנורמטיבית והיא תשב שם ותחשוב שמשהו לא בסדר. מאז זה עלה בגדול עוד פעם אחת, בערך בסביבות גיל שלוש ומשהו ואז כבר זרמתי עם זה הלאה לכל הנושא שיש כל מיני משפחות וכו'. זה נושא שיחה לגיטימי אצלנו בבית ועשינו לו הפוך על הפוך: לא רק שאין מבוכה ו"מסכנות" אלא אנחנו צוחקות על זה. הקטנה כבר אומרת: נכון שאם היה לי אבא הוא היה תופס לי את כל המקום במיטה?? (אנחנו ישנות יחד). עוד דבר שעשיתי ואני מאוד ממליצה עליו: כתבתי ספר. במיוחד בשבילה. ספר המשפחה שלנו. את זה אני ממליצה לעשות לקטנים וככה חוסכים את התהייה שלהם. צירפתי תמונות של המשפחה שלנו והיורשת הסתובבה עם הספר כמו טווס בגן שבוע שלם!!

אהלן היחידה

מיכלי לקחה לי את המילים.... אכן חושבת כמוה, גם מה שעשתה אלולי נשמע כרעיון לא רע, אפילו טוב, אני רוצה להגיד לך שאצלי הם היו יחסית גדולים אבל הקושי הוא אותו קושי, דווקא אצלהם היה יותר קשה כי בעצם הם חיו תקופה ארוכה עם אביהם, אבל היום הם כבר מבינים שכך עדיף לכולם. וכולנו מאושרים. בהצלחה בהמשך

למעלה