בוקר טוב-שאלה

AutismTimesTwo

New member
מוסד חינוכי ?

80% זה כשהילד לא רשום למעון שיקומי או חינוך מיוחד. זה לפחות מה שאני יודע. יתכן שהרישום שלהם שגוי ? או שהוא באמת לא נמצא בחינוך מיוחד ?

schlomitsmile

Member
מנהל
אין קשר לחנ"מ או לא כל ילד על הספקטרום זכאי למאה אחוז קיצבה.

schlomitsmile

Member
מנהל
מלבד כמובן במשפחות כמו שלנו
כשיש שני ילדים על הספקטרום, כל אחד זכאי ל150% בלי קשר לסוג ביה"ס/הכתה.

schlomitsmile

Member
מנהל
תלוי איך מסתכלים על זה אם מדובר על ההוצאות הישירות של הטיפול בשניהם כתוצאה מהיותם א"סים (טיפולים שונים ואביזרים), אז כן. אם מדובר על מכלול ההוצאות ואובדן ההכנסות הנובעות מהיותנו משפחה עם שלושה אוטיסטים (גם אבא שלהם), ואפילו אם מדובר רק על משפחה עם שני ילדים א"סים, אז לא.

MAG14

New member
בינתיים לא מכסה השנה

עד שנה שעברה (היה בגן) היינו הולכים למילמן (מרכז טיפולי בחיפה) - העלות שם מאוד מסובסדת, כ-800 ש"ח לחודש. בנוסף הוא היה בגן תקשורתי וקיבל שם טיפולים (בחינם כמובן). הפעלנו הרבה את הסבתות בעזרה עם האחות בזמן הטיפולים. השנה - הולך לטיפולים פרטיים. אני בפרוצדורה להכרה לפי חוק הסומאטיים, אבל בינתיים ועד שנקבל החזרים (ותלוי כמה החזרים נקבל) - הגמלה אולי מכסה את הטיפולים אבל לא שום דבר נוסף. בחינוך רגיל הרבה הורים מוסיפים קצת לסייעת, וגם ההוצאות ה"עקיפות" הרבה יותר גדולות - אני מקדישה זמן רב יותר מבעבר, ויותר אנרגיות, על "ניהול" העניינים מול ביה"ס. בנוסף השנה הבת בצהרון (גם זה עלויות) כשהוא הולך לטיפולים.

schlomitsmile

Member
מנהל
בהחלט כל שנה אנחנו מקבלים מהם טופס שיש להחתים עליו את מנהלת ביה"ס, המאשר שהילדים לומדים שם ושזה לא פנימייה.

MAG14

New member
תבקשו מהמוסד לביטוח לאומי

שישלחו לכם את הטופס

שלחתי להם מכתב בפקס

ובו ציינתי שצרפתי להם אישור זכאות לסיוע ותמיכה במסגרת בית הספר. למעשה צירפתי את הדף הראשון של התחי ובו מפורט שעות הסיוע שבני מקבל. במכתב ביקשתי שיעדכנו את הקצבה ושבפעם הבאה ישלחו לי טופס אישור לימודים על מנת שאדע שצריך למלא ולהחזירו. ממתינה לתשובה מהמוסד

smorss

New member
זה בגלל מוסד חינוכי

תבקש מהם שישלחו לך את האישור, תלך ותחתים את מנהל בית הספר ותשלח להם, הם יעלו שוב את הקצבה וגם רטרו. שיהיה בהצלחה

למעלה