בוקר טוב ... שאלה

נט ודות

New member
בוקר טוב ... שאלה../images/Emo35.gif

אני ממש לא בת שישישם (ובטח לא +) אך יש לי שאלה: כיצד מכנים אדם שהגיע לגיל 70? (האם זה "הגיע לגבורות"?) אשמח לעזרתכם.

נט ודות

New member
האם אין יודע../images/Emo35.gif../images/Emo124.gif

או שהפורום ישנושני בבקרים?...

yaely2

New member
מנהל
לבת שישים מינוס

שלום שלום,
אינני יודעת כיצד מכנים בן שבעים, אך אני מביאה לך כאן את כל דמויי הגילאים ממסכת אבות. משנה מסכת אבות פרק ה משנה כא הוא היה אומר: בן חמש שנים למקרא בן עשר למשנה בן שלש עשרה למצות בן חמש עשרה לתלמוד בן שמונה עשרה לחופה בן עשרים לרדוף בן שלשים לכח בן ארבעים לבינה בן חמשים לעצה בן ששים לזקנה, בן שבעים לשיבה, בן שמונים לגבורה,בן תשעים לשוח, בן מאה כאילו מת ועבר ובטל מן העולם: מקווה שעזרתי במשהו.

נט ודות

New member
עזרת מאוד

מדברייך עולה כי: בן שבעים לשיבה בן מנונים לגבורות תודה!

yaely2

New member
מנהל
השאלה שלך הזכירה לי בדיחה ../images/Emo6.gif

שלום, יש עוד הגדרות לגילים הנה: בן ארבעים בצ'יק בן חמישים בשיק, בן שישים עם צ'ק בן שבעים עם ג'ק

erika6

New member
נט ודות אשאל שאלה רטורית../images/Emo108.gif

איך קוראים לזה. את כנראה, לפי השאלה שלך. בין היתר יש לי ידידות שהם שמונים פלוס, מתפקדות יוצא מהכלל, פעילות בהתנדבות, מנהלות משק בית למופת. אחת מהן חזרה זה עתה מטיול ברוסיה. היא ידענית כל מה שקורה בארץ, היא חברה של חברות בנותיה.היא מוזמנת לכל אירוע שלהם. היא צעירה בנפשה ובהתנהגותה, העונג כולו שלי שאני בחברתה. מלאת מרץ, פעילה רוב שעות היום. האם יש חשיבות לאיך קוראים לזה או אחר?

אנפה2

New member
יעלי עזרת לי למקם../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

את עצמי, עדיין בעניין ובגיל העיצה.

נט ודות

New member
רטורית אבל...

סבא שלי בן 84 ה(אולי מכאן תסיכי על גילי) יש לו חברה בת 65 שהכיר באינטרנט בחו"ל והיא עושה בקרוב עליה אחרי 5 ביקורים ארוכים כאן ואיזה 7 ביקורים שלו שם. פעיל זו לא מילה... אני פשוט חיפשתי את הביטוי לגיל 70 כדי לכתוב שורה בהקדשה לחבר... זה הכל. תודה.

k a d y a

New member
יעלי הבדיחה שלך ממש נחמדה.

ונזכרתי גם אני במאמר "עבר עתיד" של אחד העם שבו הוא אומר. לתינוק יש הווה ועתיד בגיל ה 50 יש עבר הווה ועתיד ובגיל הזקנה יש רק עבר והווה ואז הוא זקוק לאמונה.

carmi604

New member
לשיבה

גבורות זה שמונים. שבעים זה שיבה. יעלי לפני מונה את כל המטפורות לגיל, ותודה לה!

למעלה