בוקר טוב- שאלה בקשר לסדקים

chufnikit

New member
בוקר טוב- שאלה בקשר לסדקים../images/Emo4.gif

היי אני מכינה עוגות לראש השנה ואני ממש לא יודעת למה - אבל ציפיתי שלוש עוגות , עם אותו בצק, אחת אחרי השנייה ועוגה אחת , כשהתייבשה , נהייו בה סדקים..- לא המון אבל בכל זאת... אז -למה זה קורה?? ואם בכל זאת זה כבר קרה- יש איך לסדר קצת????( לא להסתיר אלא לעשות איזשהו תיקון לבצק..) תודה מראש ושבוע קצת ונעים לכולם!!
 

chufnikit

New member
../images/Emo41.gifאולי בכל זאת מישהי יודעת ויכולה

לעזור????????? מ ק פ י צ ה
 

באבלו

New member
אם הבנתי נכון

ובאותו בצק ציפית את שלושת העוגות אז מה שקרה הוא שכל פעם שפתחת את הבצק ורידדת על קורנפלור הבצק "אסף" עוד קורנפלור לתוכו. בפעם השלישית שרידדת הבצק כבר היה עם כמויות קורנפלור נכבדות, מה שגורם ליבוש וזה מה שגרם לפיצוצים. להבא - או ללוש טוב טוב טוב, ואם את רואה שהוא עדין יבש ומתפורר - להוסיף מעט מרגרינה. וחוץ מזה -
 

באבלו

New member
אה ולגבי התיקון-

עכשיו זה כבר מאוחר מדי אבל להבא אפשר להרטיב מעט את הבצק ולנסות כל לאחות את הסדקים, ופעם משהי פה נתנה טיפ מעולה (לא זוכרת למי הקרדיט - סליחה) של לקחת מעט בצק סוכר ולערבבו עם מיים ככה שיווצר מעין דבק ואז ממש כמו טיח למלות את הסדק ולהחליק. זה עובד יופי במקרים שאין ברירה.
 

chufnikit

New member
היייייייי

אוף...אני מבחנה לפי התגובה שלך שאת המסר ששלחתי לך אתמול לא קיבלת......
איזה תפוז מרגיז..... בכל אופן תודה על התשובה
- הרבה קונפלור...יכול להיות ....טוב נו...ככה לומדים... אני די עמוסה בעבודה אבל אנסה לכתוב לך שוב יותר מאוחר.
 
למעלה