הנה, הגיע מאוחר יותר... - ארניקה
ארניקה היא תרופה הומיאופתית הומיאופתיה התפתחה במערב, באירופה, או ליתר דיוק, בגרמניה תרופות הומיאופתיות מתחילות עם חומר בסיסי שנקרא: "תמצית אם" הן יכולות להיות: צמחים, מינרלים, מתכות, ארס נחשים או כל חומר אחר. עד כמה שזכור לי תמצית האם אמורה להיות לא רעילה פיזית. ואז מתחילים למהול: טיפה מהחומר, ב- 10 טיפות חומר דילול, אח"כ מנערים X פעמים ו.... יש לנו פוטנץ 1C טיפה מפוטנץ 1C, אותו תהליך בדיוק ו... יש לנו פוטנץ 2C וכך הלאה. ככל שהפוטנץ גבוה יותר, כך התרופה מטפלת עד לרובד עמוק יותר... אז תרופה בפוטנץ 7C תעבוד על מימד פיזי יותר מארניקה 30C בטיפולים מעמיקים מגיעים ל- 200C ויותר יש שיטות מיהול אחרות שמסומלות באותיות אחרות ורגישותן, עמקן וכדומה, שונות. עד כאן בכללי - כמה מילים על תרופות הומיאופטיות. מתי ואיך משתמשים? ארניקה היא תרופה הומיאופתית שמטפלת בטראומה פיזית ונפשית, וגם מסייעת לטיפול בחבלה מקטינה כאבים, מפזרת נפיחות, שטפי דם. מתי להשתמש? אחרי כל טראומה או חבלה כמו: נפילה, תאונה, כל מכה רצינית שנגמרת עם כאב, נפיחות או כחולים, וגם כשמעמיסים מדי על הגוף והוא מרגיש "חבוט". כשיודעים שעומדת להיות טראומה או חבלה, אפשר לקחת ארניקה לפני ואחרי ובכך להקל על הטראומה, על הטיפול ועל ההחלמה. אני מדברת על: ניתוח, טיפולי שיניים, טיפולים חודרניים, בדיקות קשות וכדומה. מה עושים? בכל בית מרקחת הומיאופתי, יירקחו עבורך ארניקה במיצוי כהלי (וזה גם לא יקר...) היתרון של ארניקה בנוזל הוא שניתן להשתמש בה בהמון צורות: 1. לטפטף 2-3 טיפות ישירות תחת הלשון 2. להוסיף 2-3 טיפות לכוס או לבקבוק קטן של מים מינרלים, 3. למרוח על המקום הכחול / הכואב 4. לגרגר, לשטוף את הפה (חניכיים, שיניים - לפני ואחרי טיפולים) 5. או אפילו 10-15 טיפות ארניקה לאמבט בטמפ´ נעימה הומיאופתים ממליצים על פוטנץ נמוך 9C או אפילו 7C אותם אפשר לקחת כל יום, לאורך זמן (לפי הצורך) אני מוצאת שהם חלשים ומשפיעים לזמן קצר מדי. אני אוהבת לעבוד עם פוטנץ 30C, אבל מצרפת אזהרה לשימוש רצוף לא יותר מיומיים, גג - 3, לפי המצב אז... כאן כל אחד יכול להחליט מה נכון לו יותר. אם הולכים על "בטוח ומתון" - ארניקה 7C או ארניקה 9C אם הולכים על "בטוח ומהיר" - ארניקה 30C לאחר פגיעה, יש לשים תחת הלשון, (בדרך כלל, כמה שיותר קרוב לזמן הפגיעה), אח"כ יש למרוח על המקום (הטיפול בטראומה מזרז את ההחלמה). יש להמשיך להשתמש כל פעם שהכאבים מתגברים שוב אפשר לטפטף 2-3 טיפות בבקבוק מים מינרלים קטן ולשתות לאורך היום. כשהולכים לטיפול כלשהו, חשוב שהגוף יהיה מוכן לחבלה ולכן לוקחים מספר פעמים מחצי יום לפני הטיפול. למשל: אם הטיפול בבוקר, לוקחים ערב קודם לפני השינה, לוקחים שוב בבוקר, ופעם שלישית בקליניקה. אם אחה"צ - בוקר, יציאה מהבית וקליניקה. בקליניקה, ממש לפני הטיפול, חשוב מאוד למרוח את המקום שעומד להיפגע בטיפול (דוגמאות באםפשרויות השימוש למעלה) אחרי הטיפול יש לקחת שוב ארניקה (עוד בקליניקה), ועוד פעם אחת לסיום. אם זה משהו שממש ממשיך לכאוב מעבר, אפשר לקחת ארניקה 2-3 פעמים ביום גם למחרת. או להמשיך עם ארניקה בפוטנץ נמוך למשך שבוע. אין להמשיך מעבר לזה ללא הומיאופת.