בוקר טוב רוצה לשתף

בוקר טוב רוצה לשתף

אז ככה יצא ספר גברת אפילפסיה בבית הספר של הילדים שלי החליטו לעשות שיעור תוך כדי הקראת הספר הילד בן 10.5 התבייש לשתף פעולה ואפילו לא סיפר שאמא שלו חולת אפילפסיה לא רציתי להעמיס עליו אבל הסברתי שלא צריך להתבייש וכן לשתף הבת לאומת זאת 7.5 כן סיפרה. מה לדעתכם אני כן צריכה להסביר לילד שלא יתבייש כי זה נראה לי הולך איתו ומאז ההתקף הרצי שהי ה לי שנפלתי ומאז יש לי עוד התקפים הילד עצבני יותר בלחץ כל הזמן בודק אותי איך אני ומה קורה איתי תודה על ההקשבה

אני יספר לך סיפור

חבר שלי פעם אחת סיפר לי כשהוא היה בגיל 10 בערך אמא שלו הלכה לבית חולים לאיזה ניתוחון קטן אבל הוא לפי השכל שלו הוא חשב שהיא כבר הולכת למות ח``ו,ומאז היה לו טראומה כזאת שכל פעם היה בודק מה המצב עם אימו, למה אני מספר לך את זה מכיוון שיכול להיות שזה משו שהילד לא מבין את משמעות המחלה הזאת ולכן הוא מפחד כ``כ , אבל זה לא מחייב שום דבר, המשך יום נעים, רוני

הוא מתבייש או פוחד?

או גם וגם? הבנתי שהמרכז של גלית מעביר הרצאות,ידוע לך אולי מאיזה כיתות? הם מעבירים את ההרצאות בכל הארץ ובפורום שלנו יש להם פרגון גדול מאוד. תוכלי לבדוק? אם הוא פוחד שיהיה לך התקף והנושא מפריע לו בתפקוד היום יומי אולי יש מקום לפנות לקבלת עזרה? יכול להיות שהוא פיתח חרדה ,מה דעתך?

tropical888

New member
לדעתי את צריכה להסביר

לו בצורה הכי פשוטה מה שיש לך . יכול להיות שזה קצת מפחיד אותו ולכן הוא לא רוצה לדבר על כך ויכול להיות שהוא כן מתבייש בזה. דבר מאוד טבעי שילדים מתביישים במשהו שקשור להורים. תסבירי לו בטון דיבור מאוד חברי עם חיוך וצחוק ותגידי לו שאת לא חוששת מזה בכלל כי את יודעת מה צריך לעשות תאמרי לו את כל הדברים שאת יודעת שיקלו עליו ויעודדו אותו בשיחה שלכם.

לי נשמע שהוא פוחד

הוא חושש לך.. תסבירי לו שלא נשקפת לך סכנה ומה בעצם קורה לך.. כי הוא לא יודע שזה רק התקף אפילו נערים בני 17 כמו חברה שלי שראתה אותי בזמן התקף קיבלה הלם רציני ודאגה לי הרבה.. אז לחשוב מה זה ילד רואה את אמא שלו? מי שאמורה להיות חזקה ולשמור עליו..

smagi

New member
הבת שלי לעומת זאת מאד "גאה"

שיש לאמא שלה אפילפסיה! כי אפילו כתבו על אמא שלה ספר . . .

למעלה