בוקר טוב, קשיים בגן

grkamil

New member
בוקר טוב, קשיים בגן

בוקר טוב ,
הבן שלי בן 4 עשה לי אתמול שיחה וסיפר לי כמה קשה לו בגן ושאין לו חברים ואף אחד לא רוצה לשחק איתו.
שאלתי אותו אם הקושי בגן בבוקר או בצהרון? והבנתי שהקושי בצהרון כי בבוקר יש לו מעט חברים שמוכנים לשחק איתו ואז ב 14 הם הולכים.
העיניים שלו התמלאו דמעות בזמן שדדבר וסיפר, לא ידעתי כל כך כיצד להגיב אז אמרתי לו שינסה לשאול ילדים אם הוא יכול להצטרף אליהם למשחק. אז הוא אמר שהוא שואל
ואף אחד לא רוצה להיות איתו. לבסוף אמר לי שהוא הולך לישון כי עייף מכל הדיבורים...

אחותו התאומה איתו באותו גן ונוצר מצב שהוא מתחיל להציק לה כי משעמם לו ואין לו עם מי להיות ולאחותו יש הרבה חברים והסתגלה די בקלות.
מה עושים? מה אומרים? הלב שלי שבור

תודה וסליחה שיצא קצת ארוך

אני הייתי מדברת עם הגננת וגם עם צוות הצהרון

מבקשת שישימו לב עם מי משחק, מבקשת שיחזקו פעילויות חברתיות.
בנוסף מזמינה חברים מהגן אלייך הביתה כדי לחזק קשרים חברתיים, עדיף שאחותו לא תהיה בבית באותו זמן - כדי שהחבר ישחק עם הבן שלך ולא עם הבת. כדאי גם שתעשי להם פעילויות כיפיות ומיוחדות, שיהפכו את הביקורים אצלו למשהו מאוד אטרקטיבי.
מקווה שעזרתי קצת

איזה ילד מדהים

זה בכלל לא ברור שילד בן ארבע יסביר את התחושות שלו בצורה כל כך יפה,
ליבי יוצא אליך, בטח שנשבר לך הלב, זה קשה לשמוע מהם דברים כאלו אבל למזלך הוא מספר ואת לא צריכה לחלוב אותו.
אני הייתי שואלת למה הם לא רוצים להיות איתו? ובאמת כמו שהציעו לך - לדבר עם הגננת וצוות הצהרון- אני הייתי באה בגישה שהילד לא מרגיש נוח בצהרוןובגן ושהיית רוצה לדעת מה הוא עושה, עם מי הוא משחק ומי החברים שלו, כך הן לא יוכלו להטיל על הילד את ה״אחריות״ לסיטואציה

grkamil

New member
תודה, למען האמת

דברתי עם הגננת והיא אמרה לי שהוא באמת עדיין לא הצליח להסתגל ולמצוא לעצמו חברים
היא מנסה לשלב אותו בפעילויות ולשים לב לבעיה החברתית שנוצרה.
הבלאגן בעיקר בצהרון , יש שם חוסר ארגון וחוסר פעילויות וזה נראה כמו בייביסיטר
וזה גורם לילד לאבד את עצמו ולנוע ממקום למקום ללא מעש
נסיתי לשאול למה לא משתפים אותו והוא לא כל כך ידע לענות...
דווקא הייתי אתמול בגן ואני מכירה כבר הרבה ילדים כולם מאוד מחבבים אותי (רצים אלי ושואלים אותי אם אני אמא של אביעד ונועה)ואפילו הזמינו את עצמם אלינו
כמובן שנענתי בחיוב(שנה שעברה היינו מארחים מלא ילדים, השנה עוד לא נכנסתי לתלם)

אשרז4

New member
מתוק ובוגר שכזה. כל הכבוד לו ולעניין

מכירה את המצבים הללו
קודם כל יש אכן ילדים שהמעבר ממסגרת למסגרת ושינויי הילדים מבלבל והופך הכל
ואם באמת הכמה ילדים שהם חבריו לא ממשיכים אז זה יוצר תחושת נטישה ולפעמים קושי להתאפס ולחפש חברים אחרים.
היתי מנסה לדבר עם אחת מהגננות בצהרון, לתפוס את זו שהיא יותר אמפטית ונעימה ולהתיעץ איתה.
סה"כ הצהרון זה כ 3 שעות שמתוכם אוכלים, עושים פעילות וכד'.
אולי אפשר ישביא איתו משחק שאפשר לשחק עם אחרים (בשביל התחלה שירגיש שיש לו משהו משלו להציע)?
אולי להזמין חברים מהצהרון אחה"צ אליכם
וכמובן מה שalina82 כתבה על נקודת הראות שלהם, מאוד נכונה.

alina82

New member
עוד משהו קטן...

בנסוף לכל הדברים הנכונים שכבר כתבו לך: להזמין חברים, לדבר עם הגננת ועם הצהרון וכו, רוצה להדגיש נקודה נוספת.
עד כמה שהבן שלך בוגר ומקסים ורגיש, הוא עדיין בן 4 ואין לו תחושת זמן. מבחינתו, אם בשעה מסוימת הוא היה לבד, וזה נמשך בדיוק 5 דקות, בעבורו, התחושה היא שהוא היה לבד נצח, או לחלופין כל היום בגן. לי זה קרה בשנה שעברה, כשהילדים היו בני 3, והבת שלי סיפרה לי בטון קורע לב שהיא לבד ואף אחד לא משחק איתה. כשביררתי עם הגננת, היא ממש כמעט צחקה לי בפנים, כי היא אמרה שהילדה חברותית מאד והיא מספרת לי חוויה מאד ספציפית מיום מלא פעילויות. אז אני תמיד שואלת דברים מאד ספציפיים: עם מי ישבת במפגש? מה היה לפני המפגש? מה ציירת? האם היה זמן חצר? עם מי שיחקת בחצר? וכו. המון שאלות מכוונות שיתנו לי תמונה יותר כוללת, וגם שואלת על ילדים ספציפיים שאני יודעת שהם שיחקו איתם בעבר.
בדכ אני מגלה שלמרות שנאמר לי "כל היום שיחקתי לבד", בעצם היו רגעים רבים שהוא\היא שיחקו עם ילדים אחרים. אז אני מעודדת ומשבחת, שואלת מה עשית כדי שהם ישחקו איתך? מי התחיל? וכו. הבנת את העקרון.
אני מבינה שזה מלחיץ ועציב אותך מאד, אבל תזכרי שהשנה רק התחילה, והיו המון חגים, ורק עכשיו מתחילה העבודה האמיתית של הגננת. אני בטוחה שהכל עוד ישתה וישתפר

בהצלחה

sefia

New member
קודם כל ליבי איתך

איזה ילדון מדהים וורבלי.
אין לי עצות חכמות, עוד לא עמדתי בסיטואציה ומפחדת מאד מהיום שכן אדרש לה.
&nbsp
אם היית רוצה להפריד בגנים ולתת לו לנסות את מזלו בגן אחר, יש לך לאן להעביר אותו?
אצלנו למשל יש שני גנים צמודים והצהרון משותף.
גיליתי שהבן שלי משחק בשעות הצהרון עם ילדי הגן השני (גם יש לו שם שני חברים מהגן הקודם וגם לא יצר עדיין קשרים משמעותיים בגן הנוכחי) ואני עוקבת ע"מ לראות אם כדאי לי להעביר אותו לגן הסמוך גם בשעות הבוקר שיהיה לו טוב יותר חברתית..
&nbsp

&nbsp

דעתי

למה את מתכוונת כשאת כותבת שהוא מציק לה? מה זה אומר והאם היא סובלת מכך?

כי חוץ מדברים שכבר כתבו לך כמו להפגיש עם ילדים אחה"צ, אני דווקא חושבת שזה ממש לא הזמן להפריד אותו מאחותו. דווקא משום שהוא קצת חלש בלהתחבר לילדים אחרים, אחותו יכולה לעזור לו בכך. היחד שלהם מחזק אותו. כל עוד היא לא נפגעת מזה בצורה ממשית, לא הייתי עושה שום דבר שיחליש אותו עוד יותר.
דברי עם הגננת של הצהרון ותחשבו יחד מה אפשר לעשות כדי לחזק אותו - לתת לו תחומי אחריות, אולי יחד עם ילד/ה אחר/ת מהגן, להושיב אותו לעבודות קבוצתיות עם ילדים אחרים, לתת להם משימות יחד.
את גם יכולה לעשות לו הדמיה של מפגש עם חברים באמצעות בובות. ממש להמחיז עם שתיים שלוש בובות סיטואציות שילד רוצה להצטרף למשחק ומה צריך לעשות בשביל זה. בהמשך לתת לו לשחק את הילד הזה וגם לוודא שהוא שומע אותך בגן מדברת עם ילדים אחרים, שיקבל דוגמה לדרכי התחברות.

grkamil

New member
הכוונה למציק לה זה

שהוא פיזית דוחף אותה מרביץ להוהיא כל הזמן מתלוננתוהגננות של הצהרון מתלוננות עליווכשדיברתי עם הילדה בנושא היא לא מוכנה לעזור לו ולא מוכנה לשתף אותו רק אומרת שחבל שהוא אח שלה בכללולגבי הגננות שוחחתי איתם הגננת של הבוקר מנסה לשלב אותו ובהחלט מתייחסת למצבבצהריים זה יותר בעייתי כי יש שם בלאגן זה הרבה משחק חופשיוגרוע מזה שהצוות שם לא מגובש והן כל הזמן רבות בינן לבין עצמןולגבי הזמנת חברים כבר התחלתי לפעול בנדון מקווה שזה ישפר קצת את המצבתודה רבה על התגובות וחומר למחשבה

למעלה