בוקר טוב פורום

bimbo.

New member
בוקר טוב פורום../images/Emo141.gif

אמי אמרה לי, שהיא לא נכנסת אם היא לא רואה את ברכת"בוקר טוב" שלי. ובכן, אמי, את רשאית לקום ולהתחיל את היום בשמחה.
מקסמימה , מזל טוב לכם ולנכדה
ולכולם - יום טוב ורגוע

bimbo.

New member
לאמי וחונה....../images/Emo24.gif

לאמי תודה על הגלריה הנפלאה
לחונה תודה על מלות השיר. מאוד אוהבת אותו
ו
כבר אמרתי לכן??

yaely2

New member
מנהל
לבימבו וכולם טו בשבט שמח../images/Emo143.gif

בוקר טוב לחברי
השבוע שמעתי הרצאה על טו בשבט. טו בשבט לא היה חג בתקופות התנך המשנה והגמרא. (כתבתי על זה בפורום שלנו ב 6.2.04 ערב "טו בשבט"). חשבתי שאני כבר יודעת הכל על טו בשבט, והנה הפתיע אותי המרצה שאמר שנטיעת העצים והשתילים היא מנהג שהחל בזכרון יעקב בערך בשנת 1883. מורה שהוציא את תלמידיו כדי לטעת בארץ, שנה לאחר מכן הצטרפו גם בתי ספר אחרים וכך נקבע המנהג. בשנים האחרונות החלו לעשות סדר טו בשבט שרוב קטעיו קשורים לצמחיה. ושותים 4 כוסות
לסמל את 4 עונות השנה.

offe

New member
בוקר טוב - כמה טוב לראות אותי ../images/Emo42.gif

בין הכותבות הראשונות. (כמובן, מכון כושר - אולם החלטתי בפעמים הבאות - להתפנק יותר במיטה וללכת יותר מאוחר - מה אסור לי?
לא ראיתי את הודעתה של מקסימה בקשר לנכדה אז אין מאוחר ומוקדם בתורה - הרבה מזל ונחת. שיהיה לכם יום נעים. צפויים לנו 4 ימים משגעים. offe אני בדרך כלל כותבת מאוד מאוחר מעלה את זה לאוויר לא יודעת אם מישהו יתפוס והנה אנימו תפסה אתמול.

offe

New member
אשת הנחש ספרי לנו אם אמא מרגישה

יותר טוב. ומה קורה.

בוקר טוב וחג שמח אתמול בערב

חגגנו את החג בחברת אחים ואחיות בני ברית בקיריה שלנו בליווי נגן וכמובן מפרי החג היה מאד שמח

boaz31

New member
ט"ו בשבט ראש השנה לאילנות

ט"ו בשבט ראש השנה לאילנות, הדרך לחגוג את הקשר שלנו לסביבתנו, ולהוקיר את פירותיה של ארץ ישראל.

yaely2

New member
מנהל
בועז, אני מתה על פירות../images/Emo94.gif

מה מסמלים הפרות.
פירות שתוכם נאכל וקליפתם נזרקת- - תפוזים, אגוזים,שקדים. אלה אנשים שתוכם יפה וחיצוניותם לא. פרות שאנו אוכלים את חיצוניותם ומשליכים את הגלעין - זית תמר, מישמש וכו. אלה אנשים שחיצוניותם יפה, אך הפנים נזרק. פרות הנאכלים בשלמותם תאנים, ענבים חרובים, - סמל לשלמות.

אנימו

New member
טו בשבט הגיע -חג לאילנות../images/Emo39.gif../images/Emo96.gif

בוקר טוב לכולם.החג היפה הזה זכור לי עוד מימי ילדותי כשצעדנו עם העציצים("רון בלב ושתיל ביד") לגבעה במקום שנמצא היום היכל התרבות בת"א ושתלנו השתילים. היתה שם משתלה ענקית שכמובן אין לה זכר היום. נשארה לפליטה השקמה בגינה הסמוכה ברחוב תרס"ט. ולזכר אותם ימים אצטט שיר שמצאתי בספר "תל-אביב" ונכתב ע"י יהודה קרני (נולד בשנת 1885 ונושאי השירה שלו היו האדמה הפוריה, הסלעים ומזג האויר והאדם בארץ-ישראל) : בקצה העיר היה היו שבעה-עשר עצים - ודאי בני שלש מאות סתוים ושלש מאות קיצים. שבע עשרה היו שקמות זקופות וגם עקמות. ויהי היום ובעץ אחד משור גדול נסר - ואהה, מאז לא נשארו כי אם ששה עשר. שש עשרה עכשיו שקמות זקופות וגם עקמות. נחמו, בנים, עיר שכולה, נקמו נא נקמתה: נטעו שקמה - ולשפלה - תושב נא שקמתה. שבע עשר היו שקמות זקופות וגם עקמות.

maxima

New member
טו בשבט הגיע חג לאילנות../images/Emo143.gif

בוקר טוב בכולם בימבו רואים שהכנת שיעורי בית...
אני עצלנית לא מכינה... תודה על הברכות יום נהדר לכולם

לעניין טו' בשבט

בשבחן של נטיעות דברו כבר מזמן. אמר רבן יוחנן בן זכאי שחי בתקופת חורבן הבית השני ,שלבוא קץ הימים אם יאמרו לאדם כי המשיח הגיע אבל בידי אותו אדם נטיעה- ילך ויטע ואחר כך ילך לקבל פני המשיח. עד כדי כך היתה נטיעת העצים חשובה. רק בימינו אלה, עם תחילת יישוב הארץ ובניינה הנהיגו מנהג זה של נטעית עצים.אשר לאכילת פירות הארץ, הרי שעונת פרי ההדר בשיאה, ונהגו לשלוח לקרובים בחו"ל מפירות הארץ- שלא היו אלא פרות הדר. וכיין שאכלו פירות שיובאו מבחוץ ככה חדשנו את המנהג ואנחנו אוכלים תאנים מטורקיה, קוקוס מהוואי.פיסטוק חלבי מטורקיה. וכל כיוצא בזה. (סתאאאאאאאאאאאאם). אגב ארבע כוסות, יש נוסח מסוים של הגדה לטו' בשבט ויש כמה בתי ספר שהיא נקראית שם . במהלך סדר טו' בשבט אוכלים פירות ושותים תירוש. אף כי צריך לשתות יין לבן ויין אדום. אבל לך תן לילדים יין...........(הם שותים וודקה) ולסיום- פטור בלא כלום אי אפשר- סיפור קצר לחג. ולהשומע ינעם.

אנימו

New member
אשתורי - אני מקווה שמיד נטעו עץ

אחר תחת עץ הדובדבן האומלל...

yaely2

New member
מנהל
אשתורי הסיפור המצורף מדהים../images/Emo186.gif

שלום כולם הכותבים והמציצים
המאבק מול מזיקים. הנחישות לשרוד, להאבק לבד, כל אלה כל כך באים לידי ביטוי בסיפור. מי לא חווה הרגשות כאלה? הזדהיתי עם הדובדבן. האנשתי אותו, כאבתי איתו את כאביו והחזקתי לו אצבעות. חבל שנפל ויחד עם זאת השאיר בי טעם שהמאבק לא היה לשווא.

../images/Emo7.gifוהאם הסיפור הוא רק על עץ דובדבן?

במקורות מושווה האדם לעץ השדה "כי האדם עץ השדה" (דברים כ, 19)" נתן זך כתב על ההקבלה את השיר: "כי האדם עץ השדה כמו האדם גם העץ צומח כמו העץ האדם נגדע ואני לא יודע איפה הייתי ואיפה אהיה כמו עץ השדה. כי האדם עץ השדה כמו העץ הוא שואף למעלה כמו האדם הוא נשרף באש ואני לא יודע איפה הייתי ואיפה אהיה כמו עץ השדה. אהבתי וגם שנאתי טעמתי מזה ומזה קברו אותי בחלקה של עפר ומר לי מר לי בפה כמו עץ השדה. כי האדם עץ השדה כמו העץ הוא צמא למים כמו האדם הוא נשאר צמא ואני לא יודע איפה הייתי ואיפה אהיה כמו עץ השדה. אהבתי וגם שנאתי טעמתי מזה ומזה קברו אותי בחלקה של עפר ומר לי מר לי בפה כמו עץ השדה. כי האדם עץ השדה כי האדם עץ השדה עץ השדה." אשתורי-
כתוב נפלא!

emmy5

New member
בימבו ,יעלי ,אופינקה וכולם,../images/Emo145.gif

בוקר טוב ,טו בשבט היגיע , חג לאילנות , ראש השנה לאילן ולעצים .. גם אני שמעתי הרצעה על טו בשבט ,מאוד מעניינת .. באמת ,כמה שאנחנו חיים ,תמיד עוד אפשר ללמוד דברים חדשים .. מצטרפת לברכות שלך בימבו , שתמיד תהיי הראשונה איתנו ..
מצרפת כמה מתכונים לטו בשבת ..

אנימו

New member
אממי בוקר טוב, כמה יפה ומעניין

האתר שהבאת . כל רגע אני מגלה אתרים מענינים וססגוניים חדשים. חגיגה של ממש.

HAVA159

New member
בוקר טוב emmy5 לכולם../images/Emo24.gif

אמי'לה כמה יפה מה ששלחת היכנסתי את זה למעודפים, יקירה שיהיה לכולנו בוקר טוב ויום נפלא. אוהבת
חוה.

אנימו

New member
|../images/Emo18.gifנא להתחיל היום בזהירות

ובמיוחד בת"א: בידיעה בעיתון הארץ כתוב כי מסוכן ללכת ברגל בת"א ובמיוחד אם אתם מעל גיל 60....אז אנחנו בקבוצת סיכון ויש לנהוג בהתאם. לתשומת לבכם. עכשיו בטח נככב בקמפיין של פרסומת ....

למעלה