בוקר טוב פורום

bimbo.

New member
בוקר טוב פורום../images/Emo141.gif

ראיית האדם את החיים כקצרים או ארוכים, נובעת מאיכות חייו. כוונתי לאנשים שחיו תקופת חיים סבירה, אותו מספר שנים בערך. מי שחייו מלאים, מאושרים ובעלי עניין, רואה את החיים כקצרים מדי. ולעומתו, אדם סובל רואה את החיים כמתמשכים יותר מדי. מה לגבי אלה שחייהם פושרים ובינוניים - איני יודעת. הם סוחבים איכשהו.

דרדרית

New member
../images/Emo42.gifבוקר נפלא לכולנו../images/Emo39.gif

אהבתי את מה שקראתי כאן על החיים. אינני מתעסקת בסוגיה של חיים ארוכים או קצרים כי מאמינה אני שברמת הנשמה הגענו הנה לתפקיד כלשהו שהנשמה יודעת. הוא הדין גם לגבי אורך חיינו וכפי שכתוב במקורות: "ה' נתן וה' לקח יהי שם ה' מבורך". אולי אני נשמעת פאטאליסטית אבל זה לא בדיוק.. פשוט מאמינה שלכל אחד הוקצבו שנים מסויימות לחיות. מה אנו עושים בהם? איך אנו חיים? זה כבר עניין אחר. בשנים האחרונות התחלתי לראות את היפה והנפלא. לחפש כל יום דבר אחד לפחות שהיה בו טוב ולהתמקד בו להנות מחיוך של ילד להנות מפריחה של פרח מציפור עפה במרומים - מהדברים הקטנים של החיים שיחד אורגים לנו מסכת חיים שמורכבת מהרבה דברים קטנים וטובים. החיים משולים בעיניי לנחל זורם, לעיתים הוא נתקל באבנים ואז המים ניתזים לצדדים והם עוברים בקול שאון, לעיתים המים זורמים להם בצורה חלקה והם צלולים וזכים, לעיתים הנוף שעובר הנחל הוא מרהיב ביופיו עם פרחים נפלאים ולעיתים האדמה צחיחה יותר. הנחל מוביל אותי כל פעם למקום אחר צריך רק להתבונן ולהנות
את העולם ואת החיים
חגית

../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif../images/Emo39.gifמקווה שראיית

החברים כאן בפורום היא מבט על החיים כקצרים מידי. שיהיה יום מלא שמחה ואופטימיות, למרות שליבי נחמץ עם הידיעות על החיילים. כל ילד/חייל כזה הוא ילד של כולנו. החיים זורמים הלאה, רגעי שמחה, רגעי עצב. זאת המהות שלהם. עם זה צריך להמשיך באופטימיות.

yaely2

New member
מנהל
שלום וחיים ארוכים שייראו כקצרים../images/Emo23.gif

שלום לכולם
נהניתי לקרוא את דברי קודמותי בעניין החיים. ומה שנותר לי לאחל לנו שיהיו ימינו בריאים מעניינים ומלאי שמחה.

bimbo.

New member
יכולת ההתמקדות בדברים הקטנים

והטובים היא מתת אל. לא כל אחד יכול. זוהי תכונתם של האופטימיסטים, שלשמחתי אני נמנית עליהם. אבל גם להם יש רגעים קשים, ואז הדברים הטובים הקטנים ממש אינם מעניינים אותם. כמו שדרדרית כותבת: לפעמים המים נתקלים באבן וניתזים לכל הכיוונים, ולפעמים הם צלולים וזכים. אני מאחלת לכולנו שמיימינו יזרמו תמיד צלולים וזכים

maxima

New member
בוקר טוב כולם....בימבו..../images/Emo24.gif

אוהבת את מה שכתבת אני לא מסתכלת על החיים אלא על הרגעים על הכאן ועכשיו חיה את הרגע האמת היא שחסרות לי כמה שעות ביממה...
יום נהדר לכולם

maxima

New member
כר הדשא...........

הוקסמתי ורציתי לשתף אתכם , סופר יפני שספרו זה הופיע ביפן בשנת 1906....כן כן.... אני מביאה לכם חלק את העמוד הראשון של הספר, הוא מדבר על דמיון מודרך הצעקה האחרונה בעידן המודרני, וכמה מודעות, חשיבה מעמיקה ופשטות יש במילים שלו. כל הדברים שכיום אנשים הולכים ללמוד בקורסים. כר הדשא/נאטסומה סוסאקי בעלותי במשעול ההר שקעתי בהרהורים...... אם תיגש לכל דבר בצורה הגיונית, תיעשה נוקשה. אם תעקוב אחרי זרם הרגשות, תיסחף על ידי הזרם. תן חופש למאוייך, ותיקלע לאי נוחות. אין זה מקום כה נעים לחיות בו, עולם זה שלנו. כשאי הנעימות גוברת אתה רוצה למשוך עצמך למקום שבו החיים קלים יותר. רק באותה נקודה שבה אתה נוכח לראשונה שהחיים לא יהיו יותר נעימים, בלי קשר לשיאים שתוכל להגיע אליהם, בה יוכל שיר להיוולד או תמונה להיווצר. היצירה בעולם הזה נעשית בעבודה, ולא על ידי אלוהים או השטן, אלא על ידי האנשים הרגילים סביב לנו, אלו הגרים ממול, ואלו שבשכנות, הנעים מפה לשם בעניינים היומיומיים שלהם. אתה עלול לחשוב שעולם זה,שניברא על ידי אנשים רגילים, הוא עולם נורא לחיות בו, אבל איזה מקום אחר יש? אפילו אם יש מקום אחר ללכת אליו, הוא עלול להיות בלתי אנושי, ומי יודע אם עולם כזה לא יהיה אפילו יותר שנוא מזה שכאן?. אין מנוס מעולם זה. לכן, אם אתה מוצא את החיים קשים, אין מה לעשות מלבד להתיישב בנוחיות ככל האפשר, במשך הזמנים הלא נעימים, ולמרות שיתכן שתצליח בזאת רק לזמנים קצרים, בדרך זו יעשה משך החיים הקצר ניתן לסבילה. בנקודה זו מתהווה השליחות של האמן, וכאן מקבל הציור את יעודו האלוהי, תודה לאל על כל אלו שבדרכים ניסתרות, באמצעות אמנותם, מביאים שלווה לעולם ומעשירים את לבבות האדם. הסר מהעולם את כל אותן הדאגות והצער שעושים אותו לא נעים לחיות בו, ודמה במקום זאת שלפניך עולם של חסד, העשוי מוזיקה, ציור, שירה או פיסול, ארחיק לכת ואומר שאין צורך אפילו להפוך אידיאל זה למציאות.די שנדמה בנפשנו את החזיון, והשירה תפרוץ לתוך החיים ושירים ינהרו קדימה. אפילו לפני שתתחייב במחשבותיך אל הנייר, תרגיש את הבדולח מצלצל כמו פעמון קטן, עמוק בתוכך, וכל מנעד הצבעים יתחיל מעצמו ובכל זוהרו להטביע עצמו בעיני רוחך למרות שבד הציור הציור שלך המונח על כנו כעין לא חש את המכחול. די אם תאמץ השקפה זו על החיים, ותוכל לראות עולם דקדנטי זה, סמוק וולגרי, מטוהר ויפיפה, דרך המצלמה של נשמתך העמוקה ביותר. מקווה שתהנו כמוני למקרא שורות אלה.

נֵנָה

New member
בקר נפלא לכווולם ../images/Emo24.gif

אהבתי את מה שכתבתם, כל מלה מלמיליאן
במיוחד מצאה חן בעיני הפסקה מתוך הפרק שהביאה מקסימה: "...אם אתה מוצא את החיים קשים, אין מה לעשות מלבד להתיישב בנוחיות ככל האפשר, במשך הזמנים הלא נעימים, ולמרות שיתכן שתצליח בזאת רק לזמנים קצרים, בדרך זו יעשה משך החיים הקצר ניתן לסבילה..." כמה שזה נכון. בכל פעם שמרגישים חוסר נוחיות, לעשות פסק זמן קצר, נינוח, מהנה, לעשות את הדבר הנעים ביותר שאפשרי בשבילך באותו רגע, שעה, או יום, או לכמה זמן שנדרש, להינות ממנו ולהמשיך הלאה בכוחות מחודשים
מאחלת לכולכם ימים נעימים, שלווים ומהנים
שלכם

HAVA159

New member
חברים מביאה לכם משהו חמוד

המשך יום נפלא אוהבת
חוה. אכשיו תראו איך סבא וסבתא רוקדים נא להפעיל רמקולים,,,,,,,, וללחוץ אם הסמן כל הזמן על הרוקדים

emmy5

New member
חוואל'ה ,כמה שהם קורנים מאושר../images/Emo3.gif

גיל הזהב ,זוג שהם ביחד עשרות שנים ,רואים על הפנים שלהם כמה אושר נותן להם להיות אחד עם השני ...חבל שהחיים מפריד בינייהם ...אבל זה דרך החיים.

מנורה

New member
בוקר טוב ידיד ויום נעים../images/Emo140.gif

איזו
השמיע קליד איך אתה מרגיש? ננה ורה אריקה מישו מקסימה
פזי איפה הבוקר טוב
מוכן סבאאורי טוב לראות אותך ולהתענג על העבודות היפות שלך. המשך יום נפלא לכולם

גאלה222

New member
הדברים הקטנים והטובים -

היכולת להיות מאושרים מדברים קטנטנים, אני לא יודעת אם זו אופטימיות או לא אבל זה נכס. פתאום, משום מקום, מתגנבת לה הרגשת אושר עלאי, ומסתבר שזה בעקבות מילה טובה שאמרת, שקיבלת, פרח שלא קשור לתאריך מסויים, ריח מסויים ..... לפעמים דבר פעוט יכול למלא את הלב בשמחה. אותו דבר קטן יכול גם להפיל: מילה שלא במקומה, מבט כזה או אחר, חרטה על משהו שאמרת. אלה לא דברים גדולים ויש בכוחם לגרום לצניחה. לא סתם נכתב הספר: אלוהי הדברים הקטנים... והלוואי שכולנו נוכל להתמלא בדברים הקטנים והטובים

בוקר טוב פורום נחמד!

"הצצתי ונפגעתי". גליתי את הפורום הנחמד הזה הבוקר, אהבתי את כל מה שכתבתם על החיים.רוצה להוסיף עוד היבט. אני בת עשירית בין 12 ילדים, לכן לא חשוב בת כמה אהיה תמיד נשארת בין הצעירות במשפחה,ולכן תמיד מרגישה צעירה שהחיים עוד ארוכים לפניה. מאחלת לכולם חיים ארוכים ומלאים בשמחת חיים.

מנורה

New member
סבתא רותי ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gifנו

החם והנעים פורום צעיר ברוחו עם חדוות חיים

HAVA159

New member
../images/Emo42.gifסבתא רותי בוקר נפלא,../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

ומקבלים אותך ב
חם, אוהבת
חוה.

נֵנָה

New member
בקר נפלא וברוכה הבאה סבתא רות ../images/Emo6.gif

ואם אינני טועה, הרי זו את סבתא רות מפורום סבים וסבתות
וכלתך החמודה משתתפת בפורום תאומים ושלישיות ביחד עם בתי האהובה
שמחה מאד לראותך כאן אתנו בביתנו החם והנעים

נֵנָה

New member
לא כל כך נעלמתי, כמו שנאלמתי ../images/Emo8.gif

בגלל מחלת השפעת הטורדנית במיוחד שלא רצתה להיפרד ממני זמן רב ... ד"ש חמה לך ולכלתך מבתי שירלי, שגם היא לא משופעת כל כך בזמן לכתיבה בפורומים. רק אתמול בלילה חזרתי ממנה אחרי בילוי של שלושה ימים אתה ועם הקטנטנים
מקווה לראותך אתנו באופן קבוע ביחד עם אחותך התאומה נעמי

pazi66

New member
חברה , חברה הפכתם לרציניים

מאד, איזה מחשבות עמוקות ופילוסופיות. כמובן שהחיים נהדדרים, תמיד דברים חדשים, תמיד רגעים קסומים, כמובן גם הרבה מרורים, הרבה דאגות, הרבה רגעים עצובים ודמעות....אך זה כל היופי, היכולת להתמודד עם הכל ולנצח, ולהמשיך הלאה...להסתכל על החצי כוס המלאה. תמיד יש את המחר...תמיד השמש תזרח שוב...כן, החיים יפים בכל גיל אם יודעים לחיות אותם. העולם נפלא בוקר טוב לכולם...מחכה בקוצר רוח למפגש...עד אז תתחילו לחשוב רק על דברים משמחים, בימבו, מה קרה לך הבוקר..? כן, מנורה, חדוות חיים, עליזות ...רוח שובבות ושמחה בלב...זהו ההרכב המנצח. חברה, אתם גדולים...אף אחד לא נשאר בבית, כולם לקחו את האתגר... ולמרות שסיבכתי את כולכם...שמאלה, ימינה, רמזור זה, כיכר זו אתם מגיעים כולם....כמה יהיה שמח...כמה יהיה עליז אל תשכחו קודם לאכול בבית...סתם..סתם..התלוצצתי.

למעלה