בוקר טוב פורום - יום ה'

נילי41

New member
בוקר טוב פורום - יום ה'

לילה די שקט עבר על כוחותינו. יוד חזר לאיתנו פחות או יותר. ישן אתמול רצוף עד 2 בלילה, התעורר והלך לשירותים וחזר למיטה עד 3 בלילה ואז התחיל להסתובב קצת. בסופו של דבר נתתי לו כדור הרגעה והוא המשיך לישון עד הבוקר. בבוקר קם כמו פנתר והלך למרכז היום. את המדרגות הוא יורד ב'סלואו מושן', אבל די בבטחה. הלוואי שהמצב יישאר ככה. אתמול הייתי במשרד הבריאות וקיבלתי טפסים בשביל הילדים למלא, הצהרות על רכוש ועל הכנסות וכו'. לאחר מכן החומר יעבור לוועדה ונראה כמה זמן ייקח עד שנקבל את הקוד. כמו כן ביקרתי אתמול עם בתי במרכז הגריאטרי שאליו החלטנו שיוד יילך בבוא הזמן. המקום עושה רושם טוב, גם באופן חיצוני, גם פונקציונלית וגם ביחס לאנשים. ביקרנו בשתי מחלקות לתשושי נפש. בכל אחת 12 חדרים של 2 אנשים בחדר. כרגע הכל מלא אבל בשבוע הבא יתפנה להם מקום של מישהו שצריך לעבור למחלקה סיעודית... ביקרנו גם במחלקה הסיעודית. המקום עושה רושם טוב, פונקציונלי ומצוייד היטב. יש להם מכון פיזיותרפיה גדול מאוד שמכיל את כל המכשירים האפשריים. ממש 'מכון כושר'. הסיעודיים מקבלים 3 פעמים בשבוע טיפול פיזיותרפי. אבל מה אני אגיד לכם, חזרתי הביתה ממש בדיכאון. למרות שהראש אומר לי שמה שאני עושה זה נכון, שהגיע כבר רגע האמת, שהמקום מתאים, הכל... אבל הלב, הלב מסרב לקבל את ההחלטה... למרות כל הקשיים כל כך קשה לי להשלים עם הפרידה הזו. אני לא יודעת איך אצליח להתמודד עם זה. אחה"צ היה לנו מפגש של קבוצת התמיכה של העמותה במרכז גריאטרי אחר. שם דיברו על המחלה וגם על הצורך לקבל את ההחלטה שאכן הגיע הרגע להוציא את החולה מהבית ולהעביר אותו למוסד גריאטרי. דיברנו גם על 'מי יטפל במטפל?', על כך שהמטפלים מקדישים את כל כוחם וזמנם לטפל בחולה, אבל גם המטפל עצמו זקוק למנוחה, זקוק לאוזן קשת, זקוק לחופש, וזה בדיוק מה שנכון לגבי. שבמשך שנים אני 'תקועה' עם יוד והמחלה שלו ללא עזרה ממשית מלבד מרכז היום שהוא בעצם עזרה גדולה מאוד אבל, בלי לצאת לחופש, בלי חג ובלי שבת, בלי לצאת לבלות ולפגוש אנשים, שוב, מלבד קבוצת התמיכה... זה היה נושא שהעסיק את כל המטפלים... בנוסף הדגישו את הקושי שבמעבר מהבית למוסד הגריאטרי ושהמעבר הזה דורש התגייסות של המשפחה לפחות בשבועיים הראשונים להיות כל הזמן עם החולה במוסד ולעזור לו להיקלט ולהתרגל למקום... בקיצור, היה מפגש ענייני ועסק בדיוק בקשיים שאני עוברת עכשיו ביני לבין עצמי וביני לבין ילדי. מאחלת לכ-ו-ל-ם יום עגול, בוקר טוב ישראל!

נילי , מחזקת את ידייך

נילי יקרה , טוב שאת מכינה את הכל , כך שכשיהיה צורך , תוכלי להעביר אותו. בינתיים , הלואי שהוא יחזור לעצמו וימשיך ללכת למרכז היום. אני כל כך מבינה אותך ואת מביעה את הכאב של כולנו, החיים כאילו נעצרו ואין בילויים , אין בתי קפה ותאטרון וסרטים ואפילו סתם לדבר עם אנשים , גם זה חסר. בשביל כל דבר קטן , כדי לצאת לקבוצת התמיכה , את זקוקה לעזרה מהבת שתבוא להיות איתו. אני מרגישה שאני נוטשת אותו ויוצאת לעבודה ואחר הצהריים אני צריכה גם קניות וסידורים ומנסה למעט בהם כדי להיות איתו. כל כך חם עכשיו כך שגם אין לאן ללכת כי הוא אוהב לצעוד. אני כבר מחכה לסתיו כדי לחזור לעצמי וגם לצאת איתו יותר. למזלי , לפחות מצב רוחו טוב והוא לא מתלונן. יום טוב לכולנו ושיוד שלך יחזור בריא ממרכז היום. חיבוק ממני , טובה

נילי41

New member
תודה טובה יקירתי

אני כל כך מבינה מה עובר עליך. עברתי את זה לא מזמן. מאחלת לכם עוד הרבה שנים טובות בבית...

פנטזי1

New member
נילי שלום

אומנם אני לא כותבת הרבה אבל אני עוקבת כל יום וקוראת את כל מה שנאמר בפורום הזה. מה שיש לי לומר בקשר להוצאת החולה מהבית למוסד הוא(מנסיון שלי עם אבא שלי) שלנו יותר קשה בהרבה מאשר לחולה עצמו,המצפון שלנו עובד שעות נוספות.אצלינו גם התלבטנו קשות ,היה לי קשה לעשות את הצעד כשהחשש העיקרי היה איך אבי יקבל את זה,מה הוא יגיד לי למה הוצאנו אותו מהבית,הייתי בטוחה שכשנבוא לבקר הוא יכעס עלינו ולא ירצה לראות אותנו אבל להפתעתנו הרבה אף פעם לא עלתה השאלה למה עשיתם לי ככה וגם אף פעם הוא לא ביקש ללכת הביתה,נכון שבהתחלה הוא היה באי שקט ואמר לצוות שהוא צריך ללכת כי מחכים לו אבל אלינו לא היו לו טענות אף פעם,רק אז הבנתי שהוא באמת בשלב יותר מתקדם ממה שחשבתי ,שהוא בעצם לא מבין בדיוק איפה הוא נמצא ולבית האמיתי כבר אין משמעות בשבילו,(הרי גם בבית שלו הוא לא ידע שהוא בבית והרבה פעמים אמר שהוא צריך ללכת ולא הבין איפה הוא.) המסקנה שלי היא אל תחששי כל כך ,מה שכן אם תבואי לבקר אותו כל יום ותהיי איתו,ותמצאי מישהו שיחליף אותך מידי פעם,הוא יתרגל הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת.את גם לא תצטרכי להיות שם הרבה שעות כי יש להם תעסוקה גם בבוקר וגם אחה"צ ,יש סדר יום קבוע,וארוחות כך שהזמן עובר להם בסדר.אם הוא התרגל למרכז יום ולא סירב ללכת יש להניח שגם כאן הוא יסתדר.כך היה עם אבי אני לא האמנתי שהוא יסכים ללכת למרכז יום והא הלך. מקוה שעזרתי קצת.

ronnyw

New member
אינני יכולה שלא להתערב

ולתת את הנאום הקבוע שלי: בין טיפול עצמי בחולה (נילי, אריאלה, ליאורלילי ואחרות) לבין הוצאה למוסד יש את פתרון הביניים של עובד סיעודי. כמובן שגם זה בעייתי - הכנסת אדם זר לבית על כל המשתמע, עלות וכו' - אבל זה פותר לפחות את בעית ה"אין זמן לעצמי", "אי אפשר לצאת לשאוף אויר" וכו' - זה משחרר מהתלות הנוראה, השוחקת והמאיימת הזו בלוח הזמנים של החולה, באי היכולת להשאירו רגע לבד. עובד זר כזה לא מחליף אותנו, הוא בא בתוספת !! אני חושבת שכמו שנילי כותבת, קולו ההגיון ברור, אבל הלב מסרב לשמוע...

נילי41

New member
הי רוני

אני מכירה כבר את הנאום שלך וגם חושבת שאת צודקת מהרבה בחינות. אבל במקרה זה, גם עובד סיעודי לא יצליח להוריד את יוד מהבית כאשר הוא כבר לא יוכל לרדת במדרגות. לחפש דירה בקומת קרקע ולעבור דירה זה מאמץ מאוד גדול, גם נפשית, גם כלכלית וגם בכלל... ומי יודע כמה זמן לאחר מכן עוד יחזיק מעמד בבית? אז לעשות את המאמץ הזה לתקופה של שנה נגיד, זה לא כדאי. גם ככה הילדים כבר מזמן אמרו שהגיע רגע האמת ושצריך לאשפז אותו. הם אומרים שכבר מזמן עברנו את רגע האמת ושעכשיו זה ממש כבר זמן פציעות... אז כנראה שהם צודקים. הילדים אומרים שמוסד גריאטרי מתאים יתרום ליוד הרבה יותר מאשר עובד זר שיהיה איתו בבית וימלא את צרכיו הפיזיים ולא יותר. במוסד יש פעילות כל הזמן, כמו במרכז יום וגם יותר מכך, יש פעילויות גם אחר הצהרים. יש בכל זאת חברת אנשים, יש מקום יפה בחיק הטבע וכו' וכו'. אבל שוב, הלב... הלב... נשבר!

נילי41

New member
תודה פנטזי יקירתי

את ממש מתארת את מה שעובר עלי. אני מתארת לי שגם על עוד הרבה בתים של חולי אלצהיימר... ברור לי שהצעד הזה יהיה הרבה יותר קש לי מאשר ליוד בבוא הזמן. גם היום הוא לא יודע אם הוא נמצא בבית או לא. הוא לא יודע היכן חדר השינה שלו והיכן השירותים וכו'. הוא לא מצליח להביע את אשר הוא רוצה, הוא מסתובב באי שקט ללא מטרה וללא כוונה... הלוואי שהייתי יכולה לעבור איתו למקום החדש ולהמשיך ולהחזיק לו את היד כל הזמן ולהדריך אותו ולהשגיח עליו, אבל כנראה שזהו, צריך To let go כמו שאומרים, לעזוב... להתחיל לסמוך על אחרים שיטפלו בו, אנשים זרים שלא מכירים אותו, שלא אוהבים אותו, שלא יודעים מי הוא ומה הוא היה פעם, שעושים את המוטל עליהם תמורת תשלום... מה אומר לך יקירתי, קשה לי !!!

../images/Emo24.gifנילי'לה אני מאחלת לך שתתגברי

על כל המכשולים הן הנפשיים והן הגשמיים ותראי את הטוב שבדבר, אני בטוחה שאת עושה את הדבר נכון ביותר אפילו אם כואב הלב והנשמה את צריכה לשמור גם על עצמך וה' יהיה בעזרך , בשורות טובות

נילי41

New member
תודה אריאלה כפרה

חשנו בחסרונך אתמול במפגש. מה שלום הנכד החדש? בטח כבר הלך הביתה מבית חולים. את בטח עסוקה בסידורים לפני החופש שלך. שיהיה לכם חופש נעים ותהנו מכל רגע. תמלאי את המצברים לקראת ימים קשים שאולי יבואו. קבלי חיבוק ונישוק

../images/Emo24.gifנילי'לה התינוק שלנו חמוד עם 2 גומות

לקחתי את ישראל לבית חולים הצתלמנו עם התינוק החמוד והסברתי לו שזה הנכד שלנו הוא ראה והרגיש עד כמה שאני ראיתי את החיוך של ישראל שהוא מבסוט שנולד בן לאחר 3 בנות .היום היא יצאה מבית החולים ישר לאמא שלה עד הברית.הייתי עסוקה בנכדות ששמרתי עליהם והם היום ליוו את הסבא להסעה למרכז היום, ושאלו שאלות: האם הוא חולה ?למה הוא צריך ליווי ?למה הנהג לוקח אותו ביד למכונית? התשובות היו : לסבא כואב הרגל והוא הולך למועדון קצת לנוח וללמוד. הבנות בנות 7,5,2 בשורות טובות

נילי41

New member
אריאלה יקירתי

כל הכבוד לך על המצוות שאת עושה ואיך שאת מטפלת בישראל במסירות ובאהבה. שוב מזל טוב להולדת הבן זכר סוף סוף. שיהיה במזל טוב לברית מילה. שתזכו לגדלו ולחנכו למצוות ולמעשים טובים. מגיע לך גם צל"ש על הטיפול בילדות ואיך שאת מנווטת בין המחלה של ישראל ובין הטיפול בנכדות... בקיצור, אשת חיל מי ימצא... שנשמע רק בשורות טובות.

קורנית

New member
נילי יקירה

איך אני יכולה לחזק אותך? איך אני יכולה לשכנע אותך שכל מה שתעשי הוא הדבר הנכון ביותר? לא, ניסוח גרוע. שכל מה שההגיון אומר הוא הנכון ביותר, וצריך לעיתים לא להקשיב ללב? שבמעבר למקום טוב כמו שתיארת יוד שלך רק ירוויח זמן איכות, וטיפול שאת כבר לא יכולה לתת לו - או שלא תוכלי לתת לו עוד זמן מה? ואת, יקירה. חשבי גם על עצמך. בתוך החוסר הוגנות הזה שהחיים מזמנים לנו, גם אנחנו חשובים.גם לנומגיע, ולא רק ליקירנו החולים. לא התנסחתי בבהירות. אבל אני מקווה שהכוונה ברורה.

אסתרס

New member
|בלונד נילי רק את יודעת מה טוב ליוד../images/Emo14.gif

רק את יודעת ולכי לפי ליבך. זה לא יהיה פשוט , אך אנחנו כאן בשבילך כל הזמן כל שעות היממה. ככל שתדברי יותר וככל שתשתפי יותר בהתלבטויות ובחיבוטי הנפש - כך יהיה לך קל יותר בבוא יום המעשה עצמו, כלומר יום ההעברה למוסד. לפי כל מה שאת כותבת כבר הרבה זמן- יוד חולה הזקוק להשגחה יום ולילה. אז תעשי יקירתי מה שחשוב לפני שעוד יקרה לו משהו בשוטטויות הלילה שלו, או לך מרוב עייפות.

נילי41

New member
קורנית חביבתי ואסתר יקירתי

מה שאני עושה עכשיו זה ללכת נגד הלב! התחלתי להפעיל את המערכת לקבלת קוד מיטה עבור יוד לכשיגיע היום. הלב זועק - לא! והראש אומר - כן, צריך להתחיל. אני יודעת שהפיתרון בשביל יוד הוא נכון. ואני יודעת שהמעבר יהיה קשה לי יותר מאשר לו. אני יודעת בהיגיון שזה נכון. יכול להיות שהקושי שלי הוא בכלל אנוכי. שאני מפחדת מהחסר, למרות שאני כבר חיה עם החסר הזה כמה וכמה שנים והוא רק הולך וגדל עם הזמן... יכול להיות שאני מפחדת מהריקנות, מההתמודדות החדשה עם החיים שעצרו מלכת כבר מזמן... יכול להיות שזה סתם איזה קטע רגשי שאני צריכה לעבור ולהתגבר עליו ודי. בינתיים אני פועלת כמו רובוט ועושה מה שצריך ומקווה שלא נזדקק לזה בזמן הקרוב. יוד חזר לאיתנו אפשר לומר. הוא כבר יומיים חזר למרכז היום. בשעות אחה"צ הוא דווקא פעיל ועירני אפילו יותר מתמיד. יכול להיות שהקטע שהיה איתו היה אזעקת שווא, או אולי צלצול מעורר שהגיע הזמן לקום ולעשות מעשה. להכין את הניירת ליום פקודה... שהלוואי ולא יגיע במהרה. אך כולנו יודעים ש"כל זה יבוא מחר אם לא היום ואם לא מחר אז מחרתיים...". תודה לכולם על ההתייחסות ועל התגובות ועל התובנות וההקשבה. שיעבור עלינו לילה שקט...

למעלה