בוקר טוב עם תהיה

בוקר טוב עם תהיה

ב"ידיעות אחרונות" של היום יש תמונה של בוז'י ושלי לוחצים ידיים. אכן יפה מאד.
אבל כשמתבוננים מאחוריהם רואים תמונה גדולה של יצחק רבין.
אז עם כל הכבוד ל"מורשת רבין" יש אחד קטן ולא חשוב בשם דוד בן גוריון שהוא שהפך את מפא"י/עבודה למה שהיתה בימיה הגדולים ודי בזכותו יש לנו מדינה.
העובדה שרבין נרצח וב"ג מת במיטתו לא חייבת להיות קריטריון להצבת תמונתו בבולטות כזאת בקודש הקודשים של המפלגה.
שימו לב שבליכוד מרוממים את זיכרו של זאב זבוטינסקי תחת כל עץ רענן. המקבילה שלו בתנועת העבודה, ברל כצנלסון, כמעט ונשכח. אז יש בעבודה קריטריון של רייטינג?

בוקר טוב בני וכל הציפורים כולן

החורף בוטל

התייבש לי המוח וייבש מעיין מחשבותיי

אבל אני מסכימה עם דבריך. עם כל הכבוד ליצחק רבין ז"ל, הקרדיט להקמת מפא"י בימיה הגדולים שייך לדוד בן גוריון. כן, מן הראוי שגם מפלגת העבודה תלמד קצת מהיריבים הפוליטיים שלה, על איך נותנים כבוד למייסדי תנועה.

בכל אופן, הבוקר קראתי את זה והיה לי עצוב
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2174664

קראתי הבוקר על הדקירה בנתניה, ושוב נהיה לי עצוב. מה עובר על האנשים במדינה הזאת? יותר מדי אנשים חולים בראש ובנשמה מסתובבים חופשי במדינה ופוגעים באנשים הכי קרובים להם. באנשים שנותנים בהם את האמון הכי גדול. בין אם זה ילדיהם ובין אם אחיינים או קרובים אחרים. איפה המדינה בסיפור הזה? למה לא מאבחנים אנשים מטורפים שכאלו לפני שהם פוגעים באחרים ובעצמם?

ולסיום,
היום יום הולדת 64 לשלמה ארצי

מזל טוב!
http://www.youtube.com/watch?v=eVJFS8AdKks

dibablas

New member
זה מה שחשוב?

בן גוריון קיבל את הכבוד המגיע לו-חצי מדינה קרויה על שמו.
לצד תרומתו הגדולה לעם היהודי יש גם נקודות פחות מחמיאות בביוגרפיה שלו, אבל לזה נניח.
האם זה הדבר החשוב באמת?איזה תמונה שמו במרכז?
אני סבור שיש דברים הרבה יותר חשובים כמו מדיניות ועיסוק בבעיות החשובות הבוערות במדינה והפיכת מדינת ישראל למקום שטוב לחיות בו-הרבה יותר חשוב מתמונה של מי שמו במרכז...

עם כל הכבוד לך התגובה שלך היא לא לעניין

מזכיר לי אחד שעוזר לחתולים או לבעלי חיים ועונים לו כמו שענית
מותר לי לכתוב על מה שמציק לי כשאני רואה תמונה מבלי שתזכיר לי את חוליי התחבורה הציבורית?
ולגופו של עניין, לא מדובר על בן גוריון אלא, כמו שהיחפה אמרה הזכרון של המייסדים.
לא תפסת את זה? בעייה שלך.

dibablas

New member
מותר לי להגיד את דעתי אדוני

זה חשוב לך-אחלה, לדעתי זה לא כ"כ חשוב וכתבתי את זה, זכותי.

Aronsona

New member
בוקר טוב.

אני באמת לא יודע למה תמונת בן גוריון לא מצויה שם.
אולי היא מצויה במקום אחר לאורך הקיר ולכן לא רואים אותה בתמונה?
אולי כי זו מפלגת העבודה ולא מפא"י ההיסטורית?
בכל מקרה גם בן גוריון וגם ברל כצנלסון ראויים להיות על אותו קיר הנצחה.

צהריים טובים אביעד וכולם

פסק דין תקדימי ומדאיג במיוחד הטיל קנס על אם שסירבה למול את בנה
http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2174903

ואני לתומי חשבתי שברית מילה הוא טקס דתי ומקיימים אותו מתוך בחירה. אני לא ידעתי שזה טקס שכל אחד חייב לעבור עפ"י חוק

או שאני מפספסת משהו או שזה פסק דין תקדימי שצריך להדאיג את כולנו?

טוב, אני בכל זאת פיספסתי משהו

מסתבר שאבי הילד הנמצא בהליכי גירושין מהאם, הוא זה שדורש לבצע את ברית המילה. במקרה כזה אני לא חושבת שלאם יש זכות גדולה יותר להחליט מה טוב בשביל הילד.

שרוני68

New member
אני מבינה שזה פסק דין של בית דין רבני

והיא מתכוונת להגיע איתו לבג"צ.
מעניין מה הם יחליטו.

ליבי ליבי עם האם.

דילמה רצינית.

זאת החלטה קשה ביותר

קצת קשה לי לראות איך פותרים את הדבר הזה, אבל נראה לי שגם בג"צ יפסוק כמו בית הדין הרבני.

רגע רק רגע

Active member
עשה לי צמרמורת...

אחד הקטעים הכי יצירתיים ומרגשים שיצא לי לראות.

ואל תספרי לאף-אחד, אבל אני חושב שהרגשתי לחלוחית בזוית העין בקטע של המיטה עם האינפוזיה.

נכון?

אני דווקא לא הרגשתי לחלוחית בעין אלא איך הלב שלי מתרחב וכמו כל החושים שבי מתעוררים לחיים

אני לא זוכרת מתי ראיתי דבר כזה בתחרות כלשהי או במופע כלשהו בכלל...

ערב טוב לכולם - רגע לפני חנוכה

נתקלתי במאמר פרי עטו של דב אלבוים בכל הנוגע לפרשת אייל גולן, אבל מה שתפס את עיני היה דווקא הקטע הבא:

"בתו של מתתיהו. זו לא פעם ראשונה בהיסטוריה של עם ישראל שבה היחס למיניות חושף את הצביעות והשקר שאחזו בנו. כך קרה גם בימים ההם ובזמן הזה, בימי מתתיהו הכהן הגדול ובניו.

אחת הגרסאות החשובות ביותר למרד שפרץ נגד היוונים והביא בסופו של דבר לעצמאות היחסית של ממשלת החשמונאים היא הגרסה הטוענת שהמניע המרכזי להתפרצות המרד אינו צלם בהיכל או הקרבת חזיר על המזבח, אלא לא אחרת מאשר בתו של מתתיהו החשמונאי. באותם ימים, כך מספרים המדרשים, הייתה גזרה של השליט היווני המקומי הקובעת כי כל נערה שעומדת להינשא חייבת לעבור קודם כול במיטתו של השליט למשך לילה אחד. במשך זמן רב ניסתה ההנהגה היהודית לבלוע את הגזרה הזו ולחיות איתה בשתיקה יחסית. אבל בתו של מתתיהו לא הייתה מוכנה לשתוק והיא קרעה את מסך הצביעות מפני כל משפחתה המכובדת: כיון שהגיע יום שמחתה הושיבוה באפריון, וכשהגיע זמן הסעודה נתקבצו כל גדולי ישראל לכבוד מתתיהו ובן חשמונאי, שלא היו באותו הדור גדולים מהם. וכשישבו לסעוד עמדה חנה בת מתתיהו מעל אפריון וספקה כפיה זו על זו וקרעה פורפירון שלה (הבגד שלבשה) ועמדה לפני כל ישראל כשהיא מגולה ולפני אביה ואמה וחותנה. כיון שראו אחיה כך, נתביישו ונתנו פניהם בקרקע וקרעו בגדיהם ועמדו עליה להרגה. אמרה להם:"' שמעוני אחי ודודי, ומה אם בשביל שעמדתי לפני צדיקים ערומה בלי שום עברה הרי אתם מתקנאים בי, ואין אתם מתקנאים למסרני ביד ערל להתעולל בי" (מדרש מעשה חנוכה, אוצר המדרשים, י"ד אייזנשטיין, עמוד קפה). "

אני מודה שזאת הפעם הראשונה שאני שומעת את הגירסא הזאת לפרוץ המרד נגד היוונים. מסתבר שבכל מרד או מהפכה צריך לחפש את הנערה

ופתאום אני חושבת כמה אומץ היה לאותה חנה לעמוד ככה מול כל גדולי עמה ומשפחתה כשהיא ערומה וכמה חכמה בדבריה להגיד להם את מה שאמרה. לתת לה לעבור דרך מיטתו של ערל יווני זה בסדר ועובר בשתיקה, אבל לראות אותה ערומה בחברת בני עמה זה כבר מעלה קול זעקה...

והנה הכתבה במלואה
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/523/809.html

ועל החום שנפל עלינו היום עוד לא דיברתי כלל

http://www.youtube.com/watch?v=5tVgExxWaUI

אני אוהבת את הסיפורים האלה מהמקורות

ואם זה אכן נכון היא ראויה להצטרף לקבוצת הפמיניסטיות הקדומות ביחד עם ושתי, רחב ועוד כמה. בטח בני יודע.

מלחמה על לגיטימציה, פרספקטיבה, גרסה. כנראה שזה מה שתמיד היה ותמיד יהיה. בסופו של דבר.

אסוציאציה:
https://www.youtube.com/watch?v=Pilud0vQVmk

חג חנוכה שמח.

חנוכה שמח לך יחפה בפארק וגם לפורום

אומרים בחדשות שהחום של היום שבר שיא, מה דעתכם? אוהבים את החום הזה? או מחכים לגשם?
אני בדעה שלי, אדם צריך להיות שמח בלי קשר למזג האויר, ולהיות תמיד במצב רוח חיובי, או במילים אחרות, מה שבא ברוך הבא :)
פעם אהבתי גשם, כל פעם שהיה גשם הייתי יוצאת לרקוד בו...

למעלה