בוקר טוב עולם!

בוקר טוב עולם!

יש ברבורים באגם.. בוקר טוב עולם.. אני הולכת מכאן.. :) שיהיה לכולנו יום נפלא. יש יום הדיכאון היום.. אז שיהיה לכם יום מלא בלימודים על החיים, ועל הדרכים להתמודד עם העצב. ועם הדכאון... תהנו, יקיריי.. שני

soulbird

New member
בוקר אור אנשים ../images/Emo42.gif

הרבה זמן לא ממש הייתי שיהיה לכם יום קסום

rubber duck

New member
בוקר אור עולם יש ברווזים ../images/Emo13.gif מגומי

באגם
בוקר נהדר לכולללללללללםםםםםםםםםםםם שרון

rubber duck

New member
לא מכיר יום הדכאון ../images/Emo13.gif

אנחנו אנשים שמחים אז יאללה מה זה הדיכאון זה עליינו
שרון

rubber duck

New member
אגב אני מודע לבעיה

הכוונה בהודעה שלי היתה פשוטה ביותר והיא שגם כשייש דיכאון צריך להסתכל על החיובי להתעשת ולהמשיך הלאה וגם לי קורא שאני קם בבוקר ושאל את עצמי מדוע אני כאן אבל וזה אבל גדול - אני חושב שכל אחד יכול להצליח לעבור את הימים הללו לפעמים דרושה עזרה אין להתכחש לכך !!! בכל מקרה חשוב להבהיר שדיכאון אינו משקף לרוב את המצב האמיתי אלא מצב זמני שיכול להפתר בדרכים שונות שרון

סיון b

New member
נכון שרוני,

גם אצלי זה משהו שעובר, אבל יש כאלה שאצלהם זה לא ככה. אני עוד במצב טוב, לא עבר עלי שום דבר טרגי / נורא או כל דבר אחר בחיים שלי, אבל כאלה שכן, אז זה קשה.... זה לא טוב. וחבל כי יש ממה להינות בחיים (לפחות מנקודת המבט שלי), אבל אני לא חושבת שאפשר להאשים מישהו על דיכאון. זה בטח לא רצוני.

rubber duck

New member
אכן יש בשביל מה לחיות

נכון לא כל יום הוא ירח דבש אבל מצד שני לא כל יום הוא שק בצל ורוב הימים הם משהו באמצא ואם לא ננסה להפיק את המיירב מהימים היפים שעומדים לפנינו הרי שלא מצינו את עצמיינו ואגב ההשג הכי גדול שלנו הוא לקוםבבוקר ולחייך
שרון

סיון b

New member
שרוני,

אתה ואני מוצאים סיבה לחייך, ואנחנו גם מודעים לעובדה שהדיכאון זה דבר חולף, ואנחנו מתגברים על זה באיזשהו שלב. אנחנו יכולים להתגבר. יש כאלה שאולי לא יכולים. שהבריאות הנפשית לא במיטבה, והם פשוט לא יכולים. אנשים שחוו טראומות בחיים, וזה משפיע. אני לא מבינה בזה יותר מדי, אבל יש כאלה. א הגישה שלך נורא נורא נכונה לגבינו, ולגבי עוד אחוז גדול מהאוכלוסיה, אבל מה עם ה- 10% שד"ר עיישר דיבר עליהם שלא מסוגלים? לגביהם זה לא תופס... לצערנו.... סיון

rubber duck

New member
כמו שאמרתי אני בהחלט מבין את הבעיה

והלוואי שהיינו יכולים להראות להם את הדרך וחוצמאיתנו יש עוד המון המון המון אנשים שיכולים אם כל אדם יסתכל סביבו ויראה את החברים שלו שזקוקים לעזרה הכל יראה אחרת שרון

soulbird

New member
my dear Duck

הכל טוב ויפה אבל המשמעות של אדם בדיכאו זה שהוא לא יכול להיסתכל על הפן החיובי של הדברים. ואפילו אם תגיד לו "יללה צא מזה!" וכמה שתגיד לו את זה לצערי זה לא ממש עוזר

rubber duck

New member
אני מבין את המצוקה

אבל וזה אבל גדול קחי את עצמך ותני להיגיון לנתח ניתוח קר לחלוטין את עצמך מה את עושה ומה את לא עושה מה עשית ומה את יכולה עכשיו תני להיגיון לחלק את הדברים לחיובי ושלילי ונסי למצוא בכל דבר שלילי קצה חיובי זה למעשה תפקידו של הרגש ךקחת את השלילי ולשים אותו באור הנכון את החיובי אנו מקבלים כמובן מאליו וגם על זה צריך לעבוד ואם טיפת רצון הכל אפשרי
אוהב ומעריך מאד אותך ואת דברייך שרון

soulbird

New member
פילוסופיה יפה ואולי נכונה

אבל צר לי לא ממש פרקטית . שוב אני אומרת שאדם בדיכאון לא מסוגל לחשוב על הפן החיובי .לאדם בדיכאון אין כוחות ואין את היכולת . אדם בדיכאון רואה רק שחורות

rubber duck

New member
אינני רופא / פסיכאטר או בעל ידע

מקצועי בתחום וגם לא התיימרתי להיות ככזה אני בסה"כ אדם כמו כולם חווה עליות ומרדות וזה יכול להיות מאד קיצוני או מאד רגוע אין ספק שיש מקרים שבהם דרושה עזרה מקצועית ואני לא מתיימר לתת אותה כל שאני מנסה הוא לתת כתף ולהושיט יד בדיוק כמו שהושיטו לי כשנזקקתי לזה אין לי ספק שיש מקרים שבהם עזרה מקצועית תתן הרבה יותר אבל וזה אבל גדול גם ברואה השחורות הגדול ביותר ישנם המוני דברים טובים ואם נצליח לתת לו את היד בזמן הנכון הרי שהצלחנו ואם לא נצליח הרי שכחברה נכשלנו נכון הליום החברה שלנו לא הכי סובלנית כלפי השונה מצד שני יש בחברה שלנו המון נקודות אור קטנות ויפות שרון

soulbird

New member
אה הבנתי

אתה מתייחס לדברים בכיוון הסוציו -חברתי . החברה ולא היחד אממ מחשבה יפה

sunrise of love

New member
שרון, יש לי שאלה

מה זה הגיון? איך אתה מגדיר הגיון מבלי להזדקק לרגש. אגב, אני לא מסכימה עם ההגדרה שההגיון הוא האנטי תיזה של הרגש. בעיני המשפט הזה לא נכון.

rubber duck

New member
היגיון הוא החלק במוח שקובע מה

לעשות על מנת להתקיים וזאת בצורה הפיזית הבסיסית ביותר ההיגיון הטהור שאול רק שאלות פשוטת כמו האם אני רעב האם אני עייף ומסיק מכך מה עלי לעשות על מנת לספק את צרכי הבסיסיים מעבר לכך כל היגיון מעורב ברגש שרון

sunrise of love

New member
כשהגוף שלי רוצה לאכול

הוא נותן לי להרגיש את זה בתחושה. זה בכלל לא ברמה של הגיון כן או לא. כשאני רעבה דקה אחרי שאכלתי ארוחה ענקית - אז אין בזה היגיון אבל...זה תחושה. כשאני קמה עייפה אחרי שינה של 10 שעות - זאת תחושה. לא היגיון. אין קשר בין צרכים להגיון. מה דעתך?

למעלה