בוקר טוב עולם.

בוקר טוב עולם.

שלום לכם שגרירי חופש ושאר מבקרי הפורום. כידוע לכולכם, היום מצבה הכלכלי-בטחוני של מדינתנו האהובה נמצה עמוק עמוק בXXXX XX החרדי. דווקא היום אנחנו חייבים לזכור מי אנחנו ומה העקרונות שהביאו אותנו לחיות בארץ להזאת, דווקא היום אנחנו חייבים להיות עם חופשי בארצנו. לכן, אנחנו בנוער שינוי החלטנו להילחם השחיתות הרובצת על החברה שלנו יותר מאי-פעם. אנחנו לא יכולים לראות עוד את החרשים שובתים בלי שאף אחד יקשיב להם. אנחנו לא יכולים להבין איך עיריית ת"א ברוב חוצפתה מעלה את הארנונה לבתי עסק ב-33% כאשר עובדיה הבכירים יושבים על משכורות ענק. אבל יותר מכל אנחנו לא יכולים לקבל על דעתנו שחברי כנסת ממגזרים שחצנים, נצלנים וטפילים טוענים שחודש בקייטנת צה"ל שווה לשרות קרבי מלאה. אנחנו לא חיים עם זה בשלום. אתם בטח שואלים את עצמכם "ומה עושים אחרי כל המילים היפות הללו?!" אז הינה התשובה, נוער שינוי, בשבועות האחרונים, מהגיב למערכות העיתונים המקומיים על כל שחיתות מקומית או ארצית, לצערנו רנחנו מוצאים פירסומים מועטים במיוחד. פעילויות נוספות הן חלוקת חומר הסברה כתוב (כמו שלכם יש את החוברות האדומות/כחולות). וכמובן הפגנות. כיוון שכולנו נערים ונערות הלומדים לבגרויות קשה לנו להוציא אל הפועל הפגנות המוניות. לכן אנחנו צריכים אותכם, עכשיו. הקירבה האידאולוגית בין שינוי וחופש ברורה לכל ורבים מפעלי נוער שינוי משמשים גם כשגרירי חופש. הגיע הזמן שגם אתם תצטרפו לנוער שינוי דרך אתר האינטרנט שלנו או דרך האי-מייל: [email protected]. בברכת יום טוב, נוער שינוי.

sandchicken

New member
תודה רבה

היינו באמת זקוקים להוכחה חותכת שלא באמת אכפת לכם מהמצב, שלא באמת מעניין אתכם מי עושק את הציבור, העיקר שתוכלו להיטפל לציבור החרדי (להזכירכם: למרות שהחכ"ים החרדים באמת עושקים את הקופה הציבורית, הכסף שהם מוציאים הוא היחיד שאיכשהו עובר לעניים ולנזקקים, בניגוד לכסף שעושקים שאר החכ"ים).

אחי... תקרא הכל!

אנחנו לא יכולים לראות עוד את החרשים שובתים בלי שאף אחד יקשיב להם. אנחנו לא יכולים להבין איך עיריית ת"א ברוב חוצפתה מעלה את הארנונה לבתי עסק ב-33% כאשר עובדיה הבכירים יושבים על משכורות ענק. תקרא הכל, לא רק מה שמתאים לך.

sandchicken

New member
בדיוק על זה דיברתי... אחי

אתם לא יכולים לראות את העוולות האלו, ואתם לא עושים כלום בקשר לזה, אלא דווקא הולכים לדפוק את הדוסים, שהם לא דווקא לא הזאב הרשע בסיפור שלנו.

[אורן]

New member
מה?! אתה שם לב מה אתה אומר?!

הדוסים גרמו לעוולות האלה... אני לא מדבר על הדוס מהרחוב אלא לח"כים מש"ס! והם גם גורמים לאוכלוסייה החרדית לסבול כל כך ולכן צריך לעצור אותם.

sandchicken

New member
אה באמת?

חברי מועצת עיריית ת"א הם חכ"ים מש"ס?? החרשים שובתים כי השסניקים גונבים להם כסף?? ומה זו הפטרונות הפאשיסטית הזו? אתה תחליט לאוכ´ החרדית מי טוב בשבילם?

[אורן]

New member
אם לא היו נותנים כל כך הרבה כסף

לישיבות הפיקטיביות אולי היה כסף לחרשים! ותפסיק לסתום פיות! אני לא אומר לאוכ´ החרדית מי טוב בשבילם ומכריח אותם לקבל את זה אני רק אומר מי לדעתי טוב בשבילם אם הם לא רוצים לקבל את זה בסדר הם המטומטמים פה לא אני.

alon14

New member
סליחה?

הכסף שהם מוציאים הוא היחיד שאיכשהו עובר לעניים ולנזקקים? אני הייתי מנסח את זה בצורה הבאה: "הכסף שהם מוציאים הוא היחיד שאיכשהו מצליחים לרמות את הציבור שהוא עובר לעניים ולנזקקים".

sandchicken

New member
אתה לא יודע על מה אתה מדבר

חלק נכבד מהכסף שלהם באמת עובר לנזקקים.

גוססי

New member
הנזקקים החרדים

בחרו להיות נזקקים. אנשים צעירים ובריאים החליטו באופן מודע לחלוטין שלא יעשו דבר כדי לפרנס את עצמם ואת משפחותיהם אלא יטילו את המעמסה על אחרים. האם חובתה של המדינה (אני, אתה וכל מי שעובד לפרנסתו) לסייע ביד מי שאינו מוכן לסייע לעצמו?

sandchicken

New member
לא נכון

הם לא יכולים לעבוד כי המדינה לא מרשה להם לעבוד עד גיל מאוחר או לחילופין, עד שיתגייסו, וזה לא בא בחשבון. ברגע שיהיה מותר להם לעבוד כמו בן אדם במדינה חופשית, תוכלו להאשים אותם על מצבם. כך או כך, בסופו של דבר הכסף שעושקים החכ"ים החרדים איכשהו מגיע למשפחות נזקקות, והכסף שעושקים שאר החכ"ים לא. אז זהו.

סליחה?????

אם הם רוצים לעבוד ולא ללמוד כל היום, שלא יפנו לתורתו אומנותו! אנחנו עוד אשמים שהם רמאים???

גוססי

New member
הם כבר עובדים

החרדי הממוצע, זה שתורתו אומנותו, מועסק ע"י המדינה כלומד תורה מקצועי ומקבל שכר תמורת עבודתו.

גוססי

New member
אגב, גם לחילונים אסור לעבוד...

עד השחרור מהצבא. חרדי שהשתחרר מגיוס מכל סיבה שאינה לימוד תורה (לדוגמה, בגלל חוסר התאמה או ליקוי גופני) רשאי לעבוד בדיוק כמו חילוני שהשתחרר מאותה סיבה.

איילת1974

New member
חלק גדול מהכסף שלהם??

כסף של בן אדם הוא כסף שהוא עמל עליו במו-ידיו או קיבל בירושה. הכסף שלטענתך הולך לנזקקים הוא לא כסף שלהם- הוא כסף שנלקח בסחיטות ואיומים- זה כסף של מי שעבד עבורו.

sandchicken

New member
קוראים לזה כספי מיסים

נעים מאוד להכיר: מדינה-איילת איילת-מדינה.

begone

New member
אבל למה הם נזקקים?

הם נזקקים בגלל שהממסד החרדי פשוט לא הכין אותם לחיים. במקום השכלה יצרנית - הם מקבלים גמרא. במקום פתיחות לעולם - הם חיים בגטו. במקום יכולת להתמודד עם עולם גלובלי - הם חיים בימי הביניים. במקום לאפשר להם חיי רווחה במשפחה של 2-3 ילדים - מכריחים אותם להוליד 5-10 ילדים ולמלא את הבית. במקום לתת להם חופש וחירות - סוגרים אותם בכלוב המצוות. בגלל זה המגזר החרדי עמוס בנזקקים. זה מתוכנן כך מראש.

איילת1974

New member
אני יודעת שזה מיסים

אבל שוב זה מיסים של מי שעבד, לא של מי שלא עבד, אז הכסף שהולך לנזקקים זה כסף שהציבור העובד משלם ממסיו שעליו עמל קשות ולא מהחרדים

begone

New member
דמגוגיה זולה

הזעם שלנו כלפי הממסד החרדי הוא כפול ומכופל: א) הם בוחרים שלא לעבוד ב) הם בוחרים שלא להתגייס ג) דורשים קצבאות ילדים, הבטחת הכנסה, מימון ישיבות, הנחה בארנונה ד) יולדים 5-10 ילדים למשפחה, בלי שום יכולת להבטיח להם חיי רווחה ה) ואחר כך מתלוננים שהם מקופחים / שכבות חלשות ועל כך נאמר - הגם ילדת וגם התבטלת?

sandchicken

New member
היית מת

א) שקר וכזב, החוק במדינה אוסר עליהם לעבוד. ב) נכון מאוד, זכותו של כל אזרח במדינה דמוקרטית נורמלית. ג) באמת לאן הגענו, שלאזרחים יש דרישות מהממשלה. ד) חוצפה של ממש, להחליט בעצמם, בלי להתייעץ עם מועצת חכמי שינקין, על הרכב משפחתם. ה) לא ידעתי שילודה היא חטא.

למעלה