בוקר טוב מיקצוענים.

בוקר טוב מיקצוענים.

אז ככה יש לי פאלם של סוני ואני רוצה להחליף אותו. אני צריך מכשיר שיתאים לניווט, ליומן וכו, וכן עם אופ' לגלישה באינט' מידי פעם. המליצו לי על 2210 כבסיס טוב. כשהיתחלתי לברר ראיתי שיש גם 5555 ועוד סוגים של פוקטים שעונים על הדרישות. אפשר את המלצותיכם בנושא, כ"כ אם יש מי שיסביר על ההבדל בסדרות של איפק? המיו לא בא בחשבון אבל אולי יש עוד חברות אחרות? תודה מראש.

2cookie

New member
דלג מעל המכשירים האלו

קנה מיטאק מיו 168 ותחסוך לעצמך הרבה טירחה. יש לו GPS מובנה וכל מה שצריך לעשות זה להתקין תוכנה.

יש לי כברgps ותוכנות ניווט

ולכן כדי לנווט אני צריך רק כבל מה שמוריד למיו את היתרון ( במקרה הספציפי שלי) שוב אני מבקש אם יש מקום ברשת שאפשר להבין ממנו את ההבדלים בסדרות של איפק תודה רבה מראש

mikeoreli

New member
תראה

בגדול, לדעתי האישית (יש כאלה שחולקים עלי וזאת זכותם המלאה) עכשיו זאת תקופה שפחות מתאימה לרכישת פוקט פיסי מפני שמכשירי הדור החדש החלו לצאת בשווקים. אם יש לך סבלנות ואפשרות, הייתי ממליץ להמתין חודש-חודשיים ואז לחזור על השאלה, כי אז מגוון מכשירי הדור החדש יגדל מאוד. בשונה מPC ששם כל חצי שנה יוצא דור יותר חדיש, בפוקט פיסי כל שנה וחצי יוצא דור חדש של מכשירים (יוצאים כל הזמן מכשירים חדשים, אך ברובם אין משהו שלא ראינו מקודם בווריציאיה מסויימת). אני מבין שיש לך כבר GPS, בדקת האם הוא יכול להתחבר או לתקשר עם פוקט פיסי ? אם כן, טוב מאוד, אם לא, אז אולי באמת שתשקול את המיו 168, שלפי ביקורות ששמעתי, מכשיר מצויין. לגבי התוכנה, אני מקווה שאתה מבין שתוכנות שעובדות על פאלם, לא יעבדו לך על פוקט פיסי. עבור אזרחי מדינת ישראל קיימות רק שתי תוכנות ניווט והן דסטינטור עבור כבישי הארץ ונביגטור עבור ניווטי שטח בארצנו הקטנטונת. אם אין לך את התוכנות הללו, או לפחות מפות טופוגרפיות מתאימות של מדינת ישראל (אז תוכל לרכוש אץ OziExplorer שיוכל לשרת אותך לניווטי שטח), אז תצטרך לרכוש אותם. בכל מקרה, אם אין לך סבלנות ובהנחה שבאמת הGPS שלך עובד עם הפוקט פיסי, השאלה הבאה שלך צריכה להיות האם אתה משתמש או רוצה להשתמש ב WIFI או Blue Tooth, או שמה שניהם? האם אתה רוצה כמה שיותר זיכרון מובנה במכשיר או שמבחינתך לא משנה להשתמש בכרטיסי זיכרון נוספים ? אני בכל מקרה, בגלל בקטע של הניווט דווקא ממליץ לך ללכת על מכשירים עם מסך גדול כמו האיפק 5550 או טושיבה E805, אלו כרגע נחשבים לTOP של הפוקט פיסי עם מסך של למעלה מ 3.5" (למיו 558 שהוא גם מכשיר טוב מאוד יש 3.5" ולכן הוא אולי פחות מתאים לניווט, למרות שייתרונו הוא בUSB Host וכניסת SDIO ו CF II). אם תוכל לחכות (השמועות אומרות יולי-אוגוסט) ייצא מכשיר של HP בשם 4700 שהולך להיות סוף הדרך מבחינת ביצועי מעבד, מסך וכו... עוד הערה קטנה לסיום, אני בטוח שאתה יודע מה זה פורום ולכן כדאי לך לזכור שאנשים לא תמיד במצב מקוון (למעשה עכשיו זאת הפעם הראשונה שפתחתי את המחשב היום) ולכן כדאי להתאזר בסבלנות. מה גם שכדאי לזכור שלהיות בפורום זה תחביב עבורנו ולכן אם עונים עם תשובות לשאלות, דבר ראשון אומרים תודה.

../images/Emo141.gif תודה רבה קודם כל.

אז ככה יש לי את התוכנה לניווט בשטח ( מה שאני צריך ) וכן המכשיר עובד עם ה GPS . כ"כ אני יעבוד עם "שן כחולה" יותר מאשר עם WIFI אבל אם אפשר עדיף שיהיה גם . בהנחה שאני לא ימתין עד אוגוסט ובהנחה שהתקציב עבור המכשיר הוא בין 2000-3000 ש"ח מי הוא הדגם \ סידרה היותר מומלצת? ושוב תודה מראש אני פשוט רגיל לפורומים אחרים בתפוז שבהם אם עובר חצי יום ואין תגובות להודעה היא עוברת לעמוד אחר ולכן צריך כל הזמן להקפיץ ........... כניראה שאנשי הפוקט רגועים ושקטים יותר....... במובן הטוב של הענין.

mikeoreli

New member
בתקציב הזה

אתה יכול לשכוח מלקנות בארץ מכשירים מהליגה הראשונה כמו הטושיבה E805, האיפק 5550 או המיטק מיו 558, שלושת אלו עולים יותר מ3000 ש"ח בלי עברית. לכן בהתאם למה שמסרת, לדעתי הכי מתאים לך הוא הHP 4150 שהוא מכשיר מעולה שדווקא יכול להתאים לך והוא יכול להכנס לתקציבך עם עברית וישאר עוד לשאר כמו נרתיק אלומיניום או כרטיס זיכרון. החסרון היחיד מבחינתך הוא שיש לו מסך סטנדרטי של 3.5", שפחות טוב לניווטים עם רכב.

raananta

New member
בנוגע ל-CF

ה-CF הנו כרטיס יותר איטי, אם כי יותר זול, מה-SD. אתה יכול גם ללכת על השילוב של 2210 עם SD שנראה לי מעט יותר טוב משילוב עם CF. אם השיקול הוא כלכלי אז אכן עדיף 2210 עם CF. כמדומני ל-2210 יש מסך יותר טוב (אל תתפוס אותי במילה). הערה: יצא לך לראות איך תוכנת הניווט נראית על ה-PDA. קצת קטן ולא כזה נח. מאוד קשה להתמצא בסביבה כי פשוט לא רואים את הסביבה.
היתרון הוא באמת בהנחה שאת המסלול אתה מכין על המחשב הביתי ואז רק מנווט לפיו בשטח.

mikeoreli

New member
אתה בטוח?

אני דווקא ראיתי את הדסטינטור (קרוב משפחה שלי שווק את המוצר הזה זמן מה) וגם ראיתי לפני זמן מה אצל חברים את גרסה 3 וזה נראה טוב מאוד למרות שנראה על מסך של 3.5". אם זה לא היה מכשיר משתלם, אף אחד לא היה קונה אותו, אפילו אלה שצריכים מכשיר כזה.

raananta

New member
בנוג לדסטינייטור אין שום בעיה

הדסטינייטור עובד מעולה וגם גודל המסך לא משפיע בכלל. כמובן שמסך גדול יותר יהיה הרבה יותר טוב. נראה לי ש"היליפט", ע"פ הניק שלו, מתכוון להשתמש ב-Naviguide, עושה רושם שהוא מאנשי הג'יפים. אני התייחסתי לנושא הניווט בעיקר בשימוש עם נוויגייד. אשר שם אתה יכול לתכנן את המסלול על ה-PC ולהעבירו ל-PPC. היות ואתה מנווט שטח אתה רוצה לראות קצת יותר מ-4 ק"מ מרובע. מה שרואים על הצג הוא לא הרבה ולא תמיד מספיק בכדי להתמצא ממש באזור ולבנות מסלול. השימוש העיקרי הוא למעקב המסלול בכדי לוודא שלא טעית! יצא לך לראות את הנוויגייד.

mikeoreli

New member
אם כך, אתה צודק

ולא, לא יצא לי לראות Naviguide. פשוט רוב האנשים רוצים דסטינטור ולכך מסך 3.5" יכול להספיק.

mikeoreli

New member
ה2210 עדיף על ה4150

רק מסיבה אחת, כניסת הCF. אם אין לך כרטיס CF או לא מתכוון לקנות כזה בעתיד, כדאי לך להשקיע ב4150. המכשיר עצמו קצת יותר מהיר מה2210 ובעל WIFI כך שבמקומות שיש AP תוכל לגלוש בקלות. אתה כמובן תכל לרכוש עם ה2210 כרטיס CF או SD שיש ל WIFI אך העלות הכוללת די יקרה. מבחינת איכות המסך, של ה2210 יותר טובה, אך בחישוב כולל כמות הירידה באיכות המסך זניחה.

SaarAvigour

New member
קבל תשובה לעצם שאלתך

עם כל הכבוד לתשובות שקבלת, ויש כבוד !!, אף אחד לא ענה לעצם השאלה..."האם והיכן יש מקום ברשת שמשווה בין ה"אייפקים" השונים, על מה"פ WinMobile 2003"... ובכן, קודם כל, קבל תשובה לשאלה. גלוש לאתר: IPaq HeadQuarters, לינק: http://www.ipaqhq.com דפדף (scroll down) לתחתית העמוד, ושם תמצא טבלא מפורטת, תחת הכותרת: Main 2003 HP iPaq Models . להבדיל מטבלאות אחרות שראיתי, המידע שם מדוייק. חוץ מזה, אני מצטרף לממליצים להמתין לצאת הדור החדש של ה- PPC, שלכל הפחות, גם אם לא "תלך עליו", יוריד את מחירי דגמי הקצה העליון, הנוכחיים. זה בהחלט עושה שכל. אם אצה לך הדרך, ממליץ לשקול רכישת מחשב בעל אחריות בינלאומית ומחלקת שירות השייכת לחברה. שקול תמיד, את אלמנט השירות, ואם מתאים לך שבמקרה צרה, המחשב היקר שלך ישלך ל"מעבדת הסדר" (על משקל "מוסך הסדר"..). אחרי ששקלת, לפחות לקחת את האחריות על עצמך.. לגבי ה- 168, בחןן היטב את כלל מפרטו, תצורתו וביצועיו. לאחר מכן החלט לכאן או לכאן על בסיס החשבון....איני חורץ דעה לכאן או לכאן. רק מציע לך ולכולם, לחשוב עוד פעם לפני שמגהצים את הכרטיס..זה יהיה נכון לגבי כל קנייה ולא חשוב מהי, אז לא להתפש לפרשנויות... מעל לכל, ברוך הבא לעולם ה- PocketPC. ============= סער אביגור עורך "פוקט" פורום תמיכה PPC - מיקרוסופט ישראל

הי תודה רבה לכל המשיבים..../images/Emo140.gif

נתתם הרבה חומר למחשבה. אני חושב................................

בקשר לעברית מה יותר

מה יותר מומלץ ? הבנתי שיש PDAC ויש עוד סוג. יש הבדלים בין ה"עבריתות"? שוב אלפי
מראש לכל הטורחים לענות.

mikeoreli

New member
לדעתי, עדיפה דווקא

המתחרה אירון (www.pocket.co.il). העברית בה פועלת הרבה יותר טוב ושירות הלקוחות שלהם (בגלל שהעברית בפוקט פיסי לא הגיע לאותה רמה כמו בPC, הרבה פונים לחברות האלו בשאלות). הם גם הכי הוגנים בכך שהם מאפשרים לנסות גרסה מוגבלת בזמן ואז להחליט אם לקנות בעוד שבPDAC תהיה חייב לקנות בטרם ראית את המוצר בפעולה ואם תתחרט תצטרך לעבור את כל השלבים של ביטול "עסקה ללא נייר". החסרון היחיד שלהעברית של אירון מול זו של PDAC הוא שבPDAC מסובסד גם המילון שלהם בפנים. הגרפיטי שלהם הוא עדיין לא יתרון אלא יותר חסרון (סתם תופס מקום בזכרון המכשיר). בנוסף, אני מייעץ לך לא לקנות את העברית ישירות מהחברות האלה משום שאת אותן תוכנות עברית אפשר למצוא אצל משווקים אחרים במחירים יותר זולים.

בירשותכם עוד שאלה

לגבי הענין של לראות את תוכנת הניווט ב PPC . יש לי ברכב מסך של DVD, הגודל של המסך הוא 7+" האם יש PPC שיודע להוציא תצוגה למסך TV ובנוסף לשנות את התצוגה ? זאת אומרת שהמסך לא יגדיל את התצוגה של הPPC אלא יראה יותר מפה? שוב תודה מראש

למעלה