בוקר טוב , מה יותר עדיף....

civic93

New member
בוקר טוב , מה יותר עדיף....

בעמידה ממושכת במכונית אוטומטית ( פקקים וכד´) , להשאיר בדרייב או להעביר לניוטרל
תודה.

itzik93

New member
לשיקול דעתך.

לכל אחת מהמצבים יתרונות וחסרונות. יש כאלה שטוענים שהגיר מתחמם בעמידה ממושכת על D, זה פחות או יותר מתקזז עם העובדה שיש סירקולציה של שמן גיר ברדיאטור מיניאטורי צמוד לרדיאטור הגדול (או בתוכו) - מה שגורם להתקררות מסויימת של השמן בגיר. מצד שני, העברה ל N ואח"כ שוב ל D רק גורמת לשחיקה מוגברת בגיר (השילוב עצמו הוא שגורם את השחיקה). כמו שאמרתי, לשיקול דעתך (כדאי לבדוק גם מה היצרן/יבואן ממליץ בספר רכב, יש כאלה שממליצים לעבור ל N בעמידה ממושכת). איציק

civic93

New member
איציק תודה ../images/Emo51.gif ...

ואשמח לקבל דעות נוספות התומכות באופציה זו או אחרת.

ceyal

New member
אני זוכר

כששאלתי את אותה שאלה במוסך המרכזי - אמרו לי שברכבים הישנים - עד 91-92 מומלץ להעביר ל N אם אתה עומד יותר מ 5-6 דקות (פקק או סתם בחניה)כי אז באמת יש התחממות. ברכבים החדשים זה פחות משנה- מהסיבה שאיציק כתב (כך בכל אופן אמרו לי). מצד שני יש במעבר ל N ירידה מסוימת בצריכת הדלק . זה כמו השאלה האם להשאר בהילוך 3 בגיר אוטומטי בעיר או להשאיר ב D ...

itzik93

New member
OPEL בדקו את זה בעבר

והגיעו למסקנה שבמעבר מ D ל N ברמזור (תמיד) יש חיסכון בדלק של 3 אחוז... אם למישהו זה משנה משהו - אז קדימה...
איציק

© DrorZi

New member
הקדמת אותי ../images/Emo13.gif (באיזה 12 שעות ...)

אחד המכוניות החדשות של אופל, (באמת לא זוכר....) מעבירה ל N אחרי 3 שניות עמידה ומחזירה ל D בעזיבה של הברקס... תישאול שלי של משפץ גירים העלתה שאין שום בלאי (שעלול להביא לשיפוץ מוקדם יותר) בהעברה ל N והחזרה ל D כל עוד מדובר על סל"ד סרק כמובן.
דרור זי.

civic93

New member
הקפצה + בקשה ל DrorZi ( או כ´א אחר)

אפרופו תשאול , אשמח לקבל כתובת של משפץ גיר - אוטומטי מומלץ

ceyal

New member
חברה מקצועית לגירים

יש בקיבוץ מחניים חברה ששכחתי את שמהאו משהו דומה אני יודע שהם מורשים ע"י חברות הגירים לרכבים אירופאים (כמו ZF). הם מקצועיים ונותנים גם שנה אחריות. שווה לבדוק

© DrorZi

New member
גירמוביל ברעננה, נתן הבעלים.

סופר מקצועי, סופר אמין בנוגע למצב, לגבי מחירים אני לא בטוח שהוא הכי זול אבל הוא גם לא יקרן, מה שבטוח כל שקל שווה את העבודה שלו.
דרור זי.

גרמי

New member
זה בכלל לא אותה שאלה כמו 3 מול D

לא נגרם לגיר בלאי יותר גדול אם אתה נוסע בעיר ב 3 ולא ב D, לעומת זאת כן נגרם בלאי מסויים אם בכל רמזור אתה מעביר ל N, ואח"כ חזרה ל D. אני ממליץ להעביר ל N בעמידות ארוכות יחסית, ולהשאר ב D אם העמידה עשויה להיות קצרה.

ceyal

New member
ועוד איך נגרם ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ההילוך הרביעי נכנס בדרך כלל באיזור ה 60 קמ"ש בנסיעות בכבישים עירוניים מהירים (לפחות הרוב בירושלים כאלה), ההילוך עובר לרביעי - מעט ברקס - וההילוך יורד לשלישי - וחוזר חלילה אז אני לפחות נשאר על שלישי (אם אני לא טועה זה מה שנקרא אוברדרייב) נכון איציק?

itzik93

New member
בשני המקרים יש בלאי.

כשאתה על הילוך שלישי במקום רביעי (בשיוט) הגיר עובד יותר ומתחמם יותר. בעבר ניסיתי לקבל תשובה מקצועית - אך מסתבר שלא להרבה אנשים יש תשובה לזה. אני מאוד אהבתי לנסוע במהירות עירונית (עד 50-60 קמ"ש) על הגבלה להילוך שלישי... זה פשוט נותן יותר כוח ומעט בלימת מנוע בדיוק היכן שצריך. אדם מסויים שאני מכיר (בוחן רכב כבר המון שנים) אמר לי להיגמל מזה ושזה מזיק לגיר... למה ? שאלה מצויינת (לפי דעתי, מחשבה פרימיטיבית של "פעם"). במקרה של אייל אין לי מושג אם תנאי הדרך (ועוצמת המנוע והגיר) מאפשרים נסיעה נורמלית בהילוך רביעי - יכול להיות שאייל עושה בחוכמה ע"י כך שהוא מגביל את הגיר להילוך שלישי ומונע טירטור (ובלאי) של הגיר בין הילוך 4 ל 3. אם נתייחס לבלאי של הגיר האוטומטי בכלליות הרי שהגיר מתבלה בעיקר בהילוך 1 + 2 (פקקים, זחילה בעיקר וכו´) - הבלאי הפחות קריטי מגיע בשילוב של הילוך 3 ו 4 שלרוב נעשה בטורים נמוכים יחסית (האוטו צריך רק את "3" אבל יורד ל "4" - בעיקר בעיר מסקנה: פרט לנושא זמינות הכח - הבלאי להילוך 3 או 4 הוא זניח לעומת הילוך 1 או 2. איציק

למעלה