תרנגולת
אני מבינה אותך, יותר ממה שאת חושבת. הפחד הזה, שזה כבר חלק ממני, חלק מאישיותי....ומה יהיה אם זה יעלם. ומכאן בא הפחד לעזוב. רק אל תתיאשי לנו. זה לא יוביל לא אותך ואל את אף אחד אחר בכיוון הנכון. נמאס לך? תנסי לחשוב על ההרגשה של אחרי, ההקאות והמועקה הזו, לפני שאת אוכלת. וגם אני שונאת לרות את עצמי במראות או חלונות. זה עושה לי רע - אז אני פשוט מסובבת את הראש ולא מסתכלת. אני זוכרת שפעם חזרתי מאיזה אישפוז, ועברתי במחסן בגדים. אחת הזקנות שם אמרה לי משהו בנוסח: ``מאיה, את נראית טוב. השמנת.`` את מתארת לעצמך איפה רציתי להיות באואתו רגע. כמעט עקרתי את הבלטות וחפרתי לי בור, מקלט מבודד מהעולם מסביב שלא מבין. אבל היא אמרה את זה מתוך כוונה טובה. ואני שמתי מסכה של חיוך על הפנים (טוב, אני מודה - היא הייתה קצת מעוותת..) ואמרתי לה תודה. והלכתי משם. אני מתכוונת להגיד, שהעולם בחוץ לא רואה את הדברים כמונו, ולא מבין את הרגשות האלה. ועלינו ללמוד לקבל את זה. ומזל שיש את הפורום הזה, בו אפשר לשפוך הכל, ובניגוד למקומות אחרים - כאן כן יבינו. אז נצלי את זה. ההרגשה שאת לא שפוייה, לא מחוברת...אולי יהיה לך יותר קל לראות את זה כמחלה. מחלה שיושבת עלייך, אבל היא לא חלק ממך. את כן שפויה, ויש בך המון דברים טובים. ויש את המחלה, שנגדה צריך להילחם...מה לעשות. לגבי - אל תדאגי אני אהיה בסדר. נמצא כבר משהו. אני פשוט לא חושבת שיסכימו לקבל אותי במרפאה כלשהי אם שיחררתי את עצמי בניגוד להמלצה. צריך לחשוב ולראות מה יהיה. אוהבת אותך, עם או בלי המחלה. ועוד דבר - אומרים שאלוהים מטיל את הקשיים דווקא על אלו שהוא מאמין שיוכלו לעמוד בהם.....לא שאני מאמינה או משהו, אבל זו דרך מעניינת להסתכל על הדברים.