בוקר טוב לכן...

bagal

New member
בוקר טוב לכן...../images/Emo42.gif

שוב אני כאן - קפצתי לביקור מה
בפורום השכן...יש לי שאלה חשובה... אשמח אם תוכלו לעזור לי בבקשה... אחרי החתונה - כמה זמן לקח עד שקיבלתם ממשרד הפנים את תעודת הזהות המתוקנת (שינוי שם משפחה וסטטוס)... ובהמשך לשאלה הזו ...מה עשיתם עם צ´קים שקיבלתם בחתונה שמוענו לשניכם עם אותו שם משפחה (החדש)..היתה בעיה בהפקדה בעקבות שם המשפחה החדש ? אשמח ממש אם תוכלו לעזור לי... תודה,,,

תשובות לגלי../images/Emo140.gif

בקשר לתעודת הזהות - לא יודעת - עוד לא טרחתי ללכת לשנות... בקשר לצ´קים -מומלץ בחום לפתוח מראש חשבון משותף או להפוך את אחד/שני החשבונות הקיימים שלכם למשותפים... צ´קים על שם שניכם אפשר להפקיד רק בחשבון משותף.... כבר שמעתי על אנשים שלא ידעו זאת ויום אחרי החתונה "נתקעו"עם הרבה צ´קים שלא יכלו להפקיד.... בגלל זה אנחנו פתחנו חשבון משותף כמה ימים לפני החתונה... בסופו של דבר רוב הצ´קים היו או על שמי או על שמו (כל צד רושם את שם בן הזוג שהוא מכיר) אבל היו כ-20% מהצ´קים שהיו משותפים ומזל שהיה את החשבון המשותף...

ראשהעין

New member
עוד תשובות

1. את ת.ז מקבלים במקום (לפחות בפתח תקווה) 2. צ´קים על שם שניכם ניתן להפקיד בכל חשבון (אפילו של אחד מכם), מה שכן תצטרכו לעשות זה, לכל צ´ק למלא טופס בנפרד שבו תחתמו שאין לכם תביעות אחד כלפי השני בנוגע לצ´ק.

bagal

New member
לגבי תעודת הזהות...../images/Emo23.gif

אותה אפשר להוציא רק אחרי שנקבל את תעודת הנישואין - נכון
כמה זמן לקח עד שקיבלת את תעודת הנישואין - מרבנות פ"ת

יעלי2

New member
חשוב../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif

1. בשנוי תעודת זהות חייבים גם דרכון. ללא דרכון לא יחליפו לך את שם המשפחה. 2. את חייבת תעודת נישואין מקורית. 3. את יכולה להביא את תעודת הזהות של בעלך לצורך שינוי הסטטוס שלו מרווק לנשוי - וישנו לו גם ללא נוכחותו.

ראשהעין

New member
צריך להגיע למשרד הפנים

עם תעודת הנישואין, שאותה הוצאנו ברבנות בראש העין. תעודת הנישואין היתה אמורה להיות מוכנה כמה ימים אחרי החתונה, רק שהרב שכח שנתנו לו את כל הטפסים הדרושים, וכשבאנו לקבל את תעודת הנישואין, הוא בכלל ביקש שנביא לו את הטפסים. אחרי שבן זוגי עזר לו לחפש בכל הבלגן שהיה לו על השולחן ומצא את הטפסים, הוא מילא לנו את התעודה במקום.

rinutza

New member
לגבי הצקים - לנו לא עשו בעיות

צ´קים שהיה עליהם שם משפחה של אילן הפדקנו אצלו, גם אם השם שלי הופיע על הצ´ק. ואותו דבר לגבי צ´קים עם שם המשפחה שלי. לגבי צ´קים שרשמו רק שמות פרטיים - אתם יכולים להחליט לאיזה חשבון יכנסו. לא היינו צריכים למלא שום טופס, רק לחתום עם כל הפרטים של החשבון מאחורי כל צ´ק.

bagal

New member
תודה על תשובותיכן ../images/Emo39.gif../images/Emo140.gif

לנו יש חשבון משותף - ובו מופיעים שמותינו הפרטיים ושמות משפחתינו. שמחה לשמוע שזה לא יעשה בעיות... עזרתן לי המון... תודה ושיהיה לכן יום מקסים באמת , מלא באהבה...

Ronnie*

New member
גם לנו יש חשבון משותף

ולא עשו לנו בעיות. רק היינו צריכים לחתום מאחורי הצ´קים (מי שהצ´ק רשום על שמו, אם אני לא טועה). אני מאמינה שהבנקים רגילים למצבים כאלה ומתחשבים...

צילולה

New member
על הצ´קים שלנו לא עשו בעיות..

פשוט הריצו את כולם ורק בדקו שהתאריך תקיןץ...גם אלה שהיה כתוב עליהם למוטב בלבד,או את השם שלי עם השם משםחה שלו, נכנסו בלי שום בעיה..

הכוכבת

New member
גם אצלנו לא היתה בעיה

עם הצ´קים. הפקידו הכל לחשבון אחד בלי בעיה. לגבי תעודת זהות... אנחנו התחתנו בחו"ל, כך שאת תעודת הנישואים קיבלנו בערך אחרי שבוע, הלכנו עם זה למשרד הפנים ושינו לנו את הסטטוס במקום. זה היה מאוד מרגש...

רחלילי

New member
תשובה שונה! לפחות ככה אצלנו היה

צ´קים עם שני שמות פרטיים ושם משפחה אחד אינם בעיתיים!!!!!: מפקידים בחשבון של אחד מכם ושניכם חייבים לחתום מאחורה. סתם חתימה. הבעיה נוצרת כשיש צ´ק עם קרוס/למוטב בלבד ואז אפשר להפקיד אותו רק בחשבון של מי שאליו הוא מיועד. בכל מקרה לא צריך לפתוח חשבון משותף תעשו את זה בקצב שלכם ובזמן שלכם. ותעודות זהות: אם את גרה בישושב גדול יחסית זה במקום. אם את גרה בישוב קטן כמו מודיעין שולחים את התעודות לרמלה וזה לוקח זמן אנו תוך שבועיים קיבלתנו תעודות זהות ודרכון חדש לי - קיבלנו בדואר.

קרוס על הצ´ק משמעותו חובת הפקדה

ואין כל קשר לשם המוטב. אם יש קרוס+למוטב בלבד אז ישנה חובת הפקדה לחשבון שמתנהל על שם המוטב. בכל מקרה, אם ישנם צ´קים על שם שניכן והם מסומנים "למוטב בלבד" יש צורך לחתום על "כתב שיפוי" , מי שחותם הוא זה שלא בחשבונו יופקדו הצ´קים ובכך מסיר כל בקשה לגבי הצ´ק. המלצה חמה - לסכם באקסל את הצקים, כולל מס´ חשבון של הצ´ק, סניפו ומס´ הצ´ק ולצרף עם כל הצ´קים במעטפת שירות. חוסך עמידה מאוד ממושכת בתור + בזמן ההפקדה וכך נשארים אצלכם הפרטים. טלי, לשעבר טלרית בבנק.

נופר30

New member
כשבוע לפי החתונה הפכנו את החשבון

שלי למשותף לשנינו כאשר באנו להפקיד את הצקים לא הייתה בעיה כי החשבון היה על שם שנינו וצקים משותפים הפקיד שם חותמת שנפרע או נדרש או משהו כזה וזה אומר שהיינו שם יחד ואישרנו הפקדה וזהו לא היו שום בעיות כלל

ניקול3

New member
ואצלינו...

ביום שבאנו להפקיד את הצ´קים גם הפכנו את החשבון שלי למשותף. לא הייתה שום בעיה עם הצ´קים: צ´ק שהיה רשום על שמו של ארז- ארז היה צריך לחתום מאחור, ועל צ´ק שהיה מיועד לי - אני חתמתי מאחור. זהו, פשוט ולעניין. אין לך מה לדאוג גלי חמודה! נראה לי שההתקלות המעצבנות באות בעיקר לפני החתונה (כנראה כדי לבחון את העצבים שלנו
) ואחרי הכל חלק

למעלה