בוקר טוב לכם

kontente

New member
בוקר טוב לכם ../images/Emo39.gif

שמחה שמצאתי את הפורום הזה. הייתי בתל אביב לפני חודש ובקיוסק קטן ליד המוסך שהכנסתי את הרכב קניתי לי לפה ובתוך הלפה הכניסו משהו כמו חביתה ממש תפוחה שהיתה עם המון ירק. הטעם נשאר בפה עד עכשיו. חבל שהתביישתי לשאול ממה עשויה החביתה\פשטידה. אז אולי למישהו\ מישהי זה מוכר?

אילנית12

New member
אכלת חביתת ירק.תערבבי

ביצים עם מלח, פלפל שחור ,בצל ירוק גם העלים,קצוץ דק דק,פטרוזליה קצוצה. אם את רוצה שתצא גבוהה,תקציפי הכול ביחד כדקה. תחממי שמן במחבת,וטגני.זהו.

kontente

New member
אוי הריח, הריח של זה מגיע אלי עכשיו

אני עכשיו מקציפה 4 ביצים לכמות של חבילת פטרוזיליה ובצל ירוק וקצת עלים של סלרי זה מספיק?

אילנית12

New member
אני חושבת מספיק,שכחתי תוסיפי גם

כמון טחון,רבע כפית. גירית אותי עכשיו

kontente

New member
../images/Emo24.gifהילד והבעלול כמעט אכלו אותי

מהריח במטבח. חבל שאין לי מצלמה זמינה לצלם את ההתקפה במטבח. על ההקצפה של הביצים לא חשבתי וזה מה שנותן נפח לחביתה.אהה והוספתי עוד ביצה סה"כ 5. כזה פשוט וכזה ריח משגע.כנראה שזה הכמון. רצה לחטוף חתיכה לפני שנגמר עם חלה טריה ופריכה מהבוקר.....

אילנית12

New member
פשששש,כול הכבוד על

הזריזות,והחריצות. את יודעת יש אפשרות גם עם תפוח אדמה. אז לפני שאת מכינה את הביצים,תרתיחי תפוח אדמה במים עד להתרככות, (אפשר גם בסיר לחץ).חיתכי לעיגולים.ותוסיפי אותם רק אחרי שאת כבר אחרי ההקצפה והתיבלון. קפלי בעדינות וטגני . נסי יותר משביע.

kontente

New member
עכשיו אני אחרי ההתנפלות ../images/Emo99.gif

חבל שלא צילמתי את זה. אצלי הכל זה מעכשיו לעכשיו אין לתכנן. תמיד מאלתרת ממה שיש. מכינה הכל בשניות, ולא נבהלת מאורחים. תמיד מוצאת מה להכין. הרעיון של התפוחי אדמה מזכיר לי את הפשטידה המרוקאית לא? עם הגזר והאפונה לא?

yifatushc

New member
וואו...נשמעת יופי של ארוחה../images/Emo70.gif

ואפשר לגוון עם אינספור תוספות: עגבניות, בצל, זיתים, פטריות, תירס, גבינות לסוגיהן, ועוד... באמת עושה חשק!
וברוכה הבאה לפורום.
יפעת

Rebeccan

New member
אומלט פרסי - 3 סוגים עיקריים

יש מספר אופציות - טעים חם, פושר או קר. אצלנו זה היה תפריט ארוחת ערב מדי פעם בקיץ בעיקר, לא רק. אפשר כמובן לשלב עם רוטב יוגורט או צזיקי
אומלט בצל: 4-5 בצלים גדולים, קצוצים לא דק. 1/3 כוס שמן (זה לא הרבה) לטגן יחד - חצי טיגון, לא צריך להגיע להשחמה, אלא רק לרכך את הבצל. לצנן קמעה (לא חייב להיות ממש קר) 4 ביצים - לטרוף לפני שמוסיפים את הבצל המטוגן להוסיף בצל לביצים, להוסיף מעט מלח, מעט פלפל שחור וטיפונת כמון טחון. אפשר להוסיף מעט כורכום לצבע. התערובת די נוזלית - לכן חשוב לשמן היטב את המחבת. מחבת גדולה ורחבה - לפזר שמן (לפחות 4 כפות, אחרת זה נדבק) כשהשמן חם, לשפוך את התערובת אל המחבת. לכסות את המחבת ולהחליש הלהבה. לאחר מספר דקות, אפשר לבדוק בפינות - החלק התחתון מזהיב, ואז הופכים לצד שני. בזהירות - עדיף דרך המכסה או צלחת גדולה וכו'. מבשלים את הצד השני גם כן עד להזהבה.
אומלט תפוחי אדמה מבושלים מבשלים 4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם, קולפים ומועכים. 4-5 ביצים, מלח, פלפל ומעט כמון וגרגרי כוסברה טחונים - אפשר גם בצל מטוגן. מערבבים תפו"א פירה עם הביצים, מתבלים. התערובת צריכה להיות קלה ו"נוזלית" כמעט. במחבת - לחמם שמן בנדיבות, להוסיף את התערובת, לטגן עם מכסה ולהפוך לאחר מספר דקות.
אומלט ירוק סליחה אבל אין כמויות
קוצצים כל מיני ירוקים - פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלים דקים של כרישה, עלים של תרד ירוק. את החלק הלבן של הכרישה - אפ משתמשים, צריך לטגן מספר דקות, לריכוך. שוב - ביצים, מלח, פלפל ואפשר גם כורכום וכמון, לפי הטעם (1/4 כפית) - להוסיף לירק החתוך. לטגן עם מכסה ולהפוך לאחר השחמה. פשוט, טעים, קל, פרווה וטעים גם בתוך הסנדביץ - קר או חמים.
רוטב יוגורט 2 גביעי יוגורט 1 גביע שמנת 1/2 כוס מי ברז מעט נענע יבשה 1/4 כפית מלח אפשר להוסיף גם עלים של בצל ירוק קצוצים דקדק (בקיץ - לצנן עם מעט קוביות קרח, ואפשר גם יותר מים, כך שזה ממש משקה) מערבבים הכל יחד. אם חסר מלח מוסיפים עוד
שנה טובה
פרינצסה
בגן הפרחים

kontente

New member
בוקר טוב לכן ../images/Emo42.gifרק עכשיו התפנתי

להכנס לכאן. בעלי קלט את הרעיון של אתמול ועכשיו מכין לנו חביתה בוריאציה של חביתת פטריות וגבינה צהובה. רבקה את צודקת נראה לי שאת האומלטים האלה ניתן להכין באין סוף וריאציות. אפשר לזרוק לתוכן כל מה שיש במקרר. ועם סלט טעים אחלה ארוחה בשניות.

למעלה