בוקר טוב לכולם,

אנפה2

New member
בוקר טוב לכולם,

כמה אני אוהבת את צינת הלילה והבוקר, קמה רעננה לאחר שינה טובה, ומצפה שהיום יהיה טוב עוד יותר. מתקיים בימים אלו שבוע הספר, בעבר הייתי נוהגת לקנות ספרים נבחרים בשבוע זה, בשנים האחרונות איבדתי את סבלנותי לקריאת ספרים ומסתפקת לקרוא עיתונים או שבועונים להם אני מכורה. האם מישהי נתקלה בתופע כזו ? מענין אותי ממה זה נובע, בעברי הייתי תולעת ספרים. יום טוב לכולם.

מרים50

New member
בוקר טוב לאנפה ולכולם

אנפה, את לא לבד. גם אני הייתי תולעת ספרים והיום אני מסתפקת בעיתונים ושבועונים. אבל אני קונה ספר בשבוע הספר בתקווה שגם אצליח לקרוא בו. קניתי גם ספרים לנכדים. ממה זה נובע? גם אני רוצה לדעת.

sitvaniyot

New member
גם אני מאנשי הבוקר, אז שיהיה יום

נפלא לכולם. ואני עדיין תולעת ספרים. כפי שכבר כתבתי, הספר הוא ידידי הטוב ביותר. זה עתה סיימתי לקרוא את ספרו של וילסון, אוטוביוגרפיה מרתקת של אחד מבכירי הביולוגים בארה"ב ומי שפיתח את ענף הסוציוביולוגיה, שזה ענף מרתק בפני עצמו, העוסק בבעלי חיים החיים בקבוצות כמו בני אדם, למשל דבורים, נמלים, וכו.. בעזרתו ניתן גם להסביר כמה תופעות המשותפות לכל האנשים למשל למה רובינו חולמים על בית
, נגעלים מנחשים, וצורחים כשרואים ג'וק.
אז למה אתן חברותי הפסקתן לקרוא? אולי כי, המאמץ על העיניים מקשה על הקריאה. אולי, כי הזיכרון לא מה שהיה ושוכחים מה קראתן בדפים הקודמים ומאבדים את ההקשר. אולי, סתם דברים אחרים מדאיגים אתכן ומפריעים להתרכז בקריאה. מאיפה שאני אדע? לי זה לא קורה. ההיפך הוא הנכון, השטיות בעיתונים ובטח בשבועונים לא מענינות אותי ובשבועון אני נוגעת פעם בחודש אצל הספר.

עמליה3

New member
שבוע חדש מצוין

אנפה ומרים אני קוראת בצהריים - זו מנוחת הצהריים. במשך היום ,בבוקר עתונים ובערב מחשב, טלויזיה ציור חריזה בילוי עם נכדים ולא נשאר זמן לספרים. בעבר קראתי גם בלילה אבל עכשיו קצת קשה להתמיד בקריאה כשעיפים והעינים נעצמות. פעם פשוט לא היתה טלויזיה ומחשב ומעייפים את העינים. אבל אין כמו ספר טוב עם שפה ותאורים טובים. כדוגמת הספר של יצחק"קסם אפריקאי"שמושך לקראו. אתמול ראיתי מחזמר נפלא "משה"המשתתפים זמרים ולהקות מחולון. חוויה!!פשוט מרחיב לב איזה ילדים ונוער נפלא יש לנו בחולון.

אנפה2

New member
בעניין קריאת שבועונים ועיתונים,

לא לזלזל בזה, זה מביא אלינו את כל העידכונים, לא רק הרכילותיים, תגידו שם של ספר או סופר ישראלי שכתב לאחרונה, ואומר לכם מה מסופר בספר , על איזה בסיס הוא נכתב, כמו כן את הביאוגרפיה של הסופר, כי כל אמצעי התיקשורת נוגעים כמעט בכל סופר וספר חדש שיוצא לאור, אם בארץ ואם בחו"ל, אני די תוהה אם הפסקת הקריאה שלי לא נובעת מחוסר הסקרנות, כי הרי אמרתי הכל כבר מובא לידיעתינו בטרם צאת הספר לאור. ואולי סיתוונית צודקת, ויש עייפות לעיניים, והזיכרון כבר לא מה שהיה, אבל למה ספרים לא , וירחונים שבועונים ועתונים כן ? נשארנו עם שאלת השאלות, ואני בדרכי לחדר הכושר.

בת אל7

New member
קריאת ספר טוב חויה,,,,לא היתי מזלזל

בעיתונים, המוח שלנו זקוק למזון רציני, וגם קליל יותר למה הדבר דומה? לאכילת ארוחות בריאות, ומידי פעם לחטיפת חטיפים, או אכילת זאנק פוד. החכמה לדעת לנווט בין שתי העולמות. צריך לתת למוח קצת דרור, מה גם שממגזינים אפשר ללמוד הרבה, וחוץ מזה אין כלל כל אחד וטעמו הוא

yaely2

New member
מנהל
בת אל../images/Emo70.gif ברוך בואך לאחר העדרות../images/Emo140.gif

בת אל7

New member
תודה יעלי לא היה לי מחשב קניתי חדש.

ניסיתי להכנס לפופ קומונה ולא הצלחתי.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב אנפה מרים ועמליה../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

שקמו לפתוח ובוקר טוב למקסימים שעוד יגיעו.
קראתי את הדיון המעניין על קריאה. הקריאה מוסיפה לבריאות, (במידה מסוימת) היא עוזרת למוח לתרגל זיכרון. לדאבוני אני "נאה דורשת ואיני נאה מקיימת". בזמן האחרון איני קוראת כלל וזה ממש הפסד. לעומת זאת אני כותבת הרבה, והכתיבה הרבה יותר חזקה לזיכרון מן הקריאה אומרים המחקרים, היא אינה פסיבית אלא מפעילה את התאים ממש. בוקר טוב לכולם,
המון הרגשה טובה שתלך יד ביד עם מצב גופני משופר. שלא נתעצל להתכופף, לא לעלות על מדרגות, לא נתעצל לצעוד ברגל גם במשך היום, ושיהיה לנו כוח וכיף לקחת את הנכדים אַ-בִּי-יוֹ-יֶה כלומר לשאת אותם על הגב כמו שק קמח, והכול בלי גניחה אחת. ביחסי האנוש נבין ש"אף אחד לא נגדנו, רק כל אחד בעד עצמו" לכן גם אנו נהיה מרוכזים בעצמנו, לא נפגע לא נעליב ובעיקר הדגש שלנו יהיה הרווחים שלנו והתועלת שלנו מבלי לפגוע בשני. מה השני ירוויח או יפסיד לא צריך להיות שיקול, אלא רק מה התועלת שלנו בדבר. אלה שלא נמנעים מלבוא לחוג למשל כדי ללמד את המורה לקח, יורים לעצמם כדור ברגל, השיקול תמיד מה אני ארוויח מהקורס. רוב הזמן אני מקדימה וכותבת בוורד ולא ישירות לפורום כדי שלא יימחק לי. רציתי רק להסב את תשומת לבכם שכתיבה בוורד מונעת שגיאות כתיב, וזה לכשעצמו כדאי. (כשאני לא כותבת בוורד יש לי כמה פליטות קולמוס) טפיחת שכם לעושים כך. כבר אמרתי שאוהבת אתכם?
בצרורות ובבודדת

yaely2

New member
מנהל
לסתווניות ../images/Emo140.gif

לא עשיתי רענון לדף ולכן לא ראיתי אותך סתוונית, אז בוקר טוב כפול ממני לך ולכולם. לא מבינה סתווניות? ביקשת מהשכנים שלך שיקומו מוקדם יחד איתך? מדוע הם מבקשים ממך שתישני עד שהם קמים? לי יש בית שהמטבח שלי הוא קיר משותף עם שכנה. תארו לכם ב 3 לפנות בוקר כשאנו נזקקים למטבח קורה לעיתים רחוקות, הדבר היחיד שאני עושה – משתדלת לא לעשות רעש, ולכל השאר אינני אחראית. לכן אני כל כך מבינה אותך. אני יודעת שגם את נוהגת כך וחבל שהם מרשים לעצמם במקום לפתור את בעייתם לבוא ולהתלונן.

ספרים רבותי ספרים,קניתי את ספרו של

------רק עיינתי בו וטרם הספיקותי לקרוא אותו,מהגשש החיוור,ככה קצת נשמע לי מחלק מהחברות שכתבו פה, קראתי את כל מה שהחברות כותבות על קריאת הספרים, אנפה צודקת שעיתונים ושבוענים זו גם קריאה מהנה, אפילו אם קוראים את הקומיקס שעוטף את מסטיק הבזוקה,,, זה כשר, בכל עיר שהתגוררתי הייתי רשומה בספריה והחלפתי המון ספרים,, מאיפה אתן חושבות שאני יודעת לכתוב?לא ברצינות אני אוהבת לקרוא ספרים אבל בגלל שקיבלתי חור ברישתית העין, העין השניה מתעייפת לי וכל שעה אני צריכה לטפטף ,משקפי קריאה לא עוזרים לי במיוחד,אני מתגעגעת לקריאת ספרים,אז אני מתנחמת לי באיטרנט ומגדילה האותיות, שבוע טוב

../images/Emo51.gifיעלי, זה רעיון על וורד, לא

מזמן בני סידר לי את זה,מילאתי הרבה דברים שם אבל לא חשבתי כמוך לכתוב שם ואחר להעביר לפורום,זה באמת מבאס לכתוב לכתוב ובאמצע נמחק,

אדזה

New member
היי אנפה

גם אני תהיתי בקשר לתופעה הזו,פעם לא יכולתי להתנתק מקריאת ספרים,היום אני קוראת את הכותרת והסיום בלבד,אני חושבת שאצלי זה נובע מבעיות בראייה (קטרקט) ואולי גם כי הסגנון השתנה היום וכבר לא כמו בעבר.פעם חיפשנו הרבה התרגשויות בספרים,רומנטיות,התבגרנו ויש לנו את הטלויזיה שמגישה לנו את הכל ישר לפה,והזמן הפך להיות יקר כי רוצים להספיק הכל ובסוף היום נופלים כמו פגר למיטה,אז מתי כבר נשאר לקרוא? בכל זאת אני עדיין ממלאה את הבית ספרים לימים שכן יתאפשר לי לקרוא.אשרי המאמין.

אנפה2

New member
שוש, בערוץ MGM בהוט יש עכשיו

סרט עם אלויס פרסלי "לך בעקבות חלומך". קמתי במיוחד מהמיטה בכדאי לספר לך שלא תחמיצי.

הו אנפה איזו חברה יקרה את../images/Emo24.gif

אני ראיתי ורואה מ-1958 את כל סרטיו וכל מה שקשור אילו אלפי פעמים יש לי את הכל בהרבה עותקים ומה לא? אבל בכל זאת
לך מקרב
נעים לי שחושבים עליי
ערב טוב,,

עמליה3

New member
לילה טוב

קראתי בעיון את הדיון עלהקריאה. כנראה שיש איפיונים דומים למרבית האנשים המבוגרים . העיקר שנהנים ממה שיש. ואני נהניתי ורוצה להמליץ על סרט טוב:"גאוה ודעה קדומה" סרט רומנטי איכותי .

המחשב ואני../images/Emo219.gif

ערב טוב לכלכם. מאד התגעגעתי אליכם. ביום רביעי יצא המחשב שלי לגמרי מכלל פעולה ואני הרגשתי כאילו נקטע חלק מגופי. אם מישהו היה אומר לי לפני כמה חדשים שכך ארגיש הייתי אומרת לו שהוא דפוק בשכל. אני והמחשב היינו שני קווים מקבילים שלא נפגשים. אז זהו, דברים משתנים ואני מאד שמחה. בקיצור היום בבוקר הגיע אלי בחור כארז ותיקן. עכשיו אני מרגישה מצויין. מעניין שלא חסרתי לכם (עכשיו אני מרגישה את מה שהרגישה חיניה לפני כמה זמן).אבל מי עושה חשבונות? עכשיו גמרתי לקרוא את כל מה שהחסרתי ואני מעודכת. אין לי שום סיפורים מיוחדים לספר לכם , אז , לילה טוב.

למעלה