בוקר טוב לכולם

mazoneli

New member
בוקר טוב לכולם

הסערה חלפה (ביינתים) ומז"א מקסים משהו מצליח לראות את הדורסים (רק אופטי *4)

mazoneli

New member
יצאתי לבקורת שגרתית וראיתי

בתפוח שמשהו לא נראה תקין, קליפת הגזע מפוצצת והענף תחתיה שחור החלתטי לבדוק את חוזק הענף ובקלות הוא נשבר לי ביד. תמונה אחרי השבירה

mazoneli

New member
חלל הגזע מחורר

וכמו שרואים בתמונה כל הצד השמאלי של קליפת העץ (קאלוס
) מת ואילו הצד הימני עדיין חי וירוק.

mazoneli

New member
אחת קצת יותר בהירה

יש לציין שמעל ההסתעפות הענפי
נראים
בסדר גמור ומתחילים לבלוב. האם פשוט לחבוש את העץ
להוריד את כל הענף
נראה שהמזיק ימ"ש שהיה שם, כנראה סס מנייק כבר מת כי לא היה שרף ולא נסורת החלל היה יבש לגמרי.
לעוזרים.

תבדוק טוב טוב את שאר הענפים שבעץ.

תבדוק לסימני שרף ונסורת. לצערי לא כל כך מהר מתפטרים מסס הנמר או כל מזיק מכרסם אחר. התולעים האלה מכרססמות את דרכם למעלה, לכיוון הענפים הצעירים והעסיסיים. אם יש סימנים כאלה, אז הייתי מורידה את כל הענף. אם לא, תחטא ותאטום אותו עם פלסטלינה או משהו אחר כדי שיוכל להחלים. זה פתח לצרות - מזיקים ומחלות יכולים לתקוף את העץ משם.

אם המזיק נמצא עדיין בענף, צריך לקחת

חוט תייל גמיש ולנסות להוציא אותו מהמחילה. לאחר מכן לקחת צמרגפן, לטבול אותו במלתיון ולדחוף את הצמגפן לתוך המחילה עם שיפוד עץ ארוך. (זהירות, לעבוד עם כפפות, זה רעל!) לאחר מכן לסתום את החור בעץ עם פלסטלינה, או משהו דומה.

mazoneli

New member
לא הכל שחור ../images/Emo13.gif

התפןח השני כנראה התגבר
על הסס שהיה לו וכבר פורח

mazoneli

New member
פרח שנפתח

אם תגדילו ותתקרבו אולי תצליחו להריח את הריח המתוק.

mazoneli

New member
שאלת פוקסיה

אצל כולם אני רואה, בלי להעליב חו"ח זלזלי פוקסיות פורחות ואצלי הגודזילה ממשיכה לגדול יש לה כבר גזע מעוצה שמצמיח עלעלים אבל אין שום סימן פריחה
האדמה מדושנת באוסמוקוט, לדעתי היא נראית מצויין ולדעתכם

bel011

New member
נראית מצויין! האם היא בצל? אם כן

תעביר למקום שמשי. האם זו שנה ראשונה שלה?

לִיאֲת

New member
גם לי היא נראית מצויין

אם כי אני הייתי עדיין קוטמת את קצות הגדילה. הוצאת ניצני הפרחים תלוייה באורך היום ובאקלים. מי שרוצה לזרז את התהליך, יכול לחשוף את הפוקסיות לאור מלאכותי. באחד המקומות קראתי המלצה להאיר את הפוקסיות מחצות הלילה עד הבוקר בתקופה הזו. חוצמזה, אתה יכול לדעתי להעביר אותה לשמש, כל עוד השמש לא קופחת וקיצית. בגלל שאצלך יותר קר (אני זוכרת נכון?) יש לך סיכויים טובים להצליח להעביר אותה בשלום את הקיץ, אם תצליח להגן עליה מהחמסינים. בהצלחה

mazoneli

New member
אני מעדיף לא לשנות לה את התנאים

בגודל כזה, אני מעדיף שהיא תפרח יותר מאוחר וליותר זמן ואז אני אשים לכם תמונות של פוקסיות ביולי

Riki10

New member
אלי, הפוקסיות שלך רעננות ויפות../images/Emo127.gif

גם אני ממליצה שתשים אותם קצת בשמש של בוקר, הפוקסיות שלי נמצאות כשעה וחצי בשמש, מוקדם בבוקר. נראה לי שעוד מעט תהיה פריחה אצלך, קצת סבלנות

Riki10

New member
שומרת לך! הסר דאגה מליבך../images/Emo13.gif

כנראה שבקרוב יהיה מפגש, בינתיים הם יגדלו עוד קצת.

טסונמי1

New member
הפוקסיה ניראת נהדר- תן לה ליצמוח

ככל שתיצמח יותר יהיו יותר פרחים -בזמן הפריחה היא כימעט ולא צומחת יותר

טסונמי1

New member
Tני ליחורים של הפוקסיות שעשינו

מורידה כל סימן לפריחה- הם קטנות מדי לפריחה עדין

למעלה