בוקר טוב לכולם

uzi1931

New member
עם סגולה

עם סגולה כאשר בורא עולם ברא את העולם, החליט לתת לכל העמים שתי תכונות- כדי שהאנושות תתפתח בצורה שווה עשה את הייקים - מסודרים ושומרי חוק. עשה את הרוסים - עקשנים וחובבי לימודים. עשה את היפנים - מכורים לעבודה וסבלנים. עשה את האיטלקים - בעלי רעיונות מקוריים ואומנים גדולים. וכך, לכל עם נתן שתי תכונות מובילות. כשהגיע ל-בני ישראל, ביקש מהמלאך לרשום: הישראלים יהיו עם סגולה - חכמים, הגונים ופוליטיקאים. כשסיים ה' את החלוקה, פנה אליו המלאך ואמר: " כבודו, אם יורשה לי: לכל העמים נתת שתי תכונות, אבל לישראלים נתת שלוש. הרי זה יגרום לכך שהישראלים יהיו מעל לכל העמים!". ענה ה' יתברך : " אתה צודק. יחד עם זאת, מה שנקבע - אי אפשר לשנות. לכן נעשה תיקון". ואז קבע ה': " מהיום לישראלים יהיו את שלוש התכונות, אבל כדי לאזן עם יתר העמים, לכל ישראלי יכולות להיות רק שתי תכונות בעת ובעונה אחת". לכן מאז: ישראלי פוליטיקאי והגון - לא יכול להיות חכם. ישראלי פוליטיקאי וחכם - לא יכול להיות הגון.

erika6

New member
ערב טוב - תשובה לסיוותניות

לדעתי זכות הציבור לדעת מה מצבו הבריאותי של ראש ממשלה, אין זה דומה לאדם פרטי. כל אישיות מכהנת במפקיד "מפתח" ציבורי, ואחראי לגורלו של מדינה, מצב בריאות הוא נחלת הכלל. , האם אפשר להגדיר מדינה כמו שלנו פרובנצינאליות? כלל וכלל לא, אחרי הכול אינני מתביישת במדינה הקטנה שלי שמתמודדת על זהותה והבעיות החברתיות שבה. בני 60+ מתחלקים להרבה יותר קבוצות. הקטגוריה היא שונה מאדם לאדם וכל אדם הוא הקטגוריה של עצמו. ואי אפשר לחלק אותם לקבוצות. יש הרבה אלמנטים שלא מאפשרים זאת. 1. מצב בריאותי – אני מכירה צעירים שהם חולים, שלא מסוגלים לעשות את המינימום הנדרש., כל שכן, אחרי גיל 50 ,מופעים סימפטומים של מחלות. והם נמצאים בקופת חולים, לא בגלל שהם רוצים ומשתוקקים להיות שם. 2. כסף,כסף, ועוד פעם כסף –מידת היכולת הכספית – לא כל אחד יכול להרשות לעצמו. לצערי במדינה שלנו יש לא מעט אנשים שאין להם את היכולת לשלם עבור תרופות ואין מה לדבר על חימום הבית. המנטרה העכשווית – להשאיר פחות ירושה לילדים- למי שיש מספיק לממש חלומותיו – יש לו גם לילדים – אני מכירה כאלה. 3. יצר ההרפתקנות לא נוצר עם הגיל היציאה לפנסיה או שהוא ישנו או שהוא איננו. כל אחד נותן ביטוי אחר לחלומותיו, לכספו, ליכולתו הפיזית. ויש לי לכתוב כהנה וכהנה. ודוגמאות לרוב. בנושא זה פורום – פורום זה מיועד לקשר חברתי ווירטואלי{ ובהמשך אולי יעלי תקבע מפגש} קליל – ניקוי ראש, וגם "העתק"הדבק" כמו שאני עושה למשל. נכון שכל אחד יכול לעשות זאת לחפש באתרים, אבל נחמד שמבאים דברים נחמדים לידיעתנו, מה רע בכך? איזה צביון את היית נותנת לפורום זה? את יכולה להציע- אם יש לך הצעות. יש הרבה פורום עם נושאים ספציפיים מי שחי במדינה, יודע הקשיים היום יומיים שמתרידים אותנו, וגם הדברים האישיים והמשפחתיים, רוצים למצוא קצת שלווה בפורום,לקרוא יצירות,שירים, ספורום שהחברים כותבים כמוך למשל, החומר הרב שאספת במסעותיך.

שי1951

Member
ערב טוב וחנוכה שמח לכולם ב../images/Emo82.gif../images/Emo16.gif

ערב טוב וחנוכה שמח לכולם ב
אחרי שהדלקנו את נרות החנוכה (הערב) אפשר לשיר מעוז צור ישועתי ...

שי1951

Member
ואחרי הדלקת הנרות לשחק ב../images/Emo138.gif

סביבון
סוב סוב סוב חנוכה הוא חג טוב ...

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo51.gif שי על המנגינות והמצגת ../images/Emo23.gif

אתה מכניס לנו אווירה של חג לפורום

sitvaniyot

New member
אהלן חברים וחברות

איזה פלא מזג האויר שלנו. לפני שבוע קיץ, השבוע גשם ובסוף השבוע? נכון ניחשתם, התחזית מרמזת לטמפרטורות מעל 20 מעלות. רק בארץ יש הפתעות כאלו. ועוד מפלאי הארץ שלנו, היום יפורסם הדו"ח על מצבו הבריאותי של ראש הממשלה. הייתם מסכימים שיפרסמו דו"ח כזה עליכם? זו פרובינציאליות לשמה, לדעתי ולא אכפת לי מה שעושים בעולם. גם שם לא מפרסמים בצורה המבזה שמתכוננים לעשות זאת כאן. לפני ימים אחדים חברתינו בת אל העלתה את הנושא של נטית אנשים מעל גיל 60 ל"חטוף" את החיים. חיכיתי כמה ימים, אף אחד לא הגיב, מה קרה אין לכם דיעה? רק בדיחות "העתק והדבק" מענינות אתכם? יש אתרים ופורומים לבדיחות,משחקים ומצגות. אפשר ללכת ישר לשם. אז מה יחודו של הפורום שלנו? אז הרי דעתי ומי שלא מעוניין מוזמן לדלג להודעה הבאה. האחרים מוזמנים להביע את דעתם. לדעתי האישית בני ה60+ מתחלקים לשלוש קבוצות, בטטות, טפלונים וחטפנים. ה"בטטות" - יוצאים לפנסיה ומתישבים בבית על הכורסא ובקופ"ח על הספסל. שם הם מצמיחים שורשים וננטעים כל כך חזק שאי אפשר לעקור אותם. הם מתלוננים על בריאותם על הילדים, הכלות והחתנים. ה"טפלונים"- מחליקים הכל מעצמם. הם אדישים לכל מה שקורה סביבם, הם ראו ושמעו הכל, אין להם מה לעשות והם גם לא מחפשים את זה. את אלה לא נמצא כאן, כי גם אנחנו לא מענינים אותם. אז לבריאות, שיחכו למלאך המוות, אבל בלעדי. ה"חטפנים" - הם אלו שרואים בגיל השלישי הזדמנות להשלים את כל מה שלא הספיקו בחיים, הן בשל חוסר זמן, כסף או שפשוט האפשרויות לא היו קיימות בתקופתם. אלה הם אנשים כלבבי, שכמוני, במקרים הקיצוניים, מבזבזים על עצמם את הירושה של הילדים ובכיף. לפני 7 שנים התחלתי לרכב על סוסים, לפני 4 צנחתי ולפני 3 אימצתי את הג'יפ והניווט. בנוסף אני מטיילת בעולם בערך פעם בשנתיים לתקופה ממושכת כתרמילאית בארצות שאי אפשר היה לטייל בהן הרבה שנים. הזמן מוקדש להגשמת חלומות. בעולם אני פוגשת המון "חטפנים" ומבוגרים ממני בהרבה. בארץ הרוב הן "בטטות". אז שכולם יהיו בריאים בין אם משקלכם 70ק"ג או 120. ועד 120. חג שמח!

אנפה2

New member
אני אענה לך סיתוונית, למרות

שבעוד שבועיים אני אחגוג יום הולדת,, אך עדיין לא בת שישים, ברשותך כמובן אענה לך !, (מתקרבת לגיל בצעדי ענק). העובדות בשטח הם כאלה : חלק מחברי וחברותי הם כמעט בגילי ומבוגרים ממני בשנים בודדות, בימי שיש שאנחנו נפגשים מדברים הרבה על מחלות, מדברים הרבה על כדורים, והנה ביום שישי האחרון התארחנו אצל חברים לארוחת ערב, ולמחרת בשבת חברה אחת שלנו שהשתתפה באירוח הובהלה לבית החולים מחשש לארוע מוחי, היא לא שמנה לגמרי, אשה שעובדת כעצמאית ביחד עם בעלה, ברוך השם זה לא היה ארוע מוחי. עם רוב החברים קשה לקבוע איתם בשבתות מכיוון שיש התחיבויות משפחתיות, מה שבגיל צעיר אין לך, וכוונתי היא, או ביביסיטר לילדים, כי הם יצאו לסוף שבוע, או ארוחה שאליה הוזמנו הילדים, או יום הולדת של נכד, פעם המפגשים בין החברים היו זמינים יותר. אני בכל מקרה פותחת כל בוקר בהליכה לחדר כושר, ספינניג, הליכון, או יוגה , פלדנקרייז, פילטיס, מגוון פעילויות שחדר הכושר מציע לי, ולמרות זאת סינדי קורפורד לא בסכנה, (לא עשה ממני החדר כושר 90-60-90), אח"כ יש מחויבויות שונות, יום אחד בשבוע הולכת להרצאות, פעילה וראש חוג בויצ"ו, מתנדבת ועושה א.ק.ג. בתל השומר. והשאר פנוי לבני המשפחה לקריאה. פעמיים בשנה נוסעת לילדי בארה"ב, בקיץ היינו בברלין בטיול, בקיצור נהנים מהחיים אבל אצל כל אחד זה תלוי במצב הכלכלי ובמצב הבריאות. מאחלת לעצמי שלא יהיה יותר גרוע, ורק שימשיך כך ויותר טוב. וזה לא תלוי במשקל, יש רזים שתקועים במיטה ובכורסה, ויש בונבונים מלאי אנרגיה וחיוניות. חנוכה שמח לכולם.

בוקר טוב לחברי הפורום,../images/Emo140.gif

אתמול בערב היו לי תקלות במחשב, ולא יכולתי להיכנס אפילו לאחל לכולם חג שמח. אז אני עושה את זה עכשיו. חג אורים שמח קראתי את כל מה שהיה פה אתמול, אבל כרגיל יום שני הקצר שלי בבית, אין לי זמן להגיב על כל אחד בנפרד,, חוץ מאשר לומר באופן כללי תודה לכולם על הדברים שאתם מביאים, עליזה על משחק היריות שמחכה לי בצד לעת פנאי, שוש על המתכון, עוזי על הבדיחות, אריקה על הסיפורים לחנוכה ועל לקסיקון האינטרנט , שגם אליו אתפנה כשיהיה לי יותר זמן, חושבת שלא מזיק שנדע את השפה הזו, בקיצור, יוצאת למלא את תפקיד הסבתאות השבועי שלי,להתראות.

עוד משהו קטן, תודה גם לכל אלה שלא

הזכרתי את שמותיהם. הם לפחות היו פה, מה שאי אפשר לומר עלי. תודה לכולם.

סתוונית!!!! את אשה כלבבי,אני לא מכי

רה הרבה זקנים כמוך(סליחה על זקנים הא?) כשאדם מתבגר הוא נשאר עם אותו אופי,אני מכירה הרבה צעירים(ות)שלא אוהבים לטייל ובטח לא ללכת ברגל ועוד הרבה דברים נחמדים,, את באופייך פייטרית והיום יש לך יותר זמן לעצמך,, אני לא נימנית על שלושת הקטיגוריות שמנית, כי אני עושה רק ואך מה שבא לי,,חפה מכל מה שהחברה מכתיבה,, מטיילת בכל הזדמנות ובכל מיני צורות,,ישנה ומתעוררת מתי שאני רוצה מתמודדת(מאד משתדלת) עם העצבות הנוראה והמתמשכת מהאלמנות,כמעט 3 שנים ועדיין קשה לי,הקיצר כל זקן והסיפור שלו, אגב אני לא בטטה,,אני גזר
אם הייתי ראש ממשלה,,, הייתי מראה את התיק הרפואי שלי,, אין לי בעיה גם ככה ,, אבל את מי זה יעניין?
ואותי לא מעניין לא מחלתו של ראש ממשלתנו ולא של אף אחד אחר,, לפי דעתי הציבור צריך להתעניין אם הראש של הראש ממשלה לא חולה ודפוק, חג אורים שמח

חיניה

New member
היי סיתוונית. קצת פחות עוקץ בבקשה

העולם לא בהכרח מתחלק ל-3 יש הרבה שלבי בינים. כל זמן שהאדם עושה מה שאהוב עליו וטוב לו אז גם ישיבה יומיומית ליד הטלוויזיה היא בסדר. אם כולם היו אוהבים אותו דבר היו כל הנשים נשואות לאותו בעל או להיפך.אז מה שלא לרוחך אין לפסול בהכרח.אשריך וטוב לך שגם רצית וגם יכולת לבצע את מה שאת מבצעת. אני למשל למדתי לשחות בגיל 55 אבל אין כוח בעולם שיעלה אותי על סוס.גם על אפנים איני יודעת לרכב וזה ממש לא חסר לי.החכמה היא שכל אחד ידע מה טוב לו,מה מענין אותו ומה בגבול האפשרויות שלו ויעשה כמיטב יכלתו. ובא לציון גואל

בת אל 7

New member
סיתונית יקרה, מה שאני רואה מסביבי

נשים בפנסיה שמאד מאד פעילות, ומעסיקות את עצמן בדברים שמענינות אותן. זה שיש נשים שהאטו קצת את הקצב אין זאת אומרת שהן עדין בטטות. אני לדוגמא...כל זמן שעבדתי ולמעשה כל החיים חיתי סביב השעון...ולעיתים הייתי נופלת הרוגה וחיכיתי לרגע שאצא לפנסיה...והשוני בזה שפעם הזמן הכתיב לי את החיים, היום אני מכתיבה את הזמן לחיים.... והחלטתי לעצמי שלא אבוא בטענות לעצמי ואעשה רק מה שאני אוהבת ואיך שאני אוהבת ואני מאד מאד שלמה עם עצמי. דברים שאני אוהבת עושה במרץ . ולא אעשה דברים רק בכדי שלא יגידו שאני בטטה דעה שלי אם אנשים חיים בשלום עם עצמם ולא מתוסכלים...עושים מה שאוהבים בקצב שהם רוצים ולא משוים את עצמם לאחרים ,ולא מתחשבים מה שאחרים אומרים, הם אנשים מבורכים מאוזנים והשיגו את המטרה בחייהם. בברכת כל טוב בת אל.

חיניה

New member
כל הכבוד בת אל. אני לצידך (ולא כדי

להתחנף על הענין הקודם)אני סבורה שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ולא לחיות לפי "מה יגידו"

yaely2

New member
מנהל
סיתוניות וכולם שלום../images/Emo138.gif|סביבון

שלום כולם,
נהניתי לקרוא מה שכולם כתבו. בחג סוכות אנו אומרים על ארבעת המינים. שהאתרוג יש בו טעם וריח ללולב יש רק טעם להדס יש רק ריח ולערבה יש רק את עצמה. ככה גם פה בפורום. יש כאלה שיש להם גם טעם וגם ריח. מביאים לנו מישל עצמם ומשל דברים שלא ראינו, יש המביאים דברים שקראו, שמעו, אך מספרים זאת בלשונם, יש כאלה המעתיקים ממקום אחר, אך עורכים זאת קודם, ויש העושים מה שאמרת "העתק - הדבק" כמו שבסוכות אנו אומרים שכולם בני ישראל המה. האתרוג תמיד יתן גם טעם וגם ריח, גם פה יהיו כאלה שיתנו גם טעם וגם ריח לפורום. יהיו שיתנו רק טעם או רק ריח, ויהיו שיתנו מה שהם יכולים. מאחר ואני מאמינה בשינוי, אני מקווה שבמשך הזמן ילמדו כולם וישתבחו, ואנחנו נהנה מחומר מעניין ומקורי ולא רק העתק-הדבק. לכולם הרבה בריאות, שנוכל להתכרבל במיטה בכיף ולא מתוך גניחות. יחסים טובים ומשופרים עם הסביבה ועם המבקרים בחג. ומילה טובה על עצמנו. שנראה את הטוב שבנו והיפה ואת הפחות יפה נשפר.

טבעונית

New member
בקשר לחלוקה הזאת לשלושה סוגים

קראתי בעניין, וניסיתי לחשוב לאיזה מהם אני שייכת - לטפלונים, בוודאי שלא, לחטפנים, לא ממש (למרות שאני מתפעלת מכל מי שהוא כזה). אולי אני שייכת לבטטות, אבל בטטה צעירה, בת 61 , שרוכבת על אופניים, אוהבת לטייל ברגל, עושה רק מה שנוח ומתאים לה, ולא מתייחסת ל"מה יגידו".

אדזה

New member
סתוניות

היי סיתונית,מוכרחה להודות ולהתוודות כי הצצתי בהודעה שלך הבוקר ומיד ישבתי להגיב,היו לי כל מיני הסגות לגבי הכתוב ואז,מה עושה אלוהים-מכבה לי את המחשב סתם כך(ואולי לא) ולא הצלחתי לפתוח אותו בשום פנים.ועכשיו עברתי על כל התגובות וראיתי שכולם כבר דיברו פחות או יותר על מה שחשבתי להגיב.אבל דברים לא קורים כך סתם בעולמנו.עכשיו אני רוצה להודות לך על מה שכתבת משום שזה בעצם הכניס קצת פלפל ונוצרה תכונה לא רגילה בפורום,גם אם לא תמיד רואים עין בעין איתך את הדברים.לפי מיטב הבנתי נוצר הפורום כדי להתחלק עם חברים-כל אחד כמייטב יכולתו ,הבנתו והיידע שלו,וכל פעולה שעושה חבר למען הפורום שיבורך. משיטוטי בפורומים אחרים אני לפעמים נתקלת בשיחות סתמיות שמתנהלות לאורך עמודים שלמים שאולי מעניינים את אותם החברים בפורום ולאו דווקא אותי וזה בסדר.ובמה שנוגע אלי,אני מודה לאלוהים שבגילי -66 אני עדיין עסוקה בעבודה,חיה חיים תרבותיים,נהנית מנכדים וכשמתאפשר לי גם יושבת ליד המחשב(המצאת הדור) ונהנית מכל רגע בחיים.העיקר הוא להסתכל על הכל בעיניים שמחות,כי כפי שאני אביט על העולם-כך הוא יראה לי.שיהיה לך חג שמח ותמשיכי לשתף אותנו במחשבותייך.

למעלה