בוקר טוב לכולם!

בוקר טוב לכולם!

היי זו שירה ( האמא של בת ה-15) . חזרנו מאילת אתמול בערב, היה נהדר חוץ מזה שהנסיעה היתה מאוד קשה לילדה , והיא התעוררה בכל בוקר עם כאב גרון -תגידו זה אופיני , הרגשה של כאבי גרון חזקים בבוקר שדועכים באמצע היום ואין דלקת? הבוקר יש לנו בדיקות דם , הרופאה נתנה לה בדיקות לויטמינים נראה לי , B אבץ , סידן , אשלגן ועוד כמה... קבלנו גם הפניה לפיזוטרפיה ולהידרוטרפיה , קופת חולים מכבי לא מאשרת לה טיפולי הידרוטרפיה ע"ח הקופה , הם אמרו שזה לא הכרחי , מישהו התנסה עם קופות אחרות? קבעתי תור לדר' בוסקילה ליום חמישי הקרוב , ונראה מה הוא יגיד. חזרנו גם לקרדיולוג , שהחזיר את התרופה , ובנתיים נראה שזה עוזר , היא לפחות לא מתעלפת , קצת מסתחררת , מתיישבת וזה עובר. אבל מה שהכי הדאיג אותי זה שהיא פשוט לא אוכלת כלום , באילת שהייתי איתה כל היום היא ממש עשתה טובה שהיא נגעה במשהו והילדה שכל-כל אהבה לאכול ואהבה ממתקים פשוט לא נגעה בכלום , שהגענו שקלתי אותה והיא פחות 4 ק"ג נראה לי שבמשך חודש . כל פעם שהיא מכניסה משהו לפה כואבת לה הבטן חזק ויש לה בחילות (לדבריה) מכירים את התופעה הזו של חוסר תאבון , והאם זה לא קיצוני לרדת 4 ק"ג בחודש? ומה אם הירידה תמשיך ? גם כך היא מאוד רזה שיהיה לכם פורים שמח (קצת באיחור אבל לא נורא גם היום מותר) תכתבו אם יש לכם מה לאמר , שואבת מכם המון עידוד . והיום אני הרבה יותר אופטימית מיום גילוי המחלה שרק בכיתי , אולי הסתגלות ? אולי כי קיבלתי החלטה לטפל בכל דרך? ולעזזאל עם אלו שחושבים שיש למחלה "תוית" למי אכפת? העיקר ש א. תבריא . אני אוהבת אותה בכל ליבי ונשמתי , ואני יודעת שהיא ילדה נבונה וחכמה , ועם אהבה ,תמיכה , עזרה ועוד קצת חיבוקים ונישוקים , היא תבריא !!!!!!!! והיום כבר לא אכפת לי שלא תלך לצבא , רק שיהיו לה חיים מאושרים ובריאות! כמובן מכל ליבי אני מאחלת גם לכן את כל הברכות האלו , חזקו ואמצו! אוהבת שירה

linar1

New member
שירה בוקר טוב../images/Emo42.gif

אני רוצה להמליץ לך לא לקבל את הסירוב של הקופה לגבי טיפולי הידרותרפיה. זאת הדרך האופיינית של הקופה, קודם להגיד לא!. הטיפולים האלה מאוד חשובים ועוזרים, מה עוד שזה במימון המלא של הקופה. הם מאוד מקפידים שתהיה המלצה של ראמטולוג,ולא להם לקבוע מה הכרחי או אחרת. תבקשי מפרופ' בוסקילה בכתב הפניה לטיפולים של הידרו'. כאבי גרון חזקים של הבוקר מאוד מוכרים לי, רצוי לשתות משהו חם וזה עוזר. תמשיכי להיות חזקה והמון המון בריאות לכם. LINAR.

dorgad

New member
שירה, שלום! זו הרוח!!! נראה שעליתן

על המסלול הנכון בהתמודדות הלא-קצרה ולא-פשוטה הזו. שאלה: האם בתך סובלת גם מדיכאון (והאם הוא תוצאת האבחון או שהתחיל לפני "פרוץ" הפיברומיאלגיה)? אני שואלת זאת, משום שגם אני אכלנית לא קטנה מטבעי, אבל כשיש החמרה בדיכאון, התיאבון נפגם עד מאוד. כדאי לשים לב לנקודה הזו, ולדווח לרופא המטפל. בהצלחה בהמשך, דור

../images/Emo6.gif גם לי מוכרים כאבי הגרון

שינה לא מספקת = כאבי גרון שעוברים לפעמים תוך שעה / שעתיים. כשראיתי את הודעתך חייכתי לי, כי בשבוע שעבר, זה נראה כך: היה לי פרוייקט של הילד - משלוח מנות למועדונית נסעתי כל יום, הסתובבתי, דיברתי עם המון אנשים וסחבתי דברים. ביום שלישי בערב הרגשתי שהגזמתי ואני צריכה לנוח אבל... ביום חמישי היה זמן סיום הפרוייקט והעבודה עוד רבה. אז נסעתי ברביעי והסתובבתי וסחבתי ומשכתי עד הקצה. כשחזרתי הביתה בערב כבר היה לי כאב גרון. בחמישי בבוקר - כל תנועה, כל בליעה כאבו נורא. בחמישי לאחר שסיימנו, חזרתי הביתה לנוח - הכאב כבר דעך, ובשישי כבר לא היה לו זכר. זכרתי שאני צריכה לנוח עוד יום-יומיים, אבל... הילד רוצה תשומי, פורים - יש בישוב פעילות. ובכלל תכננו נסיעה לחברים לשי-שבת... אז לא נחתי, ולא נמנעתי מעימותים, והמשכתי להתיש את הגוף. כיון שהבעיה כבר התפרצה בגרון - זה גם חזר שם. עכשיו אני חולה!! גירוי בגרון, שיעול וכאבים נוראים (מהשיעול) בראש ובחזה. שתשתה חם, מקלחת מים חמים על הגרון והחזה, לבדוק איזה כעס היא לא מתקשרת (ולתקשר אותו) ולקחת את הדברים בנעימות. ואת אימא? - פנקי אותה בלי להעיק לאורך זמן, עם טיפול נכון, אתן תפסיקו להתרגש מכאב גרון של בוקר. זה יהפוך לעוד סמן של שינה לא מספקת או עומס עודף כזה או אחר. הכי חשוב, כמו בכל התפרצות של סימפטומים - פשוט לנוח יותר, להפסיק מיידית כל STRESS, ולהימנע מעומס נוסף.

IRISEL2

New member
שלום רב שובך נאוה נחמדת....

מה שלומך יקירה? אצלי קשה קשה קשה, אבל נלחמת.... לעינינינו שירה ציינה עוד קודם שכבדרך אגב תקף את הילדה מחלת הנשיקה, והרופאים לא אמרו לה. תקראי בין השורות... לידיעתך. איריסל'.

לי אין ולא היתה מחלת הנשיקה

מין הסתם, כשיש רקע כזה, התופעה מלווה גם בבלוטות נפוחות ובחום - כפי שאנחנו שומעים הרבה. כאן מדובר בכאב ללא סימני מחלה והוא באמת דועך לאורך הבוקר.

IRISEL2

New member
לנאוה - ../images/Emo25.gifנשיקה../images/Emo25.gif

תודה לאל...ושלא יהיה לך לעולם אמן! איריסל'.

dorgad

New member
ואצלי כאבי הגרון הם תוצאת יובש בלוע

שהופך את כל האזור למגורה וכואב. ובבליעה יש פולסים של כאב לכיוון האזניים, שאלה הם כאבי שרירים מקוצרים. ובנוסף לכל אלה - הלסת הקפוצה גורמת לכאבי פנים וראש וצוואר. ולכל ה"אבחנות" האלה הגעתי אחרי שנים שהייתי בטוחה שיש לי שפעות והצטננויות (תוסיפו לנ"ל גם נזלות והתעטשויות שנגרמות מכל גירוי - אבק, ריחות, אוויר דחוס וכו'), ותקבלו "אבחנות" מוטעות. הייתי בטוחה שאני מצוננת כרונית. עד שלאט לאט למדתי "להקשיב לגוף" כמו שאומרים, לפרק תחושות לגורמים, ולהבין מאיפה בא כל כאב ותסמין. אז לא הצטננויות ולא שפעות, אלא מה שתיארתי לעיל. דור

linar1

New member
דור יקרה../images/Emo127.gif

את צודקת עד כאב
. גם אני עם הזמן "מגלה" שזה התוצאות של הפיברו'. רק שיהיו לנו פחות גילויים. יום נעים, LINAR

dikkie dik

New member
שאלה

מה את/ם עושות נגד כאבי הפנים אצלי זה בצד ימין של הפנים והראש ולכיוון הצוואר והכל בצד ימין יש למישהו רעיונות איך להקל תודה והרבה בריאות יעל

linar1

New member
היי דיק../images/Emo141.gif

האם ניסית דיקור או פיזיאותרפיה - זה אמור לעבוד לא רע. LINAR

dorgad

New member
דיקי דיק, בוקר טוב! גם אני "ימנית"

במובן הזה שצד ימין שלי, לכל אורכו, כואב יותר מצד שמאל. להקלת כאבי הראש והצוואר, אני ממליצה לרכוש כרית עשויה טמפור - יש ברשת עמינח - שבנויה בצורה אורטופדית וניתן "למדוד" במקום ולהתאים את גודל קימורי הכרית לצורת הראש והצוואר של הרוכש. לגבי כאבי פנים הנגרמים מלסת קפוצה - יש מעין "רסן" שמזמינים לפי הפניה של רופא פה ולסת וישנים איתו בלילה. הרסן מיועד להפחתת הלחץ שנגרם ע"י הלסת התחתונה כלפי מעלה. עדיין לא ניסיתי. ההקלה הקלה יותר להשגה - כל לילה לפני השינה כדור לשיכוך כאבים, גם אם לא כואב. גיליתי שזה מפחית כאבי ראש בבוקר. מובן שזה לא פתרון ארוך-טווח. כל טוב, דור

dikkie dik

New member
תודה על

התגובה אני ישנה על הבטן ולא מסוגלת לישון בשום צורה אחרת יש לך אולי רעיונות לגבי טיפולים ואיזה משככים את ממליצה? האם גם את מרגישה שהשיער כואב ושהעור קרקפת רגיש למגע אפילו הקל שבקלים אשמח לתשובה והרבה בריאות

IRISEL2

New member
שירה שלום...

את כנראה לא תופסת! אין לי כוונה להעליב. תילמדי מהניסיון המר שלי, כשלי זה קרה בשנת 92, שלאף אחד לא היה ניסיון עם הדבר הזה, תלמדי מזה. תאמיני לי שלו היה מי שידריך אותי בשנת 92 לא הייתי מסתכבת כך. אחד הגורמים לכאב גרון הוא EBV CMV ו HERPES6 ואולי יש עוד מס' וירוסים שאין אני יודעת, צריכים להתיעץ עם רופא רצוי פרופ'. אם תרצי אתן לך שמות של רופאים. אני כתבתי לך, ואין לי תואר MD אבל יש ניסיון מהחיים , ואני רוצה רק בטובת הילדה, לכן ללא תמיכה של רופא בכיר על תזוזי! שירכז את כל הנושא! בשלב ראשוני תחזקי את הילדה בויטמינים ע"י תזונאי והומואופט, בתמיכה ובעידוד הילדה, שישרור שקט ושלווה בבית, תכניסי שימחת חיים הביתה והרבה מנוחה! הרבה בריאות, איריסל'.

IRISEL2

New member
האם יש לה כאב בלוטות? הן נפוחות?...

שירה אני הבינותי לפי כתיבתך הקודמת, שתקפה את ביתך מחלת הנשיקה. זה שאין לה כעת,זה לא אומר שהיא עברה את התסמינים שהמחלה יצרה. המחלה באה , אבל עד שהיא עוברת לוקח לגוף הרבה זמן להתאושש, אפילו עם ה - IGM שלילי! אל תישכחי ש - EBV יכול לחדור ל - DNA ולייצר נוגדנים! שעושים שמות לגוף. ואם הוא נמצא ב DNA = EBNA לא ניתן להתפטר ממנו, זו מחלה שמלווה כל החיים. פשוט צריך ללמוד איך לחיות איתה, לאכול אוכל בריא ונכון, חיים רגועים להשתדל לחיות בסביבה שמתאימה לילדה, לא להרגיז אותה, להיות איתה, להקשיב, להבין, לשמוע, לעזור, ולתמוך!!!!! שירה, אפילו כאב גרון יכול להקפיץ את הוירוס הזה! כנ"ל לגבי שפעת, סינוסיטיס, לחץ!!!! חשוב לחזק את הגוך בויטמינים ולנוח!!!! אני מאמינה בך שתדעי איך לנהוג בחוכמה. את אישה נבונה מאוד! מבינה היטב את ביתך כמו שרק אמא יודעת. חיזקי ואימצי ופעלי לפי תחושותיך, הן נכונות איריסל'.

איריסייל את פשוט מקסימה

תודה לך על כל העידוד , ואנחנו באמת משתדלים לעזור לה (עכשיו כבר כולל האבא) , היום יש לנו תור לפיזוטרפיה פעם ראשונה , לפני חודשיים שאבחנו את הבעייה ובעצם שהתחילו הכאבים והחולשה דברתי עם המורה שלה , ואמרתי שאנחנו בבירור ראומטולוגי בגלל הכאבים בידיים שמקשים עליה לכתוב הרבה , (אז עוד לא ידעתי מה זה) וביקשתי שיתנו לה קצת יותר זמן במבחנים כדי שהיא תוכל לעשות הפסקה בכתיבה ונתנו לה ואת לא יודעת איזה שיפור היא הוציאה 90-96 בכל המבחנים שבהשוואה לאחור 70 בקושי כי לא הספיקה לכתוב והתביישה להגיד , והיא כל יום באה גאה עם מבחן אחר וזה נפלא בעיני. קבעתי גם תור לתזונאית שתדריך אותה מה לאכול בכדי שכאבי הבטן לא יהיו חזקים מדי , מחר בערב יש לנו תור לבוסקילה , אני מקווה שיהיה לנו לו מה להציע לילדה . וזהו חיים כל יום ביומו ומקווים לטוב ...... חבל שמכבי לא מאשרים לה טיפולי הידרוטרפיה כפי שהמליץ הראומטולוג , אבל נראה לי שזה מאוד יעזור ונעשה מאמץ לקחת אותה . ובקשר לתגובות של כולם שקראתי זה בדיוק מה שיש לה , כאבי גרון , בלוטות נפוחות , כאבים באוזניים ואין כלום בבדיקות , לקחו לה אפילו משטח גרון שמחר כנראה תהיה תשובה . היא מרגישה שיחש לה חום ושאני נוגעת בה היא קרה כמו קרח , בכל זאת מדדתי ויצא 35.4 (אפילו לי במצב רגיל יש 36.7) מדדתי! החום מאוד נמוך אולי בגלל זה קר לה כל הזמן ? וכן גם הראומטולוג חושב שהכל בגלל מחלת הנשיקה.... היא כל הזמן מצוננת , מתעטשת כבר שנים קראנו לה בבית כבר מזמו "משופעת כרונית" חורף , קייץ ,סתיו,אביב הכל אותו דבר. איריסייל המון תודה את פשוט אחלה' הייתי שמחה לדבר איתך.... יום נהדר שירה

IRISEL2

New member
שירה, ראשית תודה...

ואין על מה להודות לי. אני כל כך מאושרת לקרוא שמצב רוחה עלה אפילו בטיפל'ה, והציונים השתפרו. אסור להסתיר. צריך להיות גלויים עם הסביבה שבה היא נמצאת במיוחד המורים! כל כך חשוב להיות קשוב לרחשי הילדה ואת אמא מקסימה, כן ירבו כמוך. את פשוט מלאך! כל כך חשוב שאבא התחיל להבין, זה יתן לילדה חיזוק להתגבר על המחלה ביתר שאת! מיסרי לו שאני מצדיעה לו! הוא לא יודע מה זה יעשה לילדה. לשמוע להקשיב להבין כל כך חשוב! היא תשתדל יותר, למענכם. אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד - יחד - מאוחדים! כל כך חשוב. הנפש משחקת פה תפקיד מכריע. נכון זו מחלה פיזיולוגית אבל משפיעה על הנפש בצורה מדהימה. בקשר לכאבים בידיים,זו השלכה של הוירוס שיצר פיברו.... האם בדקתם לילדה רמה של מגנזיום בדם. יכול להיות שאין לה מספיק והיא צריכה תוספת. יכול לעזור/להקל. זה עושים רק באמצעות רופא! מבקשים ממנו בדיקת דם למגנזיום ולפי התשובה הוא מחליט אם היא היא צריכה או לא? מה לגבי B12 נעשה בירור בנושא? כל כדור שמרגיע עוזר למחלה הזו וזה כולל: מגנזיום, B12, נוזל נוני עם שמעת עליו , מחזק מאוד, אם תירצי, אתן לך את שם הספק שמביא אותו לבית, B1 , קלציום. שירה לפני שנותנים ויטמינים חשוב לבצע בדיקות דם ולקחת תחת השגחה של רופא. זה לא סוכריות. יכול להזיק! לא לוקחים על הבבא אללה! בודקים. גשי לתזונאי. אני חושבת שהיא תעזור ותכוון בנושא, הכי טוב! כל אחד והמקצוע שלו! אני אשמח לשמוע בשורות טובות שהילדה מתחילה לעלות על דרך המלך, מה זה מתחילה, היא כבר התחילה .....ושתמשיך כך אמן! שירה, למרות כאב הגרון, הבלוטות הנפוחות לא ימצאו כלום! כי זה ויראלי. זה בדיוק מה שהיה אצלי. מצאו תמיד משהו לא ספציפי! או כלום! בהתחלה חשבו שיש לי אפילו חזרת, ככה הייתי נפוחה. הכל מהוירוס אפשטיין בר. יש עוד אחד שמחולל מחלת נשיקה קוראים לו CMV זכיתי לקבלו לפני 3 חודשים הייתי המומה. רדפתי אחרי EBV ונחת עלי CMV משהו. הרגשתי כל כך רע שחשבתי שחזר EBV. הכל היה רדום תפוס לחוץ כאבי שרירים, לא יכולתי כלל לזוז. מאוד חריף. הזכיר מאוד EBV אבל הרגשתי שזה קצת שונה. לחץ לי את הבטן כמו חגורה. לא הבנתי מה עובר עלי. היום בדיעבד אנחנו יודעים שהוא תקף אותי. עשה לי אלרגיה בשמים, עשיתי מקלחות קרות, פשוט יצאתי מדעתי, ועד שהרופאים לא ראו בבדיקות לא האמינו לי, ושראו היו המומים. ביצעו לה בדיקה כזו? הוא פחות חולרה מהEBV כי EBV יכול לשבת בדי.ני.אי. ולייצר נוגדנים שם. כל פעם שיש כאב גרון, שפעת וכו' הוירוס קופץ קצת כל פעם עוד קצת עד שנהיה הרבה מבינה = IGM . לכן חשוב לשמור על חום גוף הילדה, כמה שפחות תתקרר, ללכת איתה בקיץ לים, כדי שתתחסן! ים = יווד מחזק מערכת חיסון. גם ויטמים C = 1000 מ"ג יכול לעזור לה, לשמור על מערכת חיסון טובה יותר.שירה הילדה צימחונית? היא היתה אוכלת הכל לפני שחלתה, כל אבות המזון? או שחיה על דיאטות כשאר בנות מתבגרות ישראל.... אני בדיעה שהחברה אשמה מאוד במצב שנוצר. חייבים להיראות טוב, מי שלא נראה כך, הוא OUTSIDE נורא! חברה טובענית. לכן אנחנו גם המתבגרים בינינו מנסים להיראות טוב וזה עולה לנו על חשבאון הבריאות. לא לכולם. לחזקים, לא קורה כלום, לקצת שמערכת החיסון שלהם לא כי בשמים נופלים! וזה כל כל עצוב. לא פלא שיותר ויותר צעירים חולים במחלת הנשיקה. תמיד זה היה קיים, אבל לא בצורה קיצונית כזאת! שירה שם המשחק במחלה הזו, לשמור על מערכת חיסון חזקה, לחזק אותה בויטמינים ובמנוחה. דעי לך שבצבא נותנים היום חצי שנה גימלים למחלת הנשיקה. זה לא צחוק כלל. הרופא שמטפל בי בהדסה עי-כרם, אמר לי שרק היום הם יודעים איזה חולרה הוירוס הזה, ולאיזה בעיות הוא יכול לגרום שלא עלינו, אם לא מטפלים בזמן ונכון! אסור להיות שאננים! אני סומכת עליך ב 100% את אמא לתפארת מדינת ישראל. ואני מתכונת לכל מילה. חיזקו ואימצו שימרו עליכם ועל הילדה שלכם איריסל'.

IRISEL2

New member
הקור יכול לנבוע מחולשה , בדקתם לה

רמת המוגלובין לאחרונה...איך כדוריות האדומות שלה בכללותן? מה מצב ספירה לבנה? מונו? גם כשיש שפעת יכול להיות חום נמוך וקר אפילו צינון.....אני חוששבת שזה מהוירוס למרות שהוא לא פעיל כעת, את הנזק עשה, ויקח זמן עד שהגוף ישתקם לכן חשובה מנוחה וחיזוק בויטמינים. זה הטיפול שנונתנים כיום למחלת הנשיקה. איריסל'.

IRISEL2

New member
זה פשוט אושר לילדה להוציא כאלה....

ציונים! כל הכבוד! מה שמוכיח שהילדה בסדר גמור. היא תצא מזה. אני מאמינה!

למעלה