בוקר טוב לכולם

yasha31

New member
בוקר טוב לכולם

אנחנו עוברים תקופה מאוד קשה עכשיו עם הטיקים ואני אובדת עצות. העיוותים בפנים הם ממש קשים ומאוד קשה לנו לראות אותו כך. הייתה לנו תקופה נהדרת (too good to be true...) וידעתי שהמכה עוד תגיע... ואכן היא הגיעה ובגדול. כידוע, אנחנו לא בטיפול תרופתי ואני מנסה להמשיך בקו הזה. אני נותנת לו רסקיו רמדי פעם ביום (4 טיפות) וזהו. בזמנו, כשהתקיים הדיון על תוסף המזון אומגה 3 - עדיין לא היינו בעניין ולכן לא עקבתי. אני חושבת שהייתי מעוניינת לנסות עכשיו, במיוחד שמדובר בטיפול טבעי "ואם לא יועיל - גם לא יזיק". האם מישהו יודע מהו המינון לילד בן 5.5 ששוקל בערך 22 קילו? האם מותר בכלל לתת לילד בגיל כזה את התוסף? האם הוא מגיע רק בכדורים (הוא לא יודע עדיין לבלוע) או שיש צורה נוספת? ולאלה שמשתמשים: במה התוסף באמת עוזר לילד? אשמח לשמוע. (גיא, האם אתה קורא בפורום?) ועוד שאלה קטנה: נראה שהוא עדיין לא מודע לטיקים שלו (או לפחות לא מדבר על כך) ורציתי לדעת מה לאמר לו כי הוא שואל בשביל מה אני נותנת לו את הרסקיו, למשל, ואני לא יודעת מה לענות לו. אני לא רוצה "לעורר את הדובים משנתם" ולגרום לו להיות מודע לטיקים. כי אני יודעת שזה יפריע לו.ואם נתחיל עם האומגה 3, נצטרך לתת הסברים גם על זה. אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה מראש וסליחה על המגילה... אני פשוט מאוד מוטרדת... יעל.

השגיא

New member
יעל- אשמח לדבר איתך בע"פ

ואף לקשר אותך עם גיא. אני ממליצה מאוד על השימוש באומגה 3 אבל אין כאן קסמים וכל אחד מושפע אחרת. אם תישלחי לי מסר עם הטלפון שלך אתקשר מאוחר יותר, אני צריכה לרוץ עכשיו למוסך, ואשתדל לעזור. תהיי חזקה! יש מה לעשות!! גלית

ש ל י ק

New member
יעל ../images/Emo24.gifמקווה שימצא פתרון מיידי

אצלנו מתן לקח לתקופה מאוד קצרה את האומגה אבל כלל לא בשביל טיקים אלה לבעיות התנהגותיות ואצלו זה לא עזר מחזיקה אצבעות שאצלכם זה כן יעזור שלי

yasha31

New member
תודה שלי ../images/Emo140.gif

במחשבה שניה, אני אפילו לא יודעת אם אומגה 3 אמור להקל על הטיקים או על משהו אחר. אני באמת צריכה לברר לפני שאני נותנת לו. גם אני מקווה למצוא משהו שיעזור לו. ממש כואב הלב. יעל

נטלי273

New member
היי יעל ,מענין אותי לדעת איך הילד ל

לא מודע לטיקים? הרי זה כל כך מפריע,וקשה ,ובולט,איך..........? אני חושבת וזו דעתי בלבד,שצריך להסביר לו את מה שקורה, הרי יום אחד הוא יצטרך לדעת,ואני בטוחה שהוא מספיק פיכח בכדי להבין שהוא בעצם לא כמו כולם,אלא יש משהו מעט שונה. מה ילדים אחרים לא מגיבים?אין מבטים מוזרים ברחוב? ילדים קולטים הכל ,אבל לא תמיד יודעים להסביר את עצמם ואת מה שעובר עליהם. צריך לידע אותו על הטיקים,ומה שיש לו ,ולהסביר לו כמו גדול את הדברים העיקריים כמובן (תני לו צאנס),לומר לו שזה לא בגלל משהו שהוא עשה ,והתרופה היא כדי לעזור לו להפחית את הטיקים. וכמובן שעדיין אוהבים אותו בכל מחיר. לדעתי אין קיצורי דרך ,ודרכים יותר קלות להתמודדות ,הקושי נמצא בכל גיל .הבן שלי בן 12 ומאד קשה לו להתמודד עים הטוראט. אני ביקשתי מהפסיכיאטר ילדים שאיבחן אותו ,שיעזור לי להסביר לו על הטוראט.לא רק מההיבט החיצוני ,הוא הסביר לו את זה גם מבחינה כימית,מה קורה במוח ממש,ואז ההסבר נראה יותר הגיוני לילד . אגב את אותו הסבר הוא נותן היום כששואלים אותו מה יש לו ,לא כולם מכירים מה זה טוראט. חוסר המודעות של הילדים לפעמים מפחיד אותם. זו דעתי. ומקווה שיהיה לך קל אני יודעת מה עובר עלייך!

השגיא

New member
נטלי- הבן של YASHA31 בן 5

לא מזמן פירסמה כאן פסיכולוגית ששכחתי את שמה כרגע, מאמר על טוראט, ע"פ המאמר, רק בגיל 10 הילד מתחיל להיות מודע לטיקים. גלית

נטלי273

New member
גלית היי,קשה לי להאמין שילד בן 5

לא מודע לטיקים,הילד בטח מרגיש שמשהו.......... לא?

y a e l c 1

New member
בוקר טוב

אני מזמן לא כתבתי אבל כאשר יש מחשב אני נכנסת לקרוא, ואז אתמול ראיתי את ההודעה הזאת. בני כבר בן 10 היום אבל לא מדבר על מה שמציק לו ומפריע לו. אנחנו מודעים לזה שיש לו טיקים שמתחלפים כל הזמן אבל הוא לא שם לב אפילו שיש לו טיק חדש , בדרך כלל הטיק מתחיל ורק אחרי יום יומיים שמים לב שזה טיק חדש. הוא בעצם לא מבין מה הבעיה שהוא מתחיל לגעת בילדים אחריםאו כל טיק אחר. נוסף לזה רציתי לשאול האם משהו היה ניסיון בריספרדל שאם מפסיקים איתו לתקופה של חודשיים ואחרי זה חוזרים לתת את הכדור האם יש מצב שהכדור משפיע בצורה אחרת. למשל אצל בני יש לו עכשיו OCD די קשה וטיקים שלא היו לפני זה אבל האלימות הופסק וזה פשוט מדהים איך צריך להערך למצבים שונים, לפעמים הוא פתאום מתחיל לבכות שאף פעם לו היה, שוכח דברים מאד פשוטים ועוד אבל רציתי לדעת אם משהו היה ניסיון אם מצב שכזה. להת יעל מהדרום

יעל בוקר טוב../images/Emo24.gif

זה בדיוק מה שקורא עם שיכל הזמן טיקים חדשים שזה משגע אותו .ואפילו לקחנו אותו למוקד הרופאי .כי הוא לא היה בלוע את הרוק מסרב או שנכנסלו לראש שהוא צריך להקיא.הרופא אמר כאילו בכעס עם הוא לא יבלע את הרוק או שיפיסק להקיא הוא יתן לו כדור שי מה זה ניבהל .שהפסיק עם זה אבל כל הזמן יש משהוא חדש הוא נהיה פתאום עצוב או שהוא רוצה תשומת לב שהוא מקבל .ולשכוח דברים זה אצלו כבר מזמן אבל האלימות נפסק בית בית יש עוד קצת עובדים איתו על זה אבל בית הוא ניהיה מקסים יעל לא קל אבל צריך להיות חזקים כל יום יש יום חדש והרבה כוח וסבלנות צריך הרבה נישקות וחובקים הם צריכים את זה אני מריגשה שי צריך את המון מה שלא היה אף פעם

הילד שלי גם בגיל 6 לא היה מודע

לטיקים שלו. אני מיוזמתי החלטתי לדבר על זה איתו. השיחות היו תוך כדי דיבורים על נושאים אחרים או תוך כדי משחק. לפעמים אמרתי: "הופס, אני רואה שהיה לך טיק".... או כשהוא היה מעוצבן או עייף והטיקים התפרצו אמרתי: "אני רואה שאתה כועס/עייפ בוא ואתן לך חיבוק ענקי..." עם הזמן הוא התחיל להרגיש ולשאול למה יש לו טיקים ואמרתי כי אתה כועס/מרוגש/עייף וכו..... תלוי בסיטואציה שנשאלה השאלה.....

הלנה

New member
שלום יעל

הבן שלנו מקבל אומגה 3 כבר כמה חודשים. לפי מה שהבנתי מגיא האומגה 3 משפיעה קודם כל על הנושא של ההתנהגות (ההתפרציות זעם וכו'), אחרכך על OCD ומאוחר יותר על טיקים...ז"א שעל מנת לראות שינוי בטיקים צריך לחכות כמה חודשים. לגבי מינון אנחנו התיעצנו עם גיא ועלינו בהדרגה. זה תלוי בגיל ובמשקל. לגבי מתן הכדור לילד בגיל 5.5....אני לא יודעת, זאת כמוסה די גדולה. אפשר כמובן לפתוח אותה ולשפוך אותה לתוך מיץ פטל, אבל זה עדיין שמן דגים..

למעלה