בוקר טוב לכולם

1טללים

New member
בוקר טוב לכולם

אתמול היה לנו מפגש כיתתי בגלל הבעיות שצצו שם מתחילת השנה. בהמשך הערב המורה הביאה את עיתון ידיעות שמדבר על הפרעות קשב וריכוז. מצד אחד מאוד שמחתי שהיא פתוחה ללמידה בנושא ולהסביר להורים מהיא ההפרעה. ומצד שני נורא הרגיז אותי שהיא ניצלה את המאמר של ד"ר איריס מנור ואמרה שהיא מורה ללקוי למידה, ולא להפרעות קשב וריכוז. והיא מתנערת מכל אחריות לגבי ילדים שלוקים בADD-ADHD וכל ההשלכות שמתלוות בו. מחצית מהכיתה מטופלים בריטלין זה או אחר. וחלקם לא, בגלל שלא צריכים או שההורים מתנגדים לה- שקמתי ואמרתי לה שבגלל המאמר היא לא צריכה לכסות על עצמה ולהתנער מאחריות בתור מורה בכתת לקוי למידה והפרעות שונות שמתלוות לזה. היא צעקה וזומנתי למנהלת לשיחה בגלל דברי. שמבחינתי היא מחוייבת למערכת וללמוד על מגוון הבעיות שקיימות בכיתתה על מנת שתוכל לתת מענה גם להורים וגם לילדים. טעות ליצור מצב ולנצל מאמר תמים שנועד לעזור ולהבין מהיא ההפרעה, ואיך לטפל בה. ולעשות שימוש בכותרות הקטנות של המאמר עצמו שמצויין "פסיכאטר" טיפול באומנות"נורולוג" שהם אלה שרק אמורים לטפל בילדינו שניחנים בקשיים הסברתי גם שהם אלה שמוסמכים אולי לאבחן ולתת טיפול זה או אחר. אבל מחובת בית הספר לדאוג לעבוד במקביל לבעיות הקיימות עם הילד, והיא בתור מורה מחוייבת להבין את הנושא יותר מכולם. מצער אותי שאני,והילדים,וכל שאר ההורים נתקלים במערכת אטומה ומורה שמנצלת מאמר תמים לטובתה ומנערת את עצמה מכל אחריות., והכי נורא שהמפקחת והמנהלת מכסות עליה, וכל המכתבים הפגישות לא עזרו בכלום.... וילדינו נופלים בין הכסאות. מה שנותר אני מול המערכת, אמא אחת הוציאה את הילד מהכיתה, ושאר ההורים אין בכוחם להלחם. בנוסף אני מאויימת בתביעה על שציינתי באחד המכתבים שהוא מושכת לילדים בשיער ובאוזן ומעליבה אותם קשות, תודה על האפשרות לכתוב מילים אלו בפורום.

../images/Emo46.gifאפשר להתפוצץ! אפילו את החוקים

הן לא קוראות????? האם הילדים מעידים כי היא מושכת באוזנם? את מכתבייך אני ממליצה לך להפיץ לכל שרשרת המערכת- עד למעלה! לא יזיק גם לפרסמם בכל מקום אפשרי, כולל פורום חינוך מיוחד של אתר משרד החינוך! צרפי למכתבייך כמה שיותר ציטוטים מחוק חינוך מיוחד וחוק השילוב! כל מסמך רלוונטי מתאים, גם כן. אל תפסיקי להלחם לזכויות התלמידים. אספי הורים נוספים מהכיתה ואל תוותרו! מציעה לך לקשר הודעת גם לפורום זכויות הורים ותלמידים. זהבה תוכל בודאי להוסיף עצות מעשיות רבות מניסיונה הרב בנושא.

1טללים

New member
המכתב מאוד חריף

שלחתי אותו למפקחת הנהלת בית הספר ולמחלקת החינוך בעיריה. מאחר ואני מאויימת לתביעה אני לא יודעת איך לנהוג, אין שום הוכחה ממשית שהיא משכה באוזן פרט לזה שכל הילדים בכיתה סיפרו שהיא עשתה זאת. אבל ההורים טוענים שהם לא יודעים מזה. והסייעת של הכיתה אומרת שהיא לא צד בנושא, כאילו היא מכסה עליה? אשמח מאוד לקבל המלצה איך לנהוג במצב כזה. אני רוצה לציין שבעקבות המכתב ישבנו נציגות ההורים ביחד עם המפקחת וההנהלה, המורה הטיחה בי העלבותקשות ביותר, שאני לא אמא ראויה, וזה מראה עם אמא כזו למה לבן שלי יש בעיות. היא דיברה על מצבו של הבן שלי מול הורים אחרים, וביקשתי לא לעשות זאת מאחר ואני מבקשים לעזור לכל הכיתה ולא באים על מנת להתגושש בגלל שנפגעה. אני מוזמנת שוב לשיחה עם המנהלת, המורה דורשת מכתב התנצלות אחרת תתבע אותי על הוצאת דיבה. אני לא יודעת איך לנהוג במצב כזה. אשמח לקבל תגובות מניסיונכם

zivadina

New member
תיכף נקרא לסוללת המומחיות שלנו

כדי לחוות דעה. אבל הייתי מציעה לך קודם כל להתנצל, ולהמנע מלכתוב דברים שלא ראית במו עינייך ושאין לך שום דרך להוכיח. דברים כתובים מהווים סכנה אמיתית לכותב ולנשוא הכתבה, וכדאי לך לצאת מהר מן הבלגן הזה, כדי שהכוחות שלך יהיו פנויים להלחם על הדברים שאת יכולה להוכיח ולהשפיע. אני חוזרת על עצתי הראשונה (שבעלי קיבל פעם מהמנהל שלו): לא לחזור אף פעם על שמועות, אלא להגיד רק דברים שראית במו עינייך! בקשר לליקויי למידה והפרעת קשב: אני מכירה מומחית גדולה מאוד לליקויי למידה, שגם אומרת שהפרעת קשב זה עניין לרופאים. באמת יש הפרדה כזאת בין ליקויי למידה להפרעת קשב. ראיתי עוד מורות מנוסות ללקויות למידה שלא מבינות בהפרעת קשב. כנראה שזה המסר (החסר...) שמועבר למורים, ולכן אסור לך לנהל את המלחמה נגד המורה באופן אישי, אלא נגד הגישה המתנערת באופן כללי. בוודאי שיש הרבה דרכים לעזור לילד לקוי קשב בכתה, והספרייה שלנו מלאה בעצות למורים של תלמידים ADHD. אני מציעה לך ליישב את ההדורים עם המורה, וקודם כל לסכם בין שתיכן שאין השמצות אישיות, לא שלה אותך כאמא ולא שלך אותה כמורה. ואז תוכלו לחשוב באופן ענייני איך פותרים את הבעייה. הבטחתי לך גם חוות דעת מומחים וגם סיפרות, ותקבלי. קודם כל, אני מקווה שדליה שלנו, שהיא מורה לחינוך מיוחד ובדרך לתואר שני, ואמא לכמה וכמה ADHDים, תביע פה את דעתה. אנחנו איתך!

הוי... מערכת.. מערכת.. אם היית צפת

זה נכון, בטח... שהיא מורה לליקוי למידה – בתיאוריה. האם אי פעם קראה על כל לקויות הלמידה, כשאחד מהם לוקח בגדול – הפרעות קשב וריכוז ? אם כיתה שלמה מטופלת בריטלין – אולי אפשר שכיתה שלמה תלמד בדרך אחרת. הרי אם הייתה לה כיתה של לקויי ראיה, היא לא הייתה כותבת על הלוח ואומרת, אני מורה לליקויי למידה ולא רופאה לענייני ראיה... נראה לי שיש בלבול בתפקידים – ביה"ס הוא אולי מקור לסיפוק צרכי הפרנסה של המורה, ואולי גם הרבה מורים מוצאים אתגר, עניין נתינה וכו'... יחד עם זאת יש לזכור - ביה"ס נועד לתלמידים . אם המורה דיברה, כי שציינת כאן, על הקשיים שלה, מתפקידה לחפש את המקור לתשובות – ומתפקיד ההורים למצוא לה אפשרות של עזרה בלמידה הזו. – כלומר, אם ידוע לכם, ההורים, על דרכים שאפשר לשפר את הלמידה בכיתה שהרוב שבה "על ריטלין".. צריך ללמד אחרת אין מנוס מזה, כיתה של לקויי למידה צריכה ללמוד אחרת . יש דרכים רבות ושונות, מגוונות ויעילות. ביניהן גם למידה של התנהגות בכיתה. אם המורה רוצה עזרה – תציעי לה את עזרתכם, או עזרתנו. גם כאן, וגם בפורום של אסטרטגיות למידה, או לקויות למידה. וכמובן, והכי חשוב - לא לוותר ועוד חשוב מאד – לנסות לא לתקוף אותה, כי היא תפסיק לשתף פעולה, אלא לדבר איתה בדברי נועם (כמה שאפשר כשמתרגזים על המילים שלה) ולהציע עזרה אמיתית. בעניין משיכות האוזן וכו' – נראה לי ערבוב של סלט לא מוצלח. ייתכן שיש בעיות אחרות עם המורה. בעיות אלו, אולי ניתן לטפל באמצעים מנהלתיים אחרים. יאללה, דרך צלחה
במסע הארוך...

moogy1

New member
מערכת חינוך בקריסה!

שלום לך, וצוהרוריים טובים, אין כל ספק. מערכת החינוך שלנו מצויה היום על הקרשים, ואולי כבר מתחתיהם. מורים קטנים שוככים את הכלל הראשון במערך חינוכי תקין והוא: להיות תחילה בני אדם. במסגרת חוסר המקצועיות, חוסר האכפתיות וחוסר העניין מוצאים לעצמם מורים רבים מאוד ובהם מנהלים גדולים ומפקחות דגולות דרכים להשתמט מאחריות או עבודה משמעותית קשה, שהרי אם יודו בצורך לשינוי ותפקוד אחר, לא תהיה ברירה, אלא להראות זאת כדוגמה אישית ומאומצת. מאבקך צודק! אל תתני למערכת קלוקלת ורקובה זו להשפיע על כוח שיפוטך. את אמנם בעמדת מיעוט, אך אין כל ספק כי עמדתך היא הנכונה. המורה בכיתה הוא האחראי הישיר וכמעט היחיד לטיפול, מעקב, ליווי , לימוד ולבסוף גם הבאת כל תלמיד להצלחה והשגת המקסימום לו הוא יכול להגיע. אין כל חשחבות האם התלמיד לקוי למידה, בעל הפרעות קשב וריכוז, או מחונן. לא יתכן מצב בו מורה יצהיר כי אינו לוקח אחריות על צרכי תלמידיו. פעמים רבות אנו שומעים מפי מורינו המסורים את המשפט: "יש לי 40 תלמידים בכיתה. איני יכולה לטפל בכולם". ובכן מורותיי היקרות, הכל עניין של גישה ורצון. כל מורה יכול להגיע לכל תלמידיו ולסייע להם להתמודד על פי צרכיהם האישיים, אלא שנדרש כאן שינוי מוחלט של הגישה: - הכיתה אינה מקשה אחת, אלא יחידים בעלי צרכים. - כלי העבודה משתנים מישיבה בחדר המורים אל יציאה אל התלמידים והכרתם מקרוב בסיטואציות לימודיות וחברתיות - נכונות להשקיע זמן ערכי בשיחות אמת על רגשות, פחדים , שמחות וכשלונות, וכך להכיר באמת לשכנע שאכפת, שאפשר, שאסור לוותר... אחר כך... אפשר ללכת ולקטוף את הפירות. אני מקווה מאוד שלא תתיאשי, וכי לבסוף תשיגי למען ילדייך את הטוב ביותר. הדרך אינה קלה ולצערי, גם לא תהיה כזו בהמשך, אך חשוב לשאוף למימוש כל יכולת ורצון ולהאמין תמיד שהכל אפשרי. אני איתך!!! בברכה אלמוג

zivadina

New member
תודה יונה ו-moogy, מורות לחינוך מ'

ומנהלות פורום לקויות למידה בתפוז.

חובת מערכת החינוך...

שלום לך, מקומם מאוד לקרוא את מה שכתבת (תוך הסתייגות ששמענו צד אחד בלבד) בכל אופן אתייחס לדבריך כפי שהם. הדבר היחיד שאנחנו חוזרים ןאומרים לכל אנשי החינוך לגבי הפרעות קשב וריכוז הוא שהאבחון צריך להיות על ידי פסיכיאטר או נאורולוג ורק הם יכולים להמליץ על טיפול טרופתי. מעבר לכך ידוע שההפרעה מורכבת מגורמים רבים ומהיותה כזו גם הטיפול בה צריך להיות מורכב: ביולוגי-תרופתי(אם צריך), חברתי/רגשי,לימודי/אקדמי ואין להקל בשום צד במורכבות זו מכאן שמורה או כל אדם במערכת הנמצא עם הילד לפחות 4-5 שעות ביום צריך לדאוג לו בשעות אלו בכל ההיבטים שציינתי. מדברייך לא הבנתי אם הילד בכתה רגילה או מיוחדת - אתייחס לשניהם- אם הוא בכתה מיוחדת הרי שבתל"א (תוכנית לימודים אישית ) שהמורה מחוייבת לכתוב לו, צריכים להופיע כל התחומים בהם הוא זקוק לעזרה וכמובן המתייחסים לצרכיו...(שהקשב כלול בהם) אם הוא בכתה רגילה והועלה לוועדת שילוב ומקבל משעות השילוב , הם נועדו לטפל בתחום בו אובחן (הפרעת הקשב) וגם שם צריכה להיות תוכנית לתחום זה (תח"י- תוכנית חינוכית יחידנית) אם לסכם במשפט אחד ביה"ס לא יכול לאבחן הפרעת קשב, הוא בהחלט יכול לשלוח לאבחון והוא מחוייב לטפל בפן הלימודי/התנהגותי/חברתי של הפרעת הקשב.

1טללים

New member
אני מאוד מודה לכולכן

הפורום עוזר לי רבות בדרך מחשבה והתמודדות מול הבעיות במציאות היום יומית לקחתי טיפים מכל ההודעות כאן- והחלטתי למען הסדר הטוב שקודם כל אתנצל על שציינתי במכתב שהיא מושכת בשיער ובאוזן, למרות שלא ראיתי במו עיני, אבל תגידו לי? איזה הורה רואה התעללות כזו במו עיניו? אפילו כל הפרסומים על התעללות גננות,סייעות,וצוותים חינוכים שפורסמו, אף אחד מהם כמעט ואל ראה במו עינו, אלה שמע דרך הילדים, או שאחד מאנשי הצוות היה הגון ודווח על כך, אנחנו דרשנו חוקר נוער בכיתה, אבל כנראה שזה כבר לא יקרה, לפי השיחה עם הבן שלי, הוא טוען שהיא עושה זאת, או עשתה לפני הרעש שהקמתי, אבל בו לא נוגעת. ילדים אחרים גם התלוננו שהיא צובטת וכ"ד. לנושא עצמו- החלטתי ש.. 1- אכתוב מכתב התנצלות על מנת לרכך את הבעיות האחרות,ולא בגלל שמגיע למערכת מכתב כזה. אני עדיין מאמינה בכשל המערכתי . 2- אנסה ליצור מצב ולעניין אותה בקריאת חומר להפרעות שונות 3- אשמח מאוד אם אוכל להעזר בצוות המופלא הזה כאן על מנת אולי לעזור לי להכניס לכיתה איש מקצוע שיסביר לא רק למורה והמנהלת אלה גם להורים החרדים, מה היא ההפרעה של הפרעות קשב וריכוז ובמה זה מתבטא הגעתי למסקנה שההתנגדות של ההורים נגד מתן הריטלין נובע מבורות מסויימת ופחד מהתרופה ששמה לפעמים מפחיד,ומאיים. 4- אנסה ברשות הפורום כמובן להעזר בחומר המצוי ולהדפיס את החלקים המשמעותיים על מנת להעביר לכל הצוות החינוכי,ולהורים עצמם. 5- אני לא אוותר, אבל אשתדל להיות פחות תוקפנית כלפי המורה על מנת שתרצה לעזור לי ולכיתה . אשמח לשמוע עוד הצעות, אני די אבודה במערכת כרגע בשל כל הבעיות שנוצרו . ונלחמת לבד למען כיתה שלמה! אני רוצה שיהיה לבן שלי טוב, שלא יהיה מתוסכל, שיוציא מעצמו את המיטב, וכך גם לגבי ילדים אחרים בכיתה. אני רוצה להודות לכן שוב המון תודה, אמשיך לעדכן.

zivadina

New member
בוודאי שנשמח לעזור ככל האפשר.

ונראה לי, לפי כתיבתך, שאת בהחלט מסוגלת להרים את כל המבצעים שאת מתכננת.

דליה.ד

New member
הפרעת קשב ולקות למידה

יש מומחים המתייחסים להפרעת קשב כלקות למידה, מצד שני קיימים מומחים הטוענים כי הפרעת קשב היא הפרעת התנהגות וכי יכולים להתלוות להפרעה גם לקויות למידה. אני יכולה לומר עם יד על הלב שבתחילת שנות ה-90 כשלמדתי במכללה והתמחתי הלקויות למידה בכלל לא דיברו איתנו על הפרעת קשב....! נותר לי רק לקוות שהיום קיימים קורסים בנושא לפרחי הוראה בחינוך המיוחד, ואם אין אז משהו צריך להשתנות ומהר! בנוגע לעניינינו, לילד משולב, או ילד הלומד בחינוך המיוחד חייבת להיבנות תוכנית לימודים אישית (תח"י או תל"א) על סמך היכולות שלו ועל סמך הקשיים שלו. מורה שאינה מרגישה בטוחה שהיא יכולה לתת לילד תשובה נכונה ומספקת חייבת לבקש הדרכה ממנהלת מתי"א באיזור. חובת המנהלת לתת למורה הדרכה ראויה. בדרך כלל הצוות הרב מקצועי מרכיב את התכנית וההורים חייבים לחתום עליה עד ה15.11 בכל שנה (וזה היה לפני חודש!). ההורים גם יכולים להכתיב 25% מהתכנית! ילד שעבר ועדת שילוב או ועדת השמה חייב לקבל תשובה נאותה מהמחנכת, מורת החינוך המיוחד, פסיכולוגית ביה"ס, היועצת ומנהלת מתי"א. לא הבנתי היכן הילד לומד האם בכיתה רגילה, האם עבר ועדה או לא, באם אקבל פרטים אתייחס בהתאם. ובנוגע לכעס: הכי חשוב - מבחינתך אמא - לגייס את המטפלים לטובת הילד. לפעמים צריך ל"בלוע" כל מיני דברים לא נעימים בדרך (כמו בכל דבר בחיים - בעצם!). מערכת החינוך אינה מושלמת, אבל מנסיון נעשים מאמצים להשתפר. נסי לעבוד עם המערכת ולא נגדה כי זה מה יש!

1טללים

New member
תודה דליה ,מדובר

על כיתת ללקוי למידה בבית ספר רגיל, וכן הבן שלי בכיתה קטנה בבית ספר רגיל, עבר וועדת השמה לפני שנה,ומכיתה א הוא בכיתה קטנה, לא מטופל בריטלין, כי לא היה צורך בזמנו הנורולוג קבע שהוא אל במצב שאמור לקבל תרופה., כרגע אנחנו שוב באמצע אבחונים על מנת לבדוק בשל גילו 12 וגם גיל ההתבגרות האם יש צורך להתערבות תרופתית מעבר למה שהוא מקבל, דרמה תרפיה, ריפוי בעיסוק, אומנות וכ"ד. וכן, אני יודעת שאת צודקת- אבל יש דברים שאני לא מוכנה לבלוע "כי זה מה שיש" אני עדיין מאמינה בכוח שלנו להשפיע ולנסות לשנות.. אני לא מוכנה "בכל מחיר" לקבל את התנאים של הבית ספר ומורה שמתנערת מאחריות, עדיין לא ראיתי את התל"א האישית ועבר כבר כמה חודשים מתחילת השנה התיקים האישיים לא הועברו לבית הספר,( הילד עבר לשם השנה בכיתה ו עברנו מעיר אחרת) וזה לא רק התיק שלו אלה של כיתה שלמה.. הכיתה מורכבת מכל מיני בעיות, קשב, התנהגות, וכ"ד. ואני עדיין רואה את המערכת החינוכית אחראית בנוסף למה שאנו ההורים אחראים לספק לבני ולכל הילדים את מה שמגיע להם, הילדים לא צריכים לסבול שהמורה שלהם לקראת פנסיה ושמה קצוץ כי זה השנה האחרונה שלה הילדים גם לא צריכים לסבול שהמערכת אטומה ולא מרעננת את הכיתה עם מורה צעירה ובעלת נכונות לשלב תלמידים בכיתות רגילות, הילדים גם לא אשמים שהחומר הנלמד בכיתה מגיע לחומר של כיתה ג-ד במקרה הטוב וכן יש בעיות, ואין לי זמן לפתור את כל הבעיות זו השנה האחרונה של הכיתה בבית הספר הזה. ועבורים כולם לחטיבה או יתפזרו בכל מיני ממסגרות אחרות! אף אחד אינו מושלים, אבל המערכת הינה מעצמה, שצריכה לשאוף לשפר עוד ועוד בקצב מהיר יותר ולא לחכות שאמא אחת שאיכפת לי תעיר אותם משנת היופי שלהם. תודה על תשובתך, לקחתי הרבה מההודעות כאן.

doritafy

New member
תביעה

טללים1 במידה והינך בטוחה בצדקתך אין עליך לפחד מתביעה. אני בסוף שנה קודמת הגשתי תלונה על הגננת של בני (גם הוא היה בשנה האחרונה לפני א' ) על אלימות כלפיו. לאחר בירורים של המשטרה הילד נחקר ןכן הגננת הילד נמצא דובר אמת וכרגע ישלה רישום פלילי. ובקשר למערכת החינוך בקשה!!! , הגננת ממשיכה לעבוד . זו גננת חנ"מ בגן שפתי צעירה . ובכל זאת אני לא מוותרת וממשיכה להילחם מה גם שאני האם היחידה שמתלונת, משום מה כולם שותקים. השנה הוא בא' גנית וגם שם עד שלא הערתי את הפיקוח לא זזו דברים.

למעלה