בוקר טוב לכולם

מתנצלת

לכל החברות הנחמדות שביקרו באתר שלי, אני רוצה מאוד להודות לכם, תודה על הביקורת הנעימה והיפה ששלחתם אלי. אני רוצה להתנצל כי יש לי עדיין בעיה אם כתיבת התשובה, אני לא כל כך מסתדרת עדיין, אני לומדת איך להשתמש נכון, מקוה שמכתבי זה כן יגיע אליכם, אתכם הסליחה. לאה נ.ב. כתבתי כמה תשובות לחברות אבל משום מה לא הגיעו לפורום

בוקר טוב לכולם. בקשר לחזאים: אפשר

גם שישאלו את הבדואי שעובר בדרך על החמור. אחרי ששואלים אותו הוא אומר "רגע". מדליק את הטרנזיסטור שלו ומקשיב לחדשות.... ושוב אנחנו בסימן שאלה.

izuizu

New member
בקר טוב לכולם בקר טוב לאה

לאלה מבינכם שמבינים קצת יידיש גם אלה שלא שולטים בשפה האידיש יכולים להנות . The importance of the letters "SH" in YIDDISH Wihout them how would you say words like..... SHMOK SHLEPER SHNORER SHLIMAZL SHVONTZ SHVITZER SHLONDRIK SHMENDRIK SHPAIEN SHVIGUER SHVER SHVESTER SHADCHN SHMEICHL SHTOLTZ SHLUGN SHMALTZ SHOIN SHLEIKES SHARF SHPEIT SHTIL SHTELN SHABES SHUCHN SHULEM SHLUFN SHLEPN SHPILN SHRAIEN SHNAIDER SHKUTZEM SHEIGUETZ and… SHIKSE. or phrazes like.... SHTIPN arain SHTECHN un raizn SHTOCH arbet SHTARK vi a ferd SHPILKES in tuches SHEINER tuches SHMUTZIKE chaie SHVARTZE iurn SHTIKL fleish SHTIK drek Foile SHTIK Er PISHT oif SHTEINER Cancer, SHMANZER, abi gezunt SHEINE reine kapure Der fidler SHKRIPET oif maine nervn SHTARB avek A SHMUK, a gitn Got vet dir SHTRUFN SHIKER mit ein SHNAPS or riming marvelous verses like..... Di levune SHAINT, di SHTERN blitzn, Main potz SHTEIT un maine eier SHVITZN A gite nacht !!!

offe

New member
צהריים טובים לכל הצופים ../images/Emo6.gif

לפני כמה זמן דברתי על אופטימיות איך לראות את הדברים בצורה יותר חיובית - או לעשות בצורה יותר חיובית. לא - לא הולכת לספר לכם סיפור על נכדים הגאונים של סבתא - פשוט הסתכלות אחרת. כמעט כולנו, למרות שרובנו חיתנו את הילדים, עדיין הגידול שלהם ושל צאצאיהם נופל בחלקו על כתפינו - תמיכה בכל תחום שהוא. (אגב שנשאלה בת ע"י אמא - היכן הגבול שילדים מצפים שהוריהם יעזרו להם - ענתה הבת - אמא - "השמיים הם הגבול" - טוב כל אחד והשמיים שלו. (אגב נושא מצוין לדיון - רק שלא תיפתחנה תיבות פנדורה) ואתמול - היה לי "יום לימודים ארוך" עם נכדתי הקטנטונת. הובאה אלי בשעה 08:30 - ירדתי עמה לגינה לא לפני שקבעתי עם חברתי שמטפלת בתינוקת - שמתי את הקטנטונת על הנדנדה - ואנו ישבנו ושוחחנו פטפוטי בנות. לאחר מכן הלכתי למספרה לפנן את ראשי - למזלי הקטנה נרדמה - והפן עבר בהצלחה. ולאחר מכן בשעה 11:00 נפגשתי עם חברה נוספת במדרחוב לטוסט וכוס קפה - והקטנה לידינו - אני משוחחת וכל הזמן מספקת לה ניירות, קשי שתיה, צעצועים, מפתחות, והשמחה רבה. בשעות אחר הצהריים לאחר הפסקת שלפשטונדה - הופיע הבן בביתי עם הצאצאית -אמרתי לה - עוד פעם ניפגש ואת חייבת לקנות לי גלידה. בזמן שאני שיחקתי איתה - ישב הבן וסרק לי תמונות לשעון שורשים יפהפה שקניתי וצריך לשים בו תמונות קטנות - זה יהיה מדהים כשאתלה על הקיר. כלתי הגיע גם היא - וזה כבר בשעות הערב - בדרך קנתה פיצה מטר - קנתה חצי מטר וקולה - החלטנו ששמים לערב זה את הדייאטה בצד - בלסנו - פטפטנו - וכן, היה כייף. אז זהו - יום של עזרה והנאה בצידה. איני יודעת מדוע נחה עלי הרוח לכתוב דווקא הודעה זו - סתם כי בא לי - לעתים המוח מזרים לידיי ולמקלדת ולמסך מהרהורי לבי. אין חובה לקראה - רק אם מתחשק לכם
המשך יום מרהיב. בידידות offe

גאלה222

New member
אופי ../images/Emo140.gif קראתי בהנאה גדולה את מה

שכתבת, על ההתפננות שלך, שלך עם עצמך, שלך עם נכדתך, שלך עם בנך, על השעון שיהיו בו תמונות, וברוח הכתיבה שלך הצלחת להעביר את השמחה גם לכאן, ועל כך תודה
.

vera2

New member
אופי יקרה קראתי בהנאה את שכתבת

כפי שידוע לך ברגע שכתבת ופירסמת את דבריך כל אדם מוצא בתוכן ראיה אחרת. אני התרשמתי במיוחד שהמשכת בסדר יומך... נהנית מנכדתך.. ובעיקר ביגלל שויתרת על הבישולים והעבודה השיגרתית של יום שישי בבית הזמנתם פיצה וכולכם נהניתם. זה שנים שילדי מבקשים לרדת מהבישולים המעייפים עם האמירה העיקר להיות ביחד. והנה את יישמת את זה. למדתי ממך. שבוע טוב מVera

offe

New member
אוכל - אחורה אוכל ../images/Emo8.gif

גידלתי משפחה - שני בנים לתפארת (נו באמת נודניקית - איזה בנים הם לא לתפארת אמם) - שנים הייתי מבשלת, כי אחרת איך היו גדלים, אולם לא זכו לממולאים, לבורקס וסלטים עשויים במו ידיי - תמיד בחנות היה זמין לי הכל. כיום - מאחר ואני באמת ובאמת לא אוהבת את נושא הבישול - פשוט הרגלתי את משפחתי שאם אני צריכה לבשל ארוחה - אפילו ל-8 איש - זה מצריך אשפוז בגלל המתח. אחה"צ שלווים, כפי שכבר סיפרתי לכם - נותנת מעצמי מעל ומעבר - מקדישה הרבה מזמני למען נכדיי - וכלותיי השלימו עם הרעיון שהחמה שלהם קרה מאוד בכל הקשור לנושא האוכל, אצלי לא יקבלו מזון גשמי - אלא רק מזון רוחני - שהוא לא פחות חשוב בחיים. הרגע חזרתי מביתה של כלתי הצעירה - הזמינה את הוריה - את בני הבכור עם בנותיו ואותי - והיה סבבה. אגב - ג'ודי - אני מספרת לכולם - שעד היום טעם העוגה שאפית ליום הולדת עדיין נשאר בפי. כך שכל אדם נותן מעצמו את מה שמסוגל להעניק - כל זמן שאכן מעניק משהו למען הזולת. הכנתי לכם ארוחה וירטואלית - בזה אני מצויינת. איפה האוכל - תביאו בבקשה ותשימו על הצלחות - הקישוט עלי. המשך בילוי נעים ושליו. offe

בכיף, אופי,../images/Emo24.gifאכין לך עוגה כזו

מתי שתבקשי. רק בבקשה, אל תבקשי פעמים רבות. יקלקל לך את מה שאת עושה במכון הכושר...

מנורה

New member
אופי יקירתי התאור שלך בחיק המשפחה

מרגש מאד ורואים עד כמה את מקדישה ואוהבת את המשפחה. בנושא הזה אפשר לכתוב קילומטרים של נייר . בעקבות מה שכתבת ואני מצטטת " נותנת מעצמי מעל ומעבר" "החמה שלהם קרה בנושא אוכל" נושא לדיון מה זה מעל ומעבר בעיני מי בעיני או בעיני ילדי?? איך אפשר להיות קרה בנושא אוכל? האם האוכל הוא הגורם המחמם?? המשך ערב מהנה

נֵנָה

New member
אוכל קדימה למסעדה ../images/Emo3.gif

אופי, מי כמוני יכול להבין אותך בנושא הבישול והאוכל. גם אני לא רואה את עצמי כבשלנית גדולה וכשאני צריכה להכין ארוחה שלמה ליותר מ-6 איש, זה אצלי פריוקט שצריך לתכנן במשך כל השבוע ומכניס אותי ללחץ אטומי. אודה שאני קצת מקנאה בבשלניות מומחיות, שמסוגלות צ'יק צ'אק להכין ארוחה שלמה עם תוספות וקינוחים ל20 איש ויותר ... לכן, הרגלתי את ילדי שפעם בחג אני מזמינה אותם לארוחה, אבל מכינה אותם לכך שאם הם רוצים הרבה תוספות, סלטים ומנות אחרונות, שיכינו ויביאו איתם ואני מבשלת רק את הארוחה הבסיסית. מנה ראשונה, מנה עיקרית עם שתי תוספות מקסימום, מרק ומנה אחרונה פשוטה וקלה. וכאשר הם מגיעים סתם כך לארוחה בשבת, הם אוכלים מה שיש בלי שום פינוקים מיוחדים... לעומת זאת, אני משתדלת להעניק להם מעצמי בעזרה בעת הצורך, לפנק את הנכדים וכמובן לתת להם מתנות כמיטב יכולתי ... אני חושבת שזה מאד נחמד מצד כלתך להזמין אליה את המשפחה לארוחה, גם כלתי עשתה זאת פעמים רבות כי היא ממש חברהמנית, ואז אני תורמת את חלקי בכך שאני מביאה אתי תוספות שמיוחדות רק לי שהם אוהבים. לאמר את האמת, חשבתי על כך פעמים רבות, שזה מאד נחמד משמח וגורם נחת שכל המשפחה נפגשת לארוחה משותפת עם הילדים והנכדים (אפשר גם לעשות זאת בכל פעם אצל מישהו אחר מהמשפחה ולאו דוקא כל הזמן אצל ההורים, ובתנאי שכולם ישתתפו בהכנה והבאת חלק מהארוחה ולא הכל יפול רק על המארחת, זו יכולה להיות מסורת נחמדה מאד להנאת כולם. כל משפחה והרגליה, העיקר שיש אהבה והרבה הרבה נחת

emmy5

New member
אופינקה ,נחמד לראות את השולחן

ארוך , גם כל הסיפורים עם הנכדים ...לכל אחד יש סיפורים בסגנון דומה , עם ההבדל של גיל ...אצלי יודעים להגיד שהם באים ואז אני כבר נכנסת למטבח ... אבל התענוג של כולנו להפגש אצלי ,כל המשפחה , ולשחק עם התינוקת שבמשפחה .. עכשיו היא כבר יודעת יפה לדבר ,היא בת שנתיים ...אז כולנו מסתובבים מסביב לה .. אופינקה , אבל זה כל התענוג שלי ,לראות את המשפחה מסביב השולחן ... בואי נשתה
לחיים ,רק בשמחות עם כל המשפחה

למעלה