בוקר טוב לכולם

yaely2

New member
מנהל
יחסי הורים ילדים../images/Emo82.gif../images/Emo22.gif../images/Emo66.gif

שלום לחברי הפרום מצ"ב בזה מכתב ששלחה סטודנטית להוריה, בו היא מספרת להם על החוויות הקשות והטובות אותן עברה בזמן האחרון. במכתב מלמדת הסטודנטית את הוריה שיכול להיות גרוע יותר מהמצב בו היא נתונה. את המכתב הזה קיבלתי בדואל לפני זמן רב, נהניתי ממנו ובמשך הזמן מצא מקומו לפח. השבוע הייתי בקורס "מוח והתנהגות" ערמת דפים הייתה מונחת על שולחן המרצה וכל אחד לקח אחד, כחומר למחשבה. גם אני. בסוף השיעור אמרתי למרצה (אנטי אינטרנט מושבע) שקראתי את החומר שחילק באינטרנט והוא שאל "האם את יודעת מי חיבר זאת השבתי "לא" ואז הוא היפנה את תשומת ליבי לחתימה למטה. חתימתו שלו. בשנת 1966 סטודנטית שלו בארצות הברית במקום ללמוד הלכה להתהולל. ואחר כך דאגה מה יהיה ובאה אליו להתיעצות. לאט לאט הם בנו את המכתב והוא כתב אותו.

ורה - מה שלומך חמודה? תקישי פעמיים

על "מצורף קובץ doc" ותקראי את המכתב.

yaely2

New member
מנהל
המכתב: משמאל לשם שלי בכחול

כתוב בצבע אדום [מצורף קובץ doc ] לוחצים עם השמאלי והמכתב מתגלה

emmy5

New member
יעלוש ,שלום ,,, אולי תשלחי שנית ,

אי אפשר להגיע למכתב ,תודה

yaely2

New member
מנהל
מעתיקה את המכתב לכאן../images/Emo3.gif

שלו כולם הנה המכתב
אמא ואבא יקרים, הסמסטר הראשון חלף מאז עזבתי את הבית ללימודי באוניברסיטה התרשלתי בכתיבה הי הייתי עסוקה מאוד. עכשיו כשקבלנו חופש, ברצוני לעדכנכם, אך בטרם תמשיכו בקריאה, נא שבו(!) ובכן, העניינים מתפתחים עכשיו בסדר גמור, השבר בגולגולת ושפך הדם שקיבלתי בקפצי מחלון חדרי בשיכון הסטודנטים כשפרצה בו אש מייד לאחר הגיעי הנה – מחלימים והולכים. ביליתי רק שבועיים בבית החולים והניתוחים עברו בשלום, אך הרופא סבור שראייתי בעין שמאל, אם כי לעולם לא תחזור לקדמותה, תהיה טובה בהרבה מזו של עיני הימנית. לכאורה שאריות התאונה הן רק שברי הצלעות הגורמים לקוצר נשימה הפוקדני אחת לכמה שעות, ופגיעה בכלייתי השמאלית הפגועה גם היא. למזלי השריפה שפרצה בשיכון הסטודנטים, וקפיצתי מחלון הקומה השלישית, הובחנה ע"י תורן הלילה העובד בתחנת הדלק הסמוכה, הוא אשר קרא למכבי האש ולאמבולנס, כמו כן הוא היה היחידי שבקרני יום יום בבית החולים; והיות ודירתי נשרפה ונשארתי בחוסר גג, הוא היה אדיב מאוד להזמינני להתחלק בדירתו. זו אמנם דירת מרתף דולף קטנה ליד בית המטבחיים הישן, אך חמודה מאוד. דירת חלומותיי... הוא מתגורר בה מזה כמה חודשים, וזה עתה מסים הוא את בניית המקלחת ובית השימוש. הוא בחור חמד ואנו התאהבנו זה בזה כפי שציפייתכם עולה, ואנו מתכננים להתחתן בעתיד, אך טכס הנישואים אצל הכומר יעשה בטרם הריוני יתחיל להיראות. כן אימא ואבא יקרים, אני קצת מעוברת ואני יודעת באיזה קוצר רוח ציפיתם והשתוקקתם להיות סבא וסבתא, ואני משוכנעת שתקבלו את נכדכם בחום ואהבה ללא גבול כפי שהתמסרתם אליי בילדותי. דחיית נישואינו היא בכך, שארוסי קיבל דלקת קטנה שמונעת ממנו לעבור את בדיקות הדם הדרושות כדי לקבל רשיון נישואין. ואני, בגלל קלות דעתי, קיבלתי דלקת זעירה זו ממנו, כי דתו מונעת ממנו שימוש בקונדומים. אולם לאחרונה הבטיחני הרופא המומחה שהדלקת תעבור, הודות לזריקות הפניצילין שקיבלתי. הו, אימא ואבא יקרים, אני יודעת כמה רציתם גבר נוסף במשפחתנו, ועכשיו הגיע העת לקבלו בזרועות פתוחות ובאהבה וסולחנות. הגם שהוא עני הוא אדיב, ואם כי אינו ממוצא כל כך מכובד, הוא אמביציוזי, נכון שהוא מגזע ודת שונים מעט משלנו, אך אני יודעת כמה סובלניים אתם, ודאי שלא תציק לכם העובדה שצבע עורו שונה מעט משלנו, ונשיקות משפתיו העבות הנן בגדר חלום. אימא ואבא יקרים, לאחר שאתם מעודכנים, ברצוני לגלות לכם; לא הייתה כל שריפה בשיכון הסטודנטים. לא קיבלתי שבר בגולגולת, לא שכבתי בבית-חולים, כלייתי אינה דולפת, אינני בהריון, איני מאורסת, אין לי סיפליס ובכלל אין לי שום בחור בתוך חיי, ואני די משועממת ומתגעגעת לחופש הממשמש ובא. אולם בציונים הסופיים בסמסטר הנוכחי זכיתי וקיבלתי מספיק באמבריולוגיה, כמעט טוב באנגלית ומספיק בקושי בכימיה. ועכשיו אני מקווה שתקבלו זאת ברוח טובה, קלה וסולחת. מחבר פרופ' גלין גלר ברוקלין 1966

vera2

New member
הכל יחסי בחיים יעלי איך מתקשר המכתב

לנושא השיעור?

emmy5

New member
חה חה חה , לפחות בסוף ,מגלה את האמת

בזמן הקריאה ,חשבתי על מה אני היתי חושבת לקבל מכבת כזה? ממש כמו השיר "זקלין ,אצלי הכל בסדר" אבל הפרופסור הוא גאון, יעלוש , תודה ...שעור למופת .

למעלה