בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

סופסוף התעוררתי. עכשיו אני רץ להתפלל. אגב, אני מאוד אוהב את אלוקים והדת - האם עלי להרגיש מוזר להניח תפילין באותו ראש שאתמול חשב ועשה מעשי זימה?

אני מאמין בזה

בתורה שאני מאמין שהוא נתן למשה בהר סיני ועברה אלינו מדור לדור, הוא אוסר על מעשי זימה לאדם במצבי (רווק). הוצאת שז"ל וכדו`

goylem

New member
זכותך המלאה

להאמין בחידושים עצומים. מישו אמר שלא?

תשמע

אתה באמת חרדי, אתה מעיד על עצמך שאתה אוהב את אלוהים והדת ואפילו כתבת בעבר שאתה פוחד מהעונש שתקבל ולמרות זאת אתה עובר עבירות. לא, אני לא חושב שתקבל עונש אחרי שתמות. אבל אם אתה חושב ככה אז אתה רק תסבול, כל הזמן תעשה עבירות ותחיה ברגשות אשם, אני לא מקנא בך. אתה צריך להחליט, או שאתה לא מאמין ואז תעשה מה שבא לך. או שאתה מאמין ואז אם תמשיך לעשות עבירות רק תרגיש חרא עם עצמך. כדאי לך לפנות לרבנים שלך ולבקש שיחזקו אותך (אם כי אם אתה שואל אותי, כדאי לך להתחיל לבדוק באופן רציני את הדת שלך. נסה לבדוק בראש פתוח, נראה לי שתגלה דברים מפתיעים)

זאת הנקודה

אני מבולבל. מצד אחד אני רוצה להנות מהדברים שכולם נהנים מהם, ומצד שני לא רוצה להתנתק מאורח החיים החרדי שלי. ולא, אני לא מחפש להתחזק בדת וגם אין לי יסורי מצפון כשאני עושה עבירה. אני מוכן בלב שלם לקבל את העונש המגיע לי. בעניין הזה של שכר ועונש יש לי ספקות, אבל עדיין יש צד שאקבל עונש - ואני מוכן לקבל אותו.

אם אין לך יסורי מצפון, אז תהנה ../images/Emo13.gif

אתה שואל "האם עלי להרגיש מוזר להניח תפילין באותו ראש שאתמול חשב ועשה מעשי זימה?" נשמע שדווקא יש לך יסורי מצפון אבל אם אתה אומר שלא, וטוב לך לחיות בחברה החרדית אבל לעשות עבירות - בכיף. ואני שוב ממליץ לך לבדוק היטב את הנחות היסוד עליהן חונכת

אני מבולבל

אין לי יסורי מצפון כי אני בטוח שעשיתי משהו שאני יכול (אולי) להענש על כך לאחר מותי. ההרגשה שחשתי הבוקר היא מבלבול. השאלה שלי אם אלוהים שונא אותי עכשיו בגלל העברות שעשיתי. כביכול הוא כועס ובתפילה שלי אני מתחנף אליו.

אני מבין אותך

בתהליך הבדיקה והחקירה שעשיתי השתדלתי מאוד לא לזלזל במצוות ולהמשיך לשמור כפי שהייתי קודם. אבל בענין התפילות היה לי קשה מאוד. איך אני יכול לשפוך את שיחי לפני מישהו שאני לא בטוח שהוא שומע? אתה דווקא מאמין שהוא שומע, אבל חושש (ובצדק מבחינתך) שהוא שונא אותך. לדעתי יהיה לך קשה להמשיך ככה, אתה טוען שאין לך יסורי מצפון אבל מצד שני מרגיש שאתה עושה מעשים אסורים כל הזמן. אתה צריך לשבת ולבדוק בצורה רצינית ואמיתית האם יש אלוהים אם אין, האם הוא נתן תורה או מצוות או לא. אם תגיע למסקנה שיש אלוהים והוא נתן תורה ומצוות, והוא יעניש אותך אם תמשיך לעשות עבירות, אז זה יהיה מאוד טפשי להמשיך לעשות אותם כשאתה יודע שהעולם הזה הוא בסך הכל פרוזדור לפני הטרקלין ושבעולם הבא יזמברו אותך. זו דעתי, ואני מאחל לך שתקופת הבלבול תגמר לך כמה שיותר מהר (מנסיון, זו לא תקופה נחמדה)

babylon_a1

New member
למה זה דווקא....

נשמע הגיוני - אתה מאמין אבל לא סגור על הכל את רוצה לקיים מצוות אבל גם לבלות אז תבלה תעשה מה שתרצה, ובזמן שנאר לך תקיים מצוות או להיפך

זה מה אני עושה

זה אכן מה שאני עושה. ההרגשה שחשתי הבוקר היא מבלבול. השאלה שלי אם אלוהים שונא אותי עכשיו בגלל העברות שעשיתי. כביכול הוא כועס ובתפילה שלי אני מתחנף אליו.

Y כמה חשבתי לפני התגובה הזו...

לא כי מה שאמרת מסובך מידי ואין לי מה לומר לך... ממש לא. תחילה עצמי אמרה לי: "עזבי! אל תכתבי בפורום יוצאים בשאלה, זהו פורום מסויים שאת לא מאמינה בו ולא בדרך שלו.. וגם, אנשים בפורומים "חרדים" ו"דתיים" יבהלו נורא לראות את הודעותייך כאן..." ואז עצמי אמרה לי..."FUCK THEM ALL (ואת זה אני מעיזה לכתוב רק כאן...) אני אכתוב כי בא לי!" אז מה רציתי בעצם לומר לך? אה... אלוקים לא שונא אותך. (אם שאלתך מבקשת תשובה שכלית, חדה וברורה, הוא איננו שונא אותך. פונטו. (נקודה.)) אם הסבר אתה מבקש...: אתה אדם מאמין בקב"ה... כך הבנתי מדבריך. קרי: מאמין שביכולתו של הקב"ה להענישך גם בעוה"ז ולא לחכות עד לאחר מיתתך לפי דבריך... והנה, אתה קמת בבוקר ולא ציינת נכות, או מחלה, או אבדן, ובכלל... לכתוב אתה יכול... ומן ההקש האנושי שלי... כשאני שונאת באמת מישו... (עוד לא קרה לי...) אעשה כל דבר שאוכל כדי למגר את שהייתו עלי תבל... בקיצור: הקב"ה לא שונא אותך. עברת עבירות? כמו כולנו. נהנית מיזה? כמו רובינו. מפחד מהעונש? לא נראה לי... למדתי פעם בספר משלי כמדומני, שהקב"ה הכי מתעב את המתחנפים. ואינני רואה בך חנפן. מהסיבה הפשוטה, אתה לא נשמע לי עד כדי כך דביל בכדי לחשוב שהקב"ה יקנה ת'סיפורי תפילות שלך וימחל לך על כל מעשיך כל עוד לא התכוונת לזה... העיקר שתצליח... רוני

תיקון קל...

ניתן היה להבין מדבריי קודם... שהקב"ה מעניש מישהו או ממית אותו, רק כשהוא שונא אותו. ולא לזה כוונתי הייתה. בניגוד אליי, הקב"ה לא משתלח בבניו מתוך שנאה... :)) שיהיה שבת שלום. רוני

goylem

New member
וואס ויסטו וואס??

רעט און רעט און רעט און זאגט גאר נישט...

אחחחחחחח כמה אני שונאת אידיש.. אחחח

הבעתי רצון כלשהו בהודעה הקודמת???? עיין שוב. בתקווה שהפעם תבין...

The Trole

New member
אני אוהב את השם הזה רוני...

לא, באמת! אני נורא אוהב את השם הזה! ואני ממש נגעל כשהוא מדבר שטויות... בתקווה שאי פעם תביני!

babylon_a1

New member
קצת קשה לי לענות לך ../images/Emo3.gif

אבל... אין דבר כזה ביהדות התחנפות לאל עד כמה שידוע לי יש איסור על "אחטא ואשוב" וזה לא מה שאתה עושה אתה עושה שילוב מאוזן של דברים שאתה אוהב ודברים שאתה חייב לקיים לפי תפיסתך כרגע - אם תשאר כאן עוד הרבה סביר להניח שזה יעבור לך כמו שאומר הפקשוויל / סיטקר הזה למרות שאתה לא ילד

למעלה