בוקר טוב לכולם

• פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

jif

New member
בוקר טוב לכולם

להתעורר
איפה כולם? שיהיה לכולם יום טוב.

עציון

New member
כולם בפורום להיות הורים

שם כתב, אמש, אחד קיבוצניק שהגיע במפתיע הביתה ומצא את חברו עם אשתו.... אז מתקיים שם דיון מלומד של מומחי הבגידות והגירושין למינהם. לאחר שיתברר שההוא רק ניפח את הענין יחזרו כולם להיות הורים ולהזכר בחמות.

מנופ

New member
בוקר טוב לכולם

אני כאן ללא בעיות מיוחדות עם החמות, רק אתלונן שהיא סירבה לקבל את עזרתי בבישולים לחג, נורא נפגעתי. לפחות השאירו לי את הכנת החרוסת.

bapi

New member
בתור בשלנית ידועה

אני לא ממש הייתי נעלבת. בעיה שלה!!! וההפסד כולו של כל המשפחה. אני בטוחה שיש לך עוד הרבה דברים לעשות ועיסוקים שונים מלבד בישולים אז שתתבשל היא כל היום במטבח ואת תנפשי

מנופ

New member
האמת בכלל לא נעלבתי.

רק רציתי לעורר גם אצלי חיכוך עם החמות, דבר שאין לי כלל וכלל. אין לי בכלל זמן לעזור לה, הצעתי מתוך נימוס בלבד. אני אגיע כמו מלכה וכל התשישות תישאר אצלה. אני גם אתנהג כמו הבת שלה שהיא פרימדונה מבטן ולידה, אם לה מותר אז גם לי. ואם לחתן שלהם מותר להסתובב כמו תרנגול הודו גאה עם ידים בכיסים ועוד לשאול במה ניתן לעזור, אז גם לבעלי מותר. בקיצור, שהתשושים יהיו אחרים ואני אגיע רעננה ויפה, ועוד אשאר אצלם עד אחרי שבת. יום קסום

למה לעורר חיכוך אני לא מבינה ../images/Emo35.gif

לא עדיף לך לחיות עם השקט והכיף שאת נמצאת בו???? אני לא הייתי מנסה לעורר חיכוכים אם הם לא נמצאים שם מעצמם. וחוץ מזה, זה לא כיף כזה גדול כל החיכוכים האלו, זה ממש מתיש לפעמים, הייתי מתחלפת עם כל אחת מחברותי שבאות ומספרות לי על השבתות הכיפיות וחסרות המתיחות שהן חוות אצל החמה.

jif

New member
עצה ממני

תישארי בבית. הכי טוב. אם בעלך רואה שאת סובלת-אל תסעו. אם אין ברירה, זה כבר סיפור אחר.

תודה

היום אני כבר לא סובלת, אבל בזמנו כשסבלתי - פשוט לא הגענו אליהם. היה חבל שהשבת הנפלאה תהרס לנו בגלל אמא שלו.

jif

New member
רק מהמחשבה

על ליל הסדר
וההכנות אליו, אני נהיית עייפה
יש לי מזל שבעלי תורם את חלקו בנדיבות
ו"עושה פסח" במקומות שאני לא מגיעה אליהם. ד"א,מה נותנים לילדה לאכול בפסח?מצות זה דבר נורא מסוכן!!

מנופ

New member
תני לה ביסקויטים של פסח

הם טעימים מאוד, ועושים הרבה פירורים. לגבי החיכוכים, לא מעוררת ולא מתחלפת עם אף אחד בחמות שלי. צריך פשוט לעורר את הפורום הרדום הזה כאן. זה הכל.

jif

New member
במקום סנדביץ'../images/Emo12.gif

מה יהיה בארוחות ערב
נראה לי שאני פשוט ארטיב לה את המצות

smagi

New member
ג'יפי היום יש גם לחמניות ולחמים

מקמח מצה, אז ככה שאין ממש בעיה.

jif

New member
תודה

ועכשיו אני מחכה למתכון (וחשוב שזה יהיה בלי קטניות
)

גי'פי הנה מתכון בשבילך

ממישהי מפורום להיות הורים לחמניות מקמח מצה – 12 יחידות המצרכים 2 כוסות קמח מצה 2 כוסות מים רותחים 5 ביצים ½ כוס שמן מלח, פלפל שחור – לפי הטעם. אופן ההכנה צקי את השמן על קמח המצה וערבבי היטב. הוסיפי מים רותחים, מלח ופלפל. טרפי היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל. הוסיפי לתערובת של קמח המצה. צרי כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחי במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרי עליהם מעט קמח מצה. אפי בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.

jif

New member
תודה!

הדפסתי ושמרתי ואדווח על התוצאות.

והכי חשוב 10 ליטר מים קרים

משום מה זכור לי שכל לחמניות לפסח נתקעות בגרון. מה שבטוח, מי שרוצה מוות מיידי שיטע את הלחמניות פסח של חמותי

jif

New member
באמת הזמנו

עוד שני גלונים של מים מינרליים...

שש שבע

New member
בת כמה הילדה?

אפשר להרטיב קצת את המצות, אני אישית אוכלת אותן קצת רטובות, כי אז הבטן פחות כואבת, , וכל מיני עוגיות של פסח, מצה עשירה,וכו'. כמובן פרות וירקות, ואם אתם מזרחים, אז אורז וכו'. גם פריכיות אורז.

jif

New member
בת שנה ו- 7 חוד'

ולא, לצערי הרב אנחנו אשכנזים שחיים מתפו"א וביצים כל החג

שש שבע

New member
מתכון לאיטריות כשר לפסח

קמח תפוחי אדמה וביצים, מעט מלח, כוס קמח, 2 ביצים, ואם יבש מידי מוסיפים קצת מים, או אם דביק מוסיפים קמח, מרדדים דק דק (מערוך לפסח) וחותכים בסכין לרצועות או ריבועים , מה שבא., בינתיים מבשלים מרק כלשהו, עוף או ירקות , ואת האיטריות האלה זורקים אליו כשהוא רותח, חמי ז"ל עמד פעם לידי כשהכנתי את זה, וכשזה היה מוכן, הוא אכל צלחת בתאוה ואמר "אם לא הייתי רואה איך את עושה את זה, לא הייתי מעיז לאכול את זה עכשיו בפסח" אז תכיני לה, והיא תאהב, ככה העברתי את החג עם הקטנים שהיו לי. יש עוד מתכונים של דברים מענינים אם תרצי.

למעלה