בוקר טוב לכולם...

ora1m13

New member
בוקר טוב לכולם...

עלי לספר לכם שבהתאם לרעיונות שנתתם כאן בפורום בדבר שתילת יחורים הוצאתי "על הבוקר" יחורים מפסיפלורה, בוגונויליה, ביגוניה, בזיליקום(מישהו אמר לי שהבזיליקום ניתן להשרשה מיחור) ועוד שני מטפסים בעלי פרחים שאינני יודעת את שמם. אין לי הורמון השרשה ולכן אני מנסה להשריש אותם במים ולאחר מיכן אעביר אותם לאדמת עציצים אולי בשיטה שניתנה כאן עם הבקבוק. מה דעתכם על מעשי בבוקר זה?

adigreen

New member
בוקר אור מהניסיון שלי,

לפחות לגבי בזיליקום אפשר להכניס ישר לאדמה טובה. לדאוג שהאדמה תהייה לחה. אין בעיות עם קליטה. לגבי השאר אינני יודע. אלעד

adigreen

New member
בזיליקום בעיקרון סובל מקור

לכן בדר"כ מת בחורף בעיקר באיזורים קרים. כדי שיחיה יותר זמן יש לקטום את התיפרחת ולמנוע ממנו לייצר פרחים וזרעים. אלעד

bel011

New member
קטף את התפרחות היבשות של הבזילקום

ותניח על האדמה, אחרי כמה זמן יצוצו שתילים חדשים.אכן סובל מקור אבל בכל אופן רב שנתי.

Eyalg

New member
השרשה

בוקר טוב, השרשת בזיליקום היא מבין הקלות, את הייחור לשים במים ולאחר כשבוא כבר יהיו שורשים, יש לקטום כמובן את התפרחת (אם יש) מהייחור. לגבי הפסיפלורה והבגונויליה, השיטה שאני משתמש בה לסוג כזה של צמחים ועשויה לעבוד גם עבור 2 המטפסים הנוספים היא: לוקחים בקבוק ריק של מים מינרלים וחותכים אותו באמצע (כשהבקבוק עומד), כדאי לא לחתוך עד הסוף כך שיהיה ניתן לפתוח את החלק העליון שעדיין יהיה מחובר לחלק התחתון, לאחר מכן ממלאים קצת אדמה בבקבוק. את הייחור טובלים במים ואחר כך בהורמון השרשה, לאחר מכן שותלים את הייחור בבקבוק וסוגרים את הבקבוק, כולל הפקק, אני מדביק את החתך עם נייר דבק על מנת לשמור על הלחות, פעם ביומיים שלושה אמי פותח את הפקק ע"מ שהצמח "ינשום" קצת וזהו. לאחר שבוע או יותר תלוי בצמח, ניתן לראות את השורשים מבעד לבקבוק. אני לא הייתי מוותר על הורמון ההשרשה, חבל לעשות את כל התהליך לשווא, עדיף להגדיל את הסיכויים. אייל.

גלית2002

New member
שאלה../images/Emo70.gif

למה חשוב לקטום את התפרחת מהייחורים המיועדים להשרשה

Eyalg

New member
על מנת שהצמח לא יוציא אנרגיה מיותרת

על התפרחת "ויתרכז" בהצמחת השורשים, גם ככה קשה לו להתקיים בלי שורשים אז צריך לצמצם את זוללי האנרגיה.

למעלה