בוקר טוב לכולם

מיהשלי

New member
בוקר טוב לכולם

היי ובוקר טוב....
הבת שלי עולה לגן עירייה בחודש הבא ודיברתי עם הצהרון של הגן - הבנתי שהם מספקים מנות סגורות ממפעל תמ"ם. מישהי פה יודעת להגיד על האוכל שלהם ? האם באמת אפשר להיות רגועה עם האוכל שהוא סגור ובאמת נקי מגלוטן ??
אודה לתשובה ....ובלי קשר...
אני לא מאמינה שחלפה שנה מאז גילינו על הצליאק ..שנה שלמה ! כמה לחץ ופחד ,ומה יהיה ,איך יהיה ,איך היא תסתדר..איך אני אסתדר במטבח עם זה ...
אמנם יש קצת עצב על ארועים שיש מבחוץ ושתגדל איך תצא עם חברות לאכול כשירצו מקום אחר וכו' אבל...
לחדשים/ות שמצטרפים לכאן...באמת שהשד לא נורא ותמיד תמיד מסתדרים בסוף !
המשך יום טוב לכולם!!!!

טל1492

New member
בוקר טוב גם לך

עד כמה שאני יודע מפעל תממ הוא היחיד שיש לו רשיון משרד הבריאות להכנת ארוחות מבושלות ללא גלוטן. מדובר באמת במפעל עם נהלי בקרת איכות קפדניים מאוד
הבת שלי שהשנה סיימה גן עיריה ועולה לכיתה א' אכלה את המנות הללו בלי שום בעיה. בפעמים שיצא לי לטעום המנות הן מגוונות ויחסית טעימות.
מה שכן מדובר בגן עיריה עם צוות יחסית מצומצם לכמות הילדים וחשוב שישימו לב למשל שאחד הילדים לא מעיף לה קוסקוס לצלחת או שהיא לא טועמת שניצל מהחברה.
אצלינו אחרי שזה קרה בפעם הראשונה ומכיוון שהמנות באמת גדולות ומתאימות למבוגר מבחינת הכמות הסייעת בעלת התושיה היתה מגישה לה את המנה בצלחת נקיה כמו לכל הילדים
ושומרת חלק מהארוחה לגיבוי. בנוסף אני מאמין שיהיו יום או יומיים שבהם ביתך לא תגיע לגן מסיבות כאלו ואחרות, בקשי מהצוות להקפיא את המנה שמגיעה בפריזר לגיבוי שתמיד יהיו מנה או שתיים
במקרה שבו יש תקלה ושוכחים להביא את המנה המיוחדת (קרה אצלי פעם אחת ויחידה וגם אז הם הביאו עם שליח מיוחד בזמן לא. צהריים אבל היינו בלחץ)
בהצלחה לקטנה

טל1492

New member
ועוד משהו שהוא יותר לשיקול דעת שלכם

בתחילת השנה יצא חוזר מנכ"ל משרד החינוך לגבי צליאק במוסדות חינוך:
http://cms.education.gov.il/Educati...edorim/2/2-2/HoraotKeva/K-2015-7-1-2-2-86.htm
את הטון לגבי כמה אתם מתעקשים על הדברים כדאי לתת כבר ביום הראשון לגן שכן באמצע השנה כבר קשה לשנות את הדברים.
צריך לשבת עם הגננת ולתת דגשים גם לגבי חומרי היצירה (אצלינו בגן למשל הגננת מיוזמתה זנחה את בצק המשחק ורכשה בתקציב הגן חול קינטי "בשביל הבת שלי" מה שהפך לדבר הכי פופולארי בקרב כל ילדי הגן)
אפית חלות ביום שישי (אצלנו הבת שלי לשה את הבצק הרגיל בתאום שהסייעת באופן אישי מוודאת שטיפת ידיים כולל מתחת לציפורניים - אבל זה כבר גן חובה והיא מאוד אחראית)
ימי הולדת - אצלנו מה שהיה זה שליום ההולדת (בד"כ 2-3 ילדים בכל פעם) ההורים של ילדי יום ההולדת מביאים ארוחת בוקר ולא שולחים עם הילד ארוחה באותו היום. עם זה היו לי כמה בעיות כי התפריט היה אמור להיות תפריט "בריאות"
שיכול לכלול מגש ירקות אבל גם פנקייקים בורקסים קורנפלקס לחמניות מלאווח ג'חנון ועוד ועוד המצאות מקוריות של הורים. אני ממלליץ לתת את הטון בתחילת השנה על מנת לחדד את הנושא הזה על מנת שלא תשתגעו במציאת תחליפים מתאימים. אני מאוד התאמצתי לתת לבת שלי תחליפים שהם בדיוק מה שיקבלו כל הילדים אבל זה עלה במאמץ רב של "מודיעין" מה הולך להיות (עד שההורים עונים...) הכנה של הדברים מוקדם בבוקר וכו..
אני חושב שאם הייתי בפתיחת השנה יותר "עומד על שלי" בעניין זה ומסביר להורים באסיפת ההורים הראשונה את העמדה שלי ואת הקושי שלי היה ניתן במקרה שלי למשל להגיע למצב שבו כנוהל ההורים מודיעים שבוע לפני מה הם מכינים, וכמובן רק פריט אחד שמכיל גלוטן או פריט אחד ובנוסף קורנפלקס מה שהיה מונע ממני לפחות פעם אחת לקבל תשובה בשעה 6:30 בבוקר לרוץ ולעמוד בכניסה לסופר לרכוש בורקסים נ"ג קפואים לרוץ הביתה לאפות אותם ולהביא אותם לגן.
בנוסף פעילויות נוספות בגן כמו מסיבות וארועים בשעות הפעילות/מחוץ לשעות הפעילות של הוועד אם ההורים מביאים את הכיבוד - לבקש לרכוש גם מוצרים שלא מכילים גלוטן (תפודצ'יפס, מרשמלו מיצרנים מסויימים) ובמיוחד אם הוועד מזמין פיצות - להזמין ממקום שיש בו פיצה ללא גלוטן גם כן. במידת האפשר לשבץ לכם להביא עוגה או מאפה (שאתם יכולים להכין ללא גלוטן) ואם כל זה לא מתאפשר ולא ניתן מבחינתכם להגיע להסכמה כזאת, לפחות שלא יהיה מצב שבו אתם צריכים להביא לילדה מגוון שלם של מאכלים במיוחד בשבילה ועוד מצופה מכם להביא דבר מה נוסף כמו כל ההורים

וגם לחשוב על אטרקציות שונות לפעילויות חוץ מאפיית פיתות במסיבות סיום ול"ג בעומר

האמת שכשקראתי עכשיו את הטקסט לפני המשלוח כתבתי פה בעצם את כל מה שעצבן אותי השנה אולי פחות כהמלצה ויותר כדי לפרוק... גם טוב
בכל מקרה אני לא הייתי מספיק אסרטיבי בשנה החולפת וכאשר הכרתי קצת יותר את ההורים ודיברתי איתם, הגעתי למסקנה שאילו הייתי מעלה את הדברים האלו בתחילת השנה הדבר היה מתקבל בהבנה והסכמה
כאשר באמצע/ סוף השנה כבר אי אפשר לשנות כלום.

למעלה