בוקר טוב לכולם!

ד ז י ר ה

New member
בוקר טוב לכולם!

נראה שפיספסתי אחלה סיור מרתק,ההרצאה, החברה ,האוכל והלחם של יהודית {יהודית כבר היום מנסה }פעם הבאה מקווה שאוכל להצטרף ... עכשיו שאלה למי שמבין בכובעים ובתלבושות ... מצרפת כאן תמונה שקיבלתי אמש במייל של סבא של אבא שלי. מעוניינת לדעת מה מסמלת הכיפה לאן השתייך , האם היה דתי מאוד.. וכל מה שמישהו יכול לספר... תודה ויום מקסים לכולנו !

ד ז י ר ה

New member
אגב, ארנון ! לא ענית לי בזמנו על

תגובתי לגבי כפר יחזקאל... ועוד משהו... מתי אתם באים ? לא שכחתי את הבטחתי...

תודה שהסבת את תשומת לבי

חזרתי אל אותה הודעה - עם הפירוט של קשרי החברות בכפר יחזקאל. אכן, מדובר באותם האנשים. סליחה על האיחור הגדול בתגובה, ארנון

א77

New member
ברומניה

זו היתה כיפת קטיפה רבנית. ניתן לראות היום את הכיפה הבנויה הזו, אצל ילדי סערט ויז´ניץ שבשכונת מקור ברוך בחיפה בשבתות וחגים. הכיפה המוגבהת והבנויה הזו, היתה בעיקר לרבנים ולמדנים בכל מדינות אירופה. בקובץ שצירפת, זה נראה לא קטיפתי, אלא ממשי. וכמדומני שהמשי המוגבהות היו נפוצות יותר בליטא והאיזור.

ד ז י ר ה

New member
../images/Emo51.gif הוא גדל בעיר סקרנוביץ בפולין

בכל אופן העברתי לאבי במייל את המידע, נראה מה יש לו לאמר. אולי הוא יודע יותר ממני, למרות, שנולד בברלין ולא פגש מעולם את סבו.

א77

New member
כתבתי לך שבתמונה זה נראה משי

ואת אומרת שזה בפולין. אז אני יודע שבפולין היה מאד מרווח ומקובל כיפות המשי. אם כי כוונתי לכלל העם, ולכיפות לא הרבניות ולאו דווקא לרבנים. ואם תרצי לראות דוגמא. הרי אחד מהסימנים לחסיד גור, כיפת משי ולא קטיפה

ד ז י ר ה

New member
בזכותך גילינו שזה לא הסבא שחשבנו.

זהו הסבא של אבי מצד אביו. התמונה צולמה בורשה. נפטר ב-1928 וקבור בלייפציג קיבלנו לאחרונה תעודת פטירה + מקום הקבורה. תודה שהארת את עיננו. מה שכיפה אחת קטנה יכולה לתרום-לא יאומן !

א77

New member
שמח שעזרתי, הלואי ויהיו לי...

הלואי ויהיו לי זכויות גדולות יותר.

נחי

New member
תפאת שבמלכות

ספר על שושלת ויז´ניץ-קוסוב כולל כמה עמודים על הרבי מסערעט

gcarmi

New member
בעניין כיפות

שלום. סבא שלי היה חסיד אלכסנדר ובכל זאת כיפת המשי שלראשו דומה לכיפת הסבא של שרי שהיה חסיד גור. ראו תמונה מצורפת סבא וסבתא, סוכדניוב, פולין, 1925 בערך. גדעון

gcarmi

New member
כיפת משי

מצטער על הטעות, הכוונה לדזירה כמובן. גדעון

א77

New member
נווו, אז זה בדיוק מה שאמרתי

אלכסנדר וגור, חסידויות פולניות שניהם, ואף הגירסא המקובלת, שאלכסנדר היתה גדולה מגור במניין החסידים, רק השואה שינתה בהרבה. בין גור ואלכסנדר יש מכנה משותף בלבוש בשל היותם מאותו מקום. המכנה המשותף הבולט ביותר הוא, הספודיק, ולא שטריימל. אם מישהו לא מבין במושגים האלו, אני מוכן להסביר.

ד ז י ר ה

New member
עכשיו הבלבול השתלט עלי...

הסבא רבא שלי ( רגע איך מכנים את הסבא של אבא שלי ? ) השתיך לחסידי גור או לחסידי אלכסנדר ? כן תסביר לי מה ההבדל בין ספודיק ושטריימל ???

א77

New member
שטריימל וספודיק שניהם שעירים.

כתבתי בפרוטרוט מגילה ארוכה כאן. אבל לפני ה"שלח" משום מה נמחק לי. אז בקיצור. שניהם לשבת ומועד. השטריימל בעל היקף רחב מהספודיק. גובהו בין 10 ל12 ס"מ בערך. הספודיק היקף צר, גובהו כ20 ס"מ. פרט לאלה יש גם קולפיק, אבל זה משהו נדיר, לא על רגל אחת. בהזדמנות אאריך בכל הפרטים המעניינים אודות כובע זה. אבל הנה נא, גלויה עתיקה שלפי מה שאני רואהד נראה לי כי צולמה בגליציה. יש שם שלושה שטריימלים על הראש. אם כי היום לא תראי כאלה מרופטים וישנים. אלו נראים עתיקי יומין. היום מחליפים אחת ל15 שנה בערך.

למעלה