בוקר טוב לכולם,

sharon2042

New member
בוקר טוב, תפרתי קצת בלילה והסתבכתי עם בורדה

אני מנסה להוציא גיזרה למכנס מבורדה, אבל שאני באה להעתיק על הפרגמנט חסרים לי דברים.
צירפתי תמונה של העמוד עם המכנס.

sharon2042

New member
ואלו ההוראות + השאלות

כתבתי על התמונה מספרים באדום לפי השאלות.

1. בגיזרה שהעתקתי מהבורדה לא מופיע הקו המרוסק, כמו שמופיע כאן - אין מסרטטים אותו? ולמה הוא משמש?
2. מופיע לי בpattern layouts שתי גזרות שונות View1 וView2 - איך אני יודעת את מי אני צריכה?
3. מה המשמעות של המלבנים האפורים בView1 וView2? איפה נמצאת הגיזרה שלהם?

אשמח לעזרה.

יהודיתwi

New member
שמת לב איפה מתחילות ההוראות?

בטור השמאלי בעמוד,
יש לך כותרת "פרפריישן", הכנות.
את חלקים 21 ו-23 לא ציירו עד הסוף, כנראה בגלל אורכם, ואת צריכה להאריך אותם כפי שכתוב (משערת שהמספרים שכתובים מימין ומשמאל לכל חלק הם כמה אינץ' (או ס"מ? באיזה מידה משתמשים בחוברת?) להוסיף מנקודת הסיום של הקו בגזרה.

2. בלייאאוט כתובות לך כותרות: כותנה טוויל (ברוחב 150 ס"מ)
או כותנה סאטן (ברוחב 145 ס"מ).

בגדול, לייאאוט הוא המלצה בלבד. אם יש לך בד ברוחב מעט שונה את יכולה להניח את החלקים אחרת, יש רק שני דברים חשובים להקפיד עליהם:
א. כיוון החלק - ביחס לאמרת הבד (זו של האורך, לא של הרוחב שבו הבד נחתך באורך לבקשתך), כשיש חץ הוא צריך להקביל לצד הזה של הבד. ויש לך חלקים באלכסון דווקא או לרוחב דווקא.
ב. האם הבד כפול או בשכבה אחת - אצלך למשל כל הליי-אאוט האו מבד כפול (מקופל לשניים), כי אתץ צריכה שני חלקים מכל חלק של הגזרה.

אופס, עכשיו ראיתי שעניתי לשאלה שלא שאלת.

אז הנה התשובה הנכונה:
מתחת לכותרת "129" יש לך הפניות. מראה מספר 1: תמונה בעמוד 28; מראה מספר 2, תמונה בעמוד 20. תבחרי מה הגימור שאת מעדיפה (זה רק גימור ולא גזירה מעט שונה, אחרת היו מראים שרטוט של הבגד השונה)

3. יש לך באותו טור שמאלי בעמוד כותרת "קאטינג אאוט" - חיתוך.
יש לך רשימה של כל החלקים שצריך לחתוך
למשל, החלקים מהגזרה - מפורטין החלקים והכמות שלהם (כפול שתיים).
מתחת לזה יש לך רשימה של חלקים מלבניים, שלא באמת צריכים גזרה, רק סרטוט בסרגל - קראו להם A B C D. מפורט הגודל שלהם לפי המידה שאת בוחרת (נניח בחרת 38, זו המידה השנייה משמאל, את לוקחת את המספרים השניים משמאל בכל רצף מידות)

בסופה של הרשימה יש לך "אינטרפייסינג", חלקים שמגוהץ אליהם פליזלין (מקשיח).
אלה החלקים האפורים בליי-אאוט

mmi303

New member
למלבנים האפורים יש הוראות בכתב

זה כנראה חגורה ועוד משהו תקראי בהוראות הם כותבים אורך ורוחב
וכנראה יש מכנס עם חלק נוסף שאין במכנס השני ,אני לא רואה מכאן את ההוראות.

הלנה36

New member
שרון

1 הקו המרוסק הוא סימן להארכה.
2 בדר"כ שמים שני סוגי בדים.
3 המלבנים האפורים מסמנים את הפליזלין.

בהצלחה

sharon2042

New member
קניתי בד ג'ינס לא נמתח אז לפי איזה pattern la

תודה לכל העוזרות! סוף סוף קניתי בד ואני ממש מתרגשת לקראת העבודה האמיתית הראשונה שלי.

קניתי בד ג'ינס לא נמתח אז לפי איזה pattern layout לעשות? cotton twill או cotton satin

באחד החגורה נראת יחסית שלמה ובשני החגורה נראות חתוכה לכמה חתיכות. אני צודקת?

למעלה