בוקר טוב לכולם!

תיק החוץ צריך ללכת ליאיר לפיד

בלי שום היסוסים.
תיק האוצר לא מתאים לו ובטח ובטח שלא תיק הבטחון. ליאיר יש את כל הכישורים למלא את תפקיד שר החוץ על הצד הטוב ביותר...
פשוט ביבי חושש שיאיר לפיד בתפקידו זה ינחל הצלחה רבה לא רק בקרב התושבים כאן אלא גם בחו"ל ולכן זה מפחיד אותו. הוא בהחלט מעדיף את ליברמן בתור שר חוץ השנוא על כולם וביבי מצטייר בעיני העולם כגורם הממתן את ליברמן
זה מתאים לו המשחק הזה.
זה נכון ש'יש עתיד' קיבלה 19 מנדטים על הטיקט של שיוויון בנטל וכו', אבל אסור לשכוח שיש מספיק אנשים טובים במפלגה הזאת שיכולים בהחלט למלא תפקידים חשובים בממשלה וזה לא צריך למנוע מיאיר לפיד לקבל את תיק החוץ. אני כמי שהצביעה למפלגה הזאת, לא אתאכזב אם יאיר יקבל את תיק החוץ. ממש לא. ההיפך.

שרוני68

New member
אה, גם אני בתור מצביעה שלו, לא אתאכזב

אבל אני עדיין חוששת שתפקיד כזה יפגע בו
בעתיד. לא בטוחה איך רוב המצביעים שלו יקבלו את זה.

מישהו אמר "סקר"? משהו? מישהו?

רינתי77

Well-known member
אני לא מבינה מה הבעיה.

זה שהוא יהיה שר חוץ לא אומר שמישהו אחר מהמפלגה שלו לא
יכול להיות שר האוצר או לחילופין לא אומר שלא תהייה לו השפעה
על החלטות כלכליות. הרי שטייניץ בתור שר אוצר עשה מה שביבי אמר לו לעשות. זה אומר שלפיד יכול להשפיע על המדיניות הכלכלית גם
אם לא יהיה שר האוצר וזה מה שמעניין את הבוחרים שלו.

DidiEyes

New member
למה?

שידרוש יותר תיקים אמיתיים לפתרון בעיות בטווח הקרוב - בינוי ושיכון, פנים, תחבורה, תמ"ת, כל דבר שבו אפשר להגיע לפריצת דרך בטווח של קדנציה אחת.
סכסוך ביננו לערבים לא יפתר בקרוב, או שנראה לך אחרת?

כמו שכבר אמרתי

יש לו במפלגה מספיק אנשים טובים שיכולים לטפל בכל התיקים שהצעת כאן. בתור שר חוץ רהוט בעל יכולת וורבלית הוא יכול רק למזער נזקים שגרם שר החוץ היוצא. מדיניות חוץ חשובה לא פחות ואפילו יותר ממדיניות הפנים. נכון שהוא נכנס לכנסת עם כרטיס אחר אבל הניסיון שהוא יכול לרכוש במשרד החוץ, לא יסולא בפז.

Aronsona

New member
מעבר לכך שיאיר לפיד עשוי להיות מועמד מתאים

בגלל כל מה שרינתי ציינה, הוא באמת צריך למצוא מישהו\מישהי שיוליך את הדגלים החברתיים למשל יעל גרמן כי אחרת באמת יבגוד בבוחריו.
לחלופין לא הייתי פוסל את ציפי ליבני כשרת חוץ.

זאת לא בעיה

יש לו את קלדרון שיכולה להיות שרת חינוך נפלאה, יש לו את הרב אילון שיכול להיות שר דתות או פנים מצויין, את יעל גרמן כמובן ועוד מלא אנשים שיכולים למלא תפקידים מצויינים. הוא צריך להיות שר חוץ. מתאים לו כמו כפפה ליד. את ציפי ליבני אני כבר לא סובלת ככה שאני לא אובייקטיבית לגביה.

Aronsona

New member
אני מבין שאתן לא אוהבות אותה, וכנראה

אתן בשורה ארוכה עם עוד כמה בארץ, אשתי למשל, אבל אי אפשר יהיה לקחת ממנה את הידע הניסיון והיכולות שלה בנושא הזה.
מאחר והסיכוי שהיא תקבל את התיק הזה שואף לאפס ממילא, אז חבל לנו להכביר יותר מדי מילים.

שרוני68

New member
מעניין שאלו דווקא נשים שלא סובלות אותה..

(יצא לי לדבר גם עם הרבה מחברותיי לגביה וזו גם
דעתי עליה..)

סתם נקודה למחשבה

Aronsona

New member
זו גם היתה ההרגשה שלי. אבל כנמר בבית

שהולך בשקט מתחת לשולחן, פחדתי לומר את זה בקול.

DidiEyes

New member
אין סיכוי שהבזיון לא יחזור על עצמו ורדיפות

השמאל תפסקנה. אין סיכוי שלא נראה יותר עובדות בפרקליטות המדינה ושוטרים מדליפים לתקשורת ושזה יפגע להם בקריירה, אין סיכוי שתקשורת תהיה מאוזנת ולא מתלהמת ולא תקרא לרה"מ לשעבר כושל ועבריין מורשע לחזור לפוליטיקה.

אבל יש סיכוי מצוין שליברמן יחזור לכהן כשר החוץ.
ואולי גם לא נראה יותר בזיונות כמו משה מזרחי שבמקום להיכנס לכלא על האזנות סתר בניגוד לצו מפורש של ביתה המשפט אחרי כמה שנים של ליקוקים בלתי פוסקים לשמאל הפך לח"כ ברשימה הכי rifraff-ית בכנסת הנוכחית.

ההתנהלות של ביבי מבחילה

הוא עושה הכל כדי לפרק את "הברית" בין לפיד לבנט עד כדי כך שהוא מציע את תיק האוצר לשלי יחימוביץ וקורא לה לשיחות מספר פעמים, דבר שבסיטואציה אחרת לא היה סיכוי שזה יקרה. זה כל כך שקוף עד שזה כבר מעצבן. הוא לא מוכן לוותר על החרדים בממשלתו ובמקום לעשות מהלך נועז ולצרף לממשלה את לפיד ואת בנט יחד עם ציפי ליבני ומופז ובכך לסגור ממשלה די רחבה, במקום זאת הוא מדשדש ומזגזג ומנסה להכניס לממשלה גם את מי שלכאורה הם האופוזיציה הברורה שלו. פאתטי

ובקשר לליברמן, לא נראה לי שנראה אותו שוב בתור שר חוץ.

למעלה